Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 04

Rekordus Barselonoje gerinantis R.Jokubaitis: „Kasdien turiu įrodyti savo vertę“

Trys dienos – du asmeniniai rekordai. 20-mečiui Rokui Jokubaičiui, tik šią vasarą iš Kauno „Žalgirio“ persikėlusiam į „Barceloną“, neprireikė daug laiko apsiprasti Katalonijos sostinėje.
Rokas Jokubaitis
Rokas Jokubaitis / „Barcelonos“ klubo nuotr.

Penktadienį, debiutuodamas Eurolygoje su „Barcelonos“ marškinėliais, įžaidėjas surinko 21 naudingumo balą – daugiausia per karjerą Eurolygoje. Vos per 18 minučių jis pelnė 12 taškų ir išdalijo 6 rezultatyvius perdavimus.

Sekmadienį Ispanijos čempionate R.Jokubaitis spindėjo dar ryškiau. Į Šarūno Jasikevičiaus rankas sugrįžęs mažeikiškis buvo rezultatyviausias komandoje – 22 taškai per 20 minučių ir naujas karjeros rezultatyvumo rekordas.

„Jaučiuosi puikiai“, – po pergalės 84:68 prieš Bilbao „Surne“ ekipą džiaugėsi R.Jokubaitis.

„Pastarosios dvejos rungtynės buvo tiesiog nuostabios, tačiau ryt – nauja diena, o ketvirtadienį – naujos rungtynės“, – kuklus išliko „Barcelonos“ naujokas.

„Turiu parodyti treneriams, kad galiu žaisti, o savo vertę privalau įrodyti kiekvieną dieną, – tęsė R.Jokubaitis. – Tai buvo geros rungtynės mums. Pataupėme lyderius (nežaidė Cory Higginsas) ir puikiai gynėmės antroje rungtynių pusėje.“

R.Jokubaičiui pritarė ir Š.Jasikevičius, šiame Ispanijos čempionate šventęs ketvirtą pergalę iš tiek pat galimų. „Pradėjome sustingę ir Bilbao pradžioje pranoko mus noru nugalėti, bet antrajame kėlinyje jau pradėjome žaisti kiečiau ir rimčiau, o nuo trečiojo – kontroliavome rungtynes“, – pasakojo „Barcelonos“ strategas.

Skambių pagyrimų jis nedalijo ir R.Jokubaičiui. „Jis prisideda prie daugelio dalykų, ne tik taškų. Tai – ateities žaidėjas. Praėjusį sezoną sužaidėme 90 rungtynių, tad mums reikia rotuoti sudėtį ir suteikti šansų jaunimui, žinoma, jei jis pats to nusipelno – kad jaunimas augtų ir vieną dieną taptų didžiais žaidėjais“, – pridūrė Š.Jasikevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas