Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 12 20

Rimas Kurtinaitis palinkėjo sėkmės Mariui Grigoniui: „Man jis buvo įdomus“

Trečiadienį Vilniaus „Lietuvos rytas“ iškovojo skambiausią šio sezono pergalę Europos taurėje. Vilniečiai 94:73 sutriuškino Berlyno ALBA ekipą, o daugiausia kalbų sukėlė Marius Grigonis. Lietuvos rinktinės krepšininkas prieš pirmąją komandų sezono akistatą pareiškė, kad jo nedomino „Lietuvos ryto“ pasiūlymas ir jis niekada nežaistų Vilniuje. Sirgaliai švilpimais pasitiko krepšininką, o treneris Rimas Kurtinaitis palinkėjo sėkmės.
Rimas Kurtinaitis
Rungtynių akimirka / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Manęs tai neįžeidė. Kiekvienas žaidėjas turi savo pasirinkimą. Mes jam pasiūlėme, nes aš jį stebiu jau pora metų. Man jis buvo įdomus. Jis nenori, tai nenori. Žiūrovai jo atsakymą priėmė kaip priėmė. Šabtajus Kalmanovičius yra pasakęs, kad tu niekada neturėsi tokios komandos, kokios nori. Gal kada kai norėsi būti kažkokioje komandoje, tavęs niekada nepakvies. Aš į tai žiūriu filosofiškai. Mes pasiūlėme – jis nenorėjo. Jam dar reikia išsigydyti traumą, kurią patyrė vasarą. Sėkmės jam“, – apie M.Grigonį spaudos konferencijoje kalbėjo R.Kurtinaitis.

Po pergalingų rungtynių treneris džiaugėsi, kad pagaliau rūbinėje buvo džiaugsminga atmosfera: „Buvo pridaryta vaikiškų klaidų, tačiau šiaip buvo gera kontrolė ir energija visas 40 minučių. Pirmą kartą šį sezoną po pergalės rūbinėje visi buvo su šypsenomis. Noriu, kad visada taip jaustume malonumą. Kad tai nebūtų tik darbas.“

Daug kalbų sukėlė ir „Lietuvos ryto“ naujokai Mindaugas Girdžiūnas bei Arnas Butkevičius. Šįkart jie daug geriau įsiliejo į komandos žaidimą nei sunkioje kovoje su „Šiauliais“.

R.Kurtinaitis pabrėžė, kad šiuos žaidėjus stebėjo jau seniai: „Gal kažkam buvo siurprizas, kad šie žaidėjai atsidūrė mūsų komandoje. Arnu Butkevičiumi ir Mindaugu Girdžiūnu domėjomės ir anksčiau. Tiesiog jie turėjo kontraktus, o dabar atsirado galimybė juos įsigyti. Tai geri žaidėjai su lietuviškais pasais.“

Aštuonis mėnesius nežaidęs ir po sunkios peties traumos sugrįžtantis Egidijus Mockevičius dar nėra toks, kokį jį nori matyti treneris.

Tai geri žaidėjai su lietuviškais pasais.

„Manau, kad šiuo metu jis turi per didelę raumenų masę. Jam reikia tuos raumenis išmiklinti. Jam dar to trūksta, o šiaip yra sunku žaisti po traumos. Jau kur kas geriau nei su „Šiauliais“, – atsiduso R.Kurtinaitis.

Teigiamų emocijų pasikrovę „Lietuvos ryto“ krepšininkai šeštadienį stos į akistatą su Panevėžio „Lietkabeliu“. R.Kurtinaitis tikisi, kad komandai jau galės padėti Loukas Mavrokefalidis, kurį gydytojų štabas dar patarė pataupyti.

„Prieš rungtynes visų šansai 50 prie 50. Tai daugiau psichologinio pobūdžio rungtynės. Abi pusės labai nori laimėti. Tegul laimi kas bus stipresnis“, – apie LKL dvikovą kalbėjo R.Kurtinaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito