Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 09

Rusijos titanų mūšyje – klaikus A.Švedas ir Kurčio šypsena patiesus CSKA

Aleksejus Švedas sužaidė prasčiausias sezono rungtynes, tačiau tai nesutrukdė Maskvos srities „Chimki“ (3-4) iškovoti bene skambiausią šio sezono pergalę. Rimo Kurtinaičio auklėtiniai VTB Vieningosios lygos rungtynėse namuose 86:78 (12:18, 23:23, 21:14, 30:23) patiesė Maskvos CSKA (4-2) klubą.
Rimas Kurtinaitis
Rimas Kurtinaitis / Getty images / Euroleague.net nuotr.

Tai buvo tik trečioji „Chimki“ pergalė Vieningoje lygoje ir tik ketvirtoji šiame sezone įskaitant ir Eurolygą. Koronaviruso atvejų krėsta Pamaskvės komanda šį sezoną jau yra patyrusi 10 pralaimėjimų.

Per pirmuosius du rungtynių su CSKA kėlinius neatrodė, kad pergalingai pasibaigs ir šio vakaro susitikimas.

A.Švedas per pirmą rungtynių pusę prametė visus šešis metimus, o solidžiai startavę Dimitrio Itoudžio auklėtiniai kelis sykius turėjo 9 taškų pranašumą ir laimėjo pirmuosius du kėlinius 41:35.

„Chimki“ perėmė iniciatyvą po ilgosios pertraukos, kai taškus sėkmingai rinko Errikas McCollumas ir Gregas Monroe, o šeimininkai išsiveržė į priekį – 56:53.

CSKA dar buvo išsiveržusi į priekį lemiamo ketvirčio pradžioje (58:56), bet greitai raudonarmiečių entuziazmą atšaldė „Chimki“ žaidėjų tritaškių lietus – Jordanas Mickey pataikė du, E.McCollumas ir tik ketvirtajame kėlinyje pirmąsyk įmetęs A.Švedas – po vieną, ir „Chimki“ likus žaisti 3 minutes pabėgo dviženkliu skirtumu 77:67.

Laimėti „Chimki“ nesutrukdė net ir blogiausios lyderio sezono rungtynės.

A.Švedas per 25 minutes pataikė tik 2 tritaškius iš 10, 1 baudos metimą iš 2, prametė abu dvitaškius bei pelnė viso labo 7 taškus. Rusas dar atkovojo 4 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir susitikimą baigė su 2 naudingumo balais.

Tiesa, dar ketvirtojo kėlinio pradžioje ties šiuo rodikliu dar degė skaičius -6, o abu tritaškius A.Švedas pataikė tik jau slenkant paskutinėms rungtynių minutėms.

Lyderio blankų žaidimą kompensavo užsiautęs G.Monroe.

Amerikietis pelnė net 28 taškus (10/17 dvit., 8/8 baud.), atkovojo 10 kamuolių, išprovokavo 9 pražangas ir surinko 33 naudingumo balus. Tai kol kas sėkmingiausios jo rungtynės su „Chimki“ apranga.

Po trečiosios pergalės R.Kurtinaičio kariauna pakilo į 8-ąją Vieningosios lygos vietą. Turnyre iš viso žaidžia 13 komandų. CSKA yra trečia.

„Chimki“: Gregas Monroe 28 (10/17 dvit., 8/8 baud., 10 atk. kam., 33 naud. bal.), Errickas McCollumas 16 (4/6 trit.), Jordanas Mickey 13, Viačeslavas Zaicevas 9.

CSKA: Mike'as Jamesas 20 (7 rez. perd.), Nikola Milutinovas 14 (8 atk. kam.), Tornikė Šengelija 10, Willas Clyburnas 9.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas