Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 10

„Ryto“ australas – apie kitokias Kalėdas Vilniuje ir svarbų pokalbį su žalgiriečiu

Vilniaus „Ryto“ legionierius iš Australijos Cameronas Bairstow tęsia savo tinklaraštį ir kelionę sostinėje. Europoje debiutavęs 29-erių 206 cm ūgio krepšininkas dalijasi įspūdžiais apie Vilnių ir sunkią „Ryto“ atkarpą, kuri komandai išėjo į naudą. Be to, C.Bairstow atviravo, kad pasirinko „Ryto“ pasikonsultavęs su savo bičiuliu buvusiu žalgiriečiu. Pateikiame C.Bairstow tinklaraštį oficialiai Europos taurės turnyro svetainei.

„Lietuvoje gyvendamas jau keletą mėnesių, aš daug geriau pažinau šį miestą.

Vilnius yra miestas, kuriame daug kultūros ir istorijos. Daug laiko praleidau vaikštinėdamas po Senamiestį, žvalgydamasis po lankytinas vietas ir dar daugiau domėdamasis Vilniaus ir Lietuvos istorija. Ir visa tai buvo labai įdomu.

Vilniuje daug gerų restoranų ir muziejų, todėl kai tik su žmona turėjome laiko, mielai ten vaikščiodavome. Tik sezono pradžioje buvo šilčiau. Šiuo metu per laisvadienius jaučiuosi labiau pavargęs, todėl taip dažnai nebeiškišame nosies.

Atrodo, kad Kalėdos čia yra svarbus dalykas.

Praėjusią savaitę sulaukėme sniego ir tai buvo šaunu. Australijoje juk visai nėra sniego.

Labai įdomu pamatyti tą kalėdinę karštligę kitoje aplinkoje. Australijoje per Kalėdas einame į paplūdimius, o čia tokia mintis šautų į galvą paskutinė.

Vilnius jau kvėpuoja Kalėdomis. Mieste jau pastatyta Kalėdų eglė, atidarytas kalėdinis miestelis. Atrodo, kad Kalėdos čia yra svarbus dalykas. Kai kuriose kitose šalyse tai neatrodo taip sureikšminta, todėl smagu po visą miestą matyti tas švieseles ir dekoracijas.

Pastaruosius trejus metus praleidau Australijoje. Kai atsirado galimybė žaisti Lietuvoje, pasikalbėjau su Brocku Motumu. Jis dvejus metus žaidė „Žalgiryje“ ir džiaugėsi puikia patirtimi.

Su Brocku užaugome netoli vienas kito. Kartu žaidėme visą gyvenimą ir iki šiol reguliariai palaikome ryšį. Tai šaunus pašnekovas.

Brockas labai pozityviai atsiliepė apie galimybę žaisti Lietuvoje. Jo rekomendacija turėjo didžiulę įtaką mano sprendimui.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Brock Motumas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Brock Motumas

Vilniuje gyventi smagu, nes labai daug žmonių kalba angliškai. Kalbos barjeras žaidžiant užsienyje būna sudėtingas, todėl džiaugiuosi, kad Lietuvoje viskas klostosi sklandžiai ir prisitaikyti nebuvo sudėtinga.

Turėjome sunkią sezono atkarpą, kai Europos taurėje patyrėme keturis pralaimėjimus iš eilės. Bet svarbiausia, kad išlikome vieningi, tikėjome procesu ir kartu vis tobulėjome. Tai leido mums rinkti geras pergales ir išlaikyti šansus patekti į kitą etapą.

Pralaimėjimų ruožas yra ypatingas tuo, kad jis gali arba suartinti, arba suskaldyti komandą. Mes išnaudojome tą patirtį sustiprėdami kaip komanda. Mums tai buvo geras iššūkis, po kurio tapome dar geresni.

Krasnodare supratome, kad tai bus sunki užduotis. Ypač po keturių pralaimėjimų iš eilės. Bet išlaikėme tikėjimą, kad galime žaisti aukšto lygį krepšinį.

Karolis Bakūnas/Cameron Bairstow
Karolis Bakūnas/Cameron Bairstow

Europos taurės sirgaliai yra puikūs. Smagu matyti tokius aistringus gerbėjus. Jau teko žaisti keliose šauniose arenose. Pavyzdžiui, Belgrade, kur fanai garsėja visame pasaulyje. Dar laukiu išvykos į Veneciją. Tokios atmosferos tik stiprina namų aikštės pranašumo reikšmę.

Mes vis dar savo paties likimo šeimininkai. Daugiau ir prašyti negalime – gerai, kad mums nereikia remtis kitais rezultatais. Tikiuosi, kad kontroliuodami savo likimą mes juo ir pasirūpinsime. Patekimas į kitą etapą būtų nuostabus dalykas. Tai būtų mūsų darbo įvertinimas.

Mes tikime, kad su tinkamu nusiteikimu galime nugalėti bet kurią komandą. Tą pademonstravome tam tikrose rungtynėse. Bet taip pat parodėme, kad be gero požiūrio šiame lygyje laimėti labai sudėtinga. Todėl puikiai žinome, ko reikia.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito