Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 01 22

Rusijoje antraštėse apie R.Kurtinaitį tilpo ir filmas, ir viltis: „Rimas sutaisys“

Rimo Kurtinaičio sugrįžimas į „Chimki“ komandą šiltai sutiktas naujieną apie trenerių permainas Pamaskvio klube pristačiusios Rusijos žiniasklaidos.
Aleksejus Švedas ir Rimas Kurtinaitis
Aleksejus Švedas ir Rimas Kurtinaitis / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

„Metų sugrįžimas! Kurtinaitis vėl Chimkuose“, – skelbė portalas sports.ru, pranešęs naujieną, jog R.Kurtinaitis keičia graiką Georgiosą Bartzoką.

„Šansas Rimui: „Kurtinaitis pasirengęs išgelbėti „Chimki“ sezoną“, – trimitavo „Izvestija“

„Rimas sutaisys“, – optimistiškai lietuvio sugrįžimą vertino „Rosiskaja gazeta“.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Rimas Kurtinaitis
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Rimas Kurtinaitis

Sportbox.ru portalui toks „Chimki“ vadovų manevras priminė amerikietišką filmą.

„Atgal į ateitį. Kurtinaitis grįžta į „Chimki“, – mokslinės fantastikos filmo apie laiko mašiną pavadinimą pritaikė sportbox.ru

VIDEO: „Atgal į ateitį“

Sports.ru straipsnyje pavadinimu „Ką reiškia Rimas Kurtinaitis „Chimki“?“ primena savo skaitytojams lietuvio pasiekimus dirbant Pamaskvėje 2011-2016 metais.

Portalas prisimena, kad tada skaitytojai atsargiai komentavo R.Kurtinaičio atėjimą, kuomet jis persikėlė į Rusiją iš Rygos VEF klubo.

„Rimas – tituluotas dėdė, kažką ir „Chimki“ su juo laimės“, – 2011 metų komentarus prisiminė sports.ru, o tada suskaičiavo, ką R.Kurtinaitis laimėjo su „Chimki“ per penkerius metus.

Tada irgi sezono viduryje (vietoje Sergio Scariolo) atėjęs lietuvis greitai laimėjo VTB Jungtinę lygą – tai buvo vienintelis kartas, kai šiame turnyre triumfavo ne Maskvos CSKA. Tiesa, būtent tą sezoną CSKA buvo pažeidžiamas ir nepateko į Eurolygos atkrintamąsias kovas.

2011-2012 m. sezoną R.Kurtinaitis antrą kartą per savo karjerą (pirmą – 2009 m. su Vilniaus „Rytu“) ir pirmąsyk su „Chimki“ laimėjo Europos taurės turnyrą bei bilietą į Eurolygą.

AFP/„Scanpix“ nuotr./„Chimki“ laimėjo Europos taurę
AFP/„Scanpix“ nuotr./„Chimki“ laimėjo Europos taurę

Jis buvo pripažintas geriausiu VTB Jungtinės lygos treneriu 2014 metais, nors tą sezoną „Chimki“ nelaimėjo titulų. Dar kartą laimėti Europos taurės turnyrą pavyko 2015 metais, o kitais metais jis buvo pakeistas juodkalniečiu Duško Ivanovičiumi.

„Twitter“ nuotr./Rimas Kurtinaitis ir Duško Ivanovičius
„Twitter“ nuotr./Rimas Kurtinaitis ir Duško Ivanovičius

„Sports-express“ daugiau dėmesio skyrė analizei, kodėl buvo atleistas Giorgiosas Bartzokas, straipsnyje „Be Švedo ir plano B. Kodėl „Chimki“ pakeitė trenerį“.

Pabrėžiama, kad graikas sėkmingai startavo prie „Chimki“ vairo praėjusį sezoną, kai Pamaskvės krepšininkai pateko į Eurolygos ketvirtfinalį ir ten davė kovą Maskvos CSKA. Tačiau, „Sports-express“ apžvalgininko nuomone, G.Bartzokas nerado kelio, kaip išlaikyti komandą aukštame lygyje, kai traumą patyrė komandos lyderis Aleksejus Švedas, o paskui ir kitas svarbus žaidėjas Anthony Gillas. Rusijos žurnalistui užkliuvo ir dažnos graiko techninės pražangos bei taktinės klaidos neprašant minutės pertraukėlių, ekipai buksuojant.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Aleksejus Švedas
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Aleksejus Švedas

Naujienų agentūra „Tass“ pasiteiravo „Chimki“ generalinio direktoriaus Pavelo Astachovo, ar su G.Bartzoku nebuvo finansinių problemų, bet klubo vadovas tikino, kad toks rimtas klubas su treneriu visiškai atsiskaitė.

P.Astachovas įvardino ir tikslą R.Kurtinaičiui. „Kurtinaičiui iškelta užduotis – ištaisyti situaciją, patekti į atkrintamąsias varžybas Eurolygoje ir kaip galima geriau pasirodyti Jungtinėje VTB lygoje“, – sakė P.Astachovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas