Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 01

Rokas Jokubaitis – apie kritiką ir spaudimą Šarui bei artėjantį sunkų vasaros sprendimą

„Vasarą lauks sunkus sprendimas“, – Barselonoje portalui 15min apie savo ateitį Katalonijoje ar Niujorke kalbėjo Rokas Jokubaitis, kurio manymu, Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barca“ tvarkosi puikiai, žaidimas gerėja, o spaudimas ir lūkesčiai iš išorės – kartais ir neadekvatūs. Užtenka pažvelgti į komandos rezultatus prieš Šarą ir po jo atvykimo, sako R.Jokubaitis.

Visada linksmas ir aktyvus Lietuvos rinktinės įžaidėjas Rokas Jokubaitis net keturiems mėnesiams buvo dingęs iš socialinių tinklų, kai antrajame savo sezone „Barcelona“ klube po nesėkmingo Europos čempionato atsimušė į psichologinę sieną.

Šarūno Jasikevičiaus auklėtinis atsigavo po Naujųjų metų, o vasarį jis atsidūrė net tarp septynių Eurolygos mėnesio MVP kandidatų. Tuomet sugrįžo ir Roko pamėgtos „ramibėlės“ grotažymė.

„Tai buvo didelė staigmena, bet nelabai ką reiškianti, – 15min portalui Barselonoje sakė Rokas Jokubaitis. – Manau, kad sunkioje mano atkarpoje labiausiai žaidė mano psichologija, o ne nuovargis. Minutės „Barcelona“ komandoje yra paskirstytos, niekas nežaidžia po 35 minutes, nes krūviai Eurolygoje ir ACB yra dideli. Galvoju, kad tai buvo psichologiniai dalykai. Dabar mes žaidžiame geriau, randame savąjį žaidimą. Kaip ir praėjusiame sezone, treniruotės ir kelionės nepasikeitė. Viskas buvo mano galvoje, o tokius dalykus kartais būna sunku sutvarkyti. Kai būna viskas geriau, viskas atsiveria naujomis spalvomis.“

Scanpix/Pedja Milosavljevic/SIPA nuotr./Rokas Jokubaitis
Scanpix/Pedja Milosavljevic/SIPA nuotr./Rokas Jokubaitis

„Barcelona“ komandai pralaimėjus Ispanijos taurės ketvirtfinalyje, girdimas vis didesnis triukšmas aplink komandą, spekuliuojant apie galimą Šaro ateitį klube po sezono.

Ar tai yra adekvatu, žinant, kad iki Š.Jasikevičiaus atvykimo į Kataloniją ši komanda penkerius metus iš eilės nežaidė Eurolygos finalo ketverte, o dabar yra laikoma elitine Senojo žemyno komanda?

„Ką „Barca“ turėjo prieš Šarą ir ką turi dabar, skiriasi kaip diena ir naktis, – 15min sakė R.Jokubaitis. – Faktas, kad žmonės yra išlepinti. Visi tikisi pergalių, nes „Barca“ yra „Barca“. Tai normalu, bet juk kalbame ne apie LKL ar KMT, o Eurolygą, ACB ir Ispanijos taurę. Suprantu, kad „Barca“ yra komanda, kuri visada pretenduoja ir turi pretenduoti į titulus. Sunku komentuoti apie iškeltus reikalavimus, nes iki sezono pabaigos liko dar trys mėnesiai, bet gandai ir visos kalbos klubo viduje nepadeda. Mes norime koncentruotis į žaidimą.“

R.Jokubaitis gūžčioja pečiais ir dėl „Barcelona“ žaidimo stiliaus, kurį Lietuvoje jau pamėgta kai kurių vadinti ir „kančios krepšiniu“.

„Man asmeniškai tokia sistema labai tinka. Aš nuo 17 metų žaidžiu panašioje sistemoje. Taip buvo ir rinktinėje prie Dariaus Maskoliūno. Ši sistema man yra priimtina ir pažįstama, – sakė Lietuvos rinktinės įžaidėjas. – Faktas, kad mūsų krepšinis nėra toks, kaip „Real“, „Anadolu Efes“ ar „Baskonia“ komandose, bet jei mes išpildome trenerio planą, tuomet ir puolime galime atrodyti gerai ir laisvai. Faktas, kad „Barca“ žaidimas pastatytas ties gynyba. Jei varžovams neduodame laisvės, keliai atsiveria patiems. Kiekvieno nuomonė skirtinga, bet „Barca“ sistema yra veiksminga, jei ją perpranti. Mes ties tuo dirbame nuo sezono starto, kol galiausiai išdirbame. Daug detalių. Treneriui detalės yra svarbiausias dalykas. Mūsų krepšinis yra veiksmingas, bet ne pats gražiausias akiai. Skonio reikalas.“

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Rokas Jokubaitis
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Rokas Jokubaitis

15min portale – videopokalbis Barselonoje su krepšininku Roku Jokubaičiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas