Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 01 26

Rimas Kurtinaitis paaiškino, kaip ištaškyta 18 taškų persvara 300-ajame mače

Tai buvo 300-osios Rimo Kurtinaičio rungtynės, stovint prie „Chimki“ vairo. Kartu tai buvo pirmasis mačas, jam grįžus į Rusijos klubą po trejų metų pertraukos. Tačiau Eurolygos dvikova penktadienį su Miuncheno „Bayern“ tapo nusivylimu 58 metų krepšinio specialistui.
Rimas Kurtinaitis
Rimas Kurtinaitis / Euroleague.net nuotr.

Gera pradžia nereiškė viso darbo „Chimki“ krepšininkams.

Eurolygos mače Rusijoje jie pirmavo 18 taškų prieš „Bayern“ rungtynių pradžioje (28:10), tačiau galiausiai pralaimėjo mačą 60:71.

Po rungtynių R.Kurtinaitis analizavo, kaip tai nutiko.

„Sveikinu „Bayern“ su geru žaidimu. Jie pasirodė stipresni morališkai, nes sugebėjo atgriebti 18 taškų, – sakė treneris. – Deja, mes neparodėme krepšinio, kokį norėjome parodyti.

„Scanpix“ nuotr./Rimas Kurtinaitis
„Scanpix“ nuotr./Rimas Kurtinaitis

Mums kilo problemų puolime, nors viskas ir nebuvo prastai. Būtent žaidimas atakuojant tapo didžiausia problema. Pirmoji dalis buvo puiki ir puolime, ir gynyboje.

Mes gynėmės su gera energija, bet svarbiausiais momentais trūko sėkmės. Metėme daug laisvų metimų, nes komanda paremta tritaškiais. Neturime sunkių vidurio puolėjų, tik lengvus aukštaūgius.

Šiandien iš gerų pozicijų neįmetėme tritaškių, pataikę tik 3 tolimus metimus iš 21. Per tris kėlinius surinkome tik 32 taškus, o tai yra labai maži skaičiai Eurolygai. Jei būtume sužaidę geriau puolime, rezultatas būtų kitas.”

„Sport-express“ dienraštis pažymėjo, jog „Chimki“ sirgaliai iškėlė du plakatus ir šiltai sutiko lietuvį, kuris grįžo dirbti į Rusiją po trejų metų.

Treniruodamas Pamaskvio ekipą 2011-2016 metais R.Kurtinaitis buvo su ja pasirodęs per 299 rungtynes.

Dabar sužaistas 300-asis mačas, bet jis buvo labai banguotas.

„Tokiose rungtynėse Kurtinaitis galėjo pamatyti ir viską, ką komanda turi gero, ir tai, ką reikės taisyti per artimiausius mėnesius“, – reziumavo „Sport-express“.

Lietuvis tapo Pamaskvio komandos strategu šios savaitės pradžioje, prie komandos vairo pakeitęs graiką Georgiosą Bartzoką.

VIDEO: „Ginčas“: kaip R.Kurtinaitis iš „Ryto“ įšoko į Eurolygos klubą?

„Nėra taip, kad atleistume trenerį dėl vieno, dviejų ar trijų pralaimėjimų, – penktadienį trenerių keitimą aiškino „Chimki“ generalinis direktorius Pavelas Astachovas. – Galiausiai priėjome prie tokios padėties, kad kažką reikėjo daryti.

Galėjome sėdėti laive ir žiūrėti, kaip jis skęsta, arba pradėti semti vandenį. Peržiūrėjome kelias kandidatūras, bet Rimas jau dirbo mūsų klube, jam nereikia švaistyti laiko adaptacijai. Jis žino visus klube, o dalis žaidėjų liko – Švedas, Vialcevas, Monia. Todėl mūsų pasirinkimas buvo aiškus.“

Po pralaimėjimo Vokietijos klubui lietuvio treniruojama komanda Eurolygoje liko trylikta.

Rusijos klubas yra laimėjęs septynis mačus – vienu mažiau nei Kauno „Žalgiris“, su kuriuo R.Kurtinaitis ir jo žaidėjai susitiks ateinantį ketvirtadienį Chimkuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai