Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 09 10

Rinktinės kailį gelbėjęs prancūzas: apie padėkos žinutes bei planą atvykti į Lietuvą

Dar grupių etape Lietuvos vyrų krepšinio rinktinei atsidūrus ties prarajos riba, pagalbos ranką ištiesė Prancūzijos komanda bei čempionato atradimu tapęs Terry Tarpey, stipriai prisidėjęs prie pergalės prieš Bosniją ir Hercegoviną. Po mačo jis atskleidė apie į Lietuvą vedantį giminės medį, o dabar 15min Terry papasakojo apie lietuvių sveikinimus bei planą atvykti į Lietuvą.

Prancūzija ketvirtajame Senojo žemyno pirmenybių grupių etapo ture 81:68 įveikė Bosniją ir Hercegoviną bei suteikė lietuviams galimybę kontroliuoti savąjį likimą turnyre.

Netikėtai į nacionalinę komandą prasmukęs gynėjas dvikovoje užspaudė bosnių krepšinio žvaigždę Džananą Musą, mače fiksavęs 7 taškų, 5 atkovotų kamuolių, 4 rezultatyvių perdavimų ir 14 naudingumo balų statistiką.

„Buvo nuostabu turėti tiek lietuvių sirgalių. Mano senelis iš Lietuvos, jo vardas Rytis“, – po šios dvikovos Lietuvos žurnalistams šovė Terrry Tarpey.

Ši naujiena Lietuvos portaluose tapo viena skaitomiausių, o 28-erių metų ilgarankio krepšininko socialiniuose tinklus užplūdo padėkos iš senelio gimtinės.

„Jie man rašė padėkos žinutes, sakė, kad mano senelis manimi didžiuotųsi. Lietuva yra puiki komanda. Būtų nemalonu, jei tokia rinktinė iš turnyro iškristų dar po grupių etapo. Labai džiaugiuosi, kad Lietuva žais atkrintamosiose“, – 15min Europos čempionato atkrintamųjų išvakarėse dėstė T.Tarpey.

Kaip bebūtų, apie savo giminės medį Le Mano „Sarthe Basket“ krepšininkas nežino daug.

„Nežinau daug apie savo senelį. Žinau vardą ir pavardę, žinau, kad jis didžiąją savo gyvenimo dalį praleido JAV, bet yra kilęs iš Lietuvos, o Anapilin išėjo šįmet. Todėl smagu, kad apie jį kalbame, nors jo jau nebėra“, – 15min sakė Prancūzijos rinktinės atstovas.

„Nežadu meluoti. Kai liepos mėnesį pasiruošimo etape galvoje pradėjau dėlioti galutinį komandos dvyliktuką, sakiau sau, jog šio krepšininko tikrai nebus“, – apie T.Tarpey galimybes prasimušti į Europos čempionatą sakė Prancūzijos rinktinės lyderis Evanas Fournier.

„Turiu pripažinti, kad sudarydamas septyniolikos žaidėjų sąrašą pasirengimo stovyklai, negalvojau, kad Terry bus dalimi pagrindinės komandos“, – sakė ilgametis rinktinės treneris Vincentas Collet.

Kaip bebūtų, pasaulio čempionato atrankoje pirmą kartą karjeroje rinktinės marškinėlius apsivilkęs 28-erių Terry Tarpey galiausiai prasimušė ir į Senojo žemyno čempionatą.

Jis ne tik prasimušė, bet ir tapo viena kertinių komandos figūrų.

Puikia gynyba pasižymintis 195 cm ūgio krepšininkas Europos čempionate žaidžia po 19 minučių, pelno po 5,4 taško, atkovoja po 3 ir perima po 2,2 kamuolio, atlieka po 1,8 rezultatyvaus perdavimo ir fiksuoja po 10,6 naudingumo balo.

Pagal perimtus kamuolius „EuroBasket“ turnyre T.Tarpey dalijasi pirmąja vieta su Juodkalnijos įžaidėju Kendricku Perry.

O kur statistikoje neatsispindi dalykai, kaip kamuolio pamušimai, didžiulė energija ir pasišventimas, varžovų spaudimas per visą aikštelę.

„Ne tik būti čempionate, bet ir duoti komandai naudą man reiškia labai daug. Aš visą gyvenimą dirbau tikrai daug, kad sulaukčiau šios galimybės. Man smagu, kad galiu duoti naudos komandai. Noriu jai padėti kuo įmanoma labiau“, – 15min sakė T.Tarpey.

Kaip atsitiko, kad krepšininkas ryškiausiomis spalvomis atsiskleidė sulaukęs 28-erių metų?

„Tai yra geras klausimas. Man reikėjo padirbėti su savimi, turėti stabilumą Le Mano komandoje. Stengiausi būti kantrus, dirbau sunkiai, o galiausiai sulaukiau galimybės šią vasarą žaisti ir Europos čempionate“, – atsakė krepšininkas.

Paklaustas apie Prancūzijos komandos tikslus Europos čempionate, T.Tarpey nedvejojo.

„Prancūzijos rinktinės tikslas visada yra auksas, – 15min atsakė krepšininkas. – Jei žaisime taip, kaip prieš Slovėniją, žinome, kad turėsime galimybę laimėti prieš bet ką. Mums tiesiog reikia labiau branginti kamuolį. Jei tai išpildysime, galime eiti iki pabaigos.“

VIDEO: „Iki paskutinio“: Lietuvos autobanas (?) link pusfinalio ir žvilgsnis į aštuntfinalius

Nuo 2017-ųjų metų T.Tarpey atstovauja Prancūzijos klubui Le Mano „Sarthe Basket“, o su šia ekipa jis turi kontraktą iki 2024-ųjų metų vasaros.

„Galbūt sulauksiu ir didesnių klubų dėmesio, bet dabar stengiuosi būti susikoncentravęs Europos čempionatui. Matysime, ką atneš ateitis“, – atsakė penktas pagal žaidimo laiką rinktinės krepšininkas.

Padėkos žinutes rašę lietuviai Terry kviečia atvykti į Kauno „Žalgirį“, tačiau pats žaidėjas išgirdęs šį klausimą sakė, kad svajoja žaisti stipriausioje Senojo žemyno krepšinio lygoje.

„Aš tikrai norėčiau žaisti Eurolygoje. Nesvarbu, kokia komanda parodytų man dėmesį, „Žalgiris“ ar kita ekipa, mane tikrai domintų variantas žaisti Eurolygoje“, – teigė T.Tarpey.

„Žalgiryje“ ar ne, Prancūzijos komandos gynėjas dar šįmet atvyks į Lietuvą.

Priežastis – pasaulio čempionato atrankos rungtynės tarp Lietuvos ir Prancūzijos rinktinių.

„Lietuvoje dar nesu buvęs, bet šįmet žaisime prieš Lietuvos rinktinę pasaulio čempionato atrankoje, tad bus smagu atvykti. Labai laukiu to“, – sakė T.Tarpey.

VIDEO: „Iki paskutinio“: Lietuvos autobanas (?) link pusfinalio ir žvilgsnis į aštuntfinalius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas