Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 09 02

Sabas nesutinka su nesportine pražanga prieš L.Dončičių: „Gal truputį paliečiau nosį“

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė ruošiasi mačui su Prancūzija, nors kertinis dvikovos su Slovėnija epizodas, kai Domantui Saboniui buvo užfiksuota nesportinė pražanga prie varžovų lyderį Luka Dončičių, pačiam Sabui vis dar kelia abejonių.

Nesportinė Lietuvos komandos vedlio Domanto Sabonio, pirmame mače neparodžiusio viso savo potencialo, pražanga prieš slovėnų vunderkindą Luka Dončičių uždarė rungtynes.

Nors Kazio Maksvyčio kariaunos kolapsas prasidėjo dar kiek anksčiau, ketvirtojo kėlinio viduryje, kai aikštelėje savęs debiutiniame mače nerado Rokas Jokubaitis, o žaidimas per du bokštus baudos aikštelėje buvo neefektyvus.

Keturių taškų Lietuvos rinktinės persvara greitai sumenko, po kelių akimirkų sąlygas aikštelėje jau diktuojant Slovėnijos komandos atstovams.

Iki susitikimo pabaigos likus 1 minutei ir 50 sekundžių, Sabas sulaukė perdavimo baudos aikštelėje, prieš save sutiko L.Dončičių, bet sukdamasis alkūne kabino varžovų žvaigždei L.Dončičius krito kaip pašautas.

Arbitrų sprendimas – negailestingas. Tai – nesportinė pražanga, virtusi dviem baudų metimais ir slovėnų kamuoliu, nors jie ir taip priekyje buvo 86:81.

„Nemanau, kad buvo nesportinė, – 15min dvikovos su Prancūzija išvakarėse sakė Domantas Sabonis. – Gal truputį paliečiau nosį... Tai yra krepšinis, kuriame visi viską daro, kad būtų geriau komandai. Luka padarė taip, kad aš gaučiau nesportinę.“

Dukart NBA „All-Star“ rungtynių dalyvis Europos čempionate priminė pastarųjų metų D.Sabonį, kuris neparodydavo savo geriausio žaidimo rinktinėje, o ne tą, kuris šįmet dominavo draugiškuose mačuose ir FIBA pasaulio čempionato atrankoje.

Per beveik 26 minutes ant parketo Sabas pelnė 10 taškų (4/9 dvit., 0/1 trit., 2/4 baud.), atkovojo 5 ir perėmė 2 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, suklydo 4 kartus ir surinko 7 naudingumo balus.

Klaidomis rungtynes pradėjusiam 26-erių aukštaūgiui slovėnai dukart iš nugaros išmušė kamuolį.

„Pradėjau rungtynes padarydamas kelias klaidas, nors atrodė, kad esu susikaupęs. Man išmušė keletą kamuolių iš nugaros, ko įprastai nebūna. Taip buvo ir Jonui, ir Rokui Jokubaičiui. Tai klaidos, kokių įprastai nebūna. Jie bėgo į greitas atakas ir susimetė taškus, – sakė D.Sabonis. – Jei žaisime susikaupę, išvengtume tokių dalykų ir būtume geresnėje situacijoje.“

Būtent į klaidas D.Sabonis daugiausiai ir baksnojo pirštu akcentuodamas pralaimėjimą Slovėnijai rezultatu 85:92.

Kazio Maksvyčio kariauna atliko 14 rezultatyvių perdavimų, o suklydo 16 kartų. Dauguma tų epizodų baigėsi greitais slovėnų taškais.

Palyginimui, Slovėnija prarado 13 kamuolių, bet išskirstė net 25 taškais pasibaigusius perdavimus.

„Vakar daug klydome ir puolime, ir gynyboje. Nekontroliavome to. Skaudu buvo žiūrėti video, nes matėme, kur galėjome sužaisti geriau. Matėme, kur galėjome geriau atlikti savo darbą, bet neatlikome, – sakė Sabas. – Klaidos atsirado ir dėl koncentracijos stokos, ir dėl varžovų gynybos. Turėjome atmušti, stebėti geriau situaciją, bet to nepadarėme. Praleidome aukštus kamuolius Mike'ui Tobey. Jei būtume atlikę savo darbą, to nebūtų buvę. Žinome, kad viską galime pataisyti, kas vakar nutiko.“

VIDEO: PIKENROLAS: didžiulis Lietuvos rinktinės potencialas, bet reikia išmokti laimėti

Nėra kada liūdėti dėl pralaimėjimo Slovėnijai, kadangi jau šeštadienį Lietuva susikibs su Prancūzija, olimpinių žaidynių vicečempione.

Pastarąjį kartą šios komandos žaidė 2019-aisiais metais, kai mačas baigėsi skandalu. Rudy Gobert'as po Jono Valančiūno baudos metimo, kai kamuolys šokinėjo ant lanko, trenkė per lanką, kamuolys neįkrito, tačiau arbitrai to nepastebėjo.

Taip pasibaigė ir lietuvių kelias pasaulio čempionate, ir Dainiaus Adomaičio karjera vyriausiojo trenerio poste.

„Visi prisimena tas rungtynes. To manęs klausė ir žurnalistai iš Prancūzijos, bet apie tai mes komandoje negalvojame. Kitas čempionatas, kiti žaidėjai ir viskas yra kitaip. Turime galvoti apie rungtynes rytoj bei kaip žaidžia ši Prancūzijos komanda. Reikia galvoti, kaip galime laimėti rytoj“, – sakė Sabas, pridėjęs, kad papildomos motyvacijos prieš trejus metus vykusiame mače ieškoti nereikia.

„Europos čempionate prie tokių sirgalių, kurie atvyko mūsų palaikyti, nemanau, kad kažkam trūksta motyvacijos“, – teigė geriausio visų laikų Lietuvos krepšininko Arvydo Sabonio sūnus.

Nors Lietuvos kelyje – grėsmingas varžovas, tačiau jau pirmą turnyro dieną šeimininkai vokiečiai parodė, kaip reikia prancūzams karšti kailį.

Absoliutų krepšinį užsukę, daug tritaškių leidę bei pataikę Vokietijos rinktinės krepšininkai varžovus suvystė rezultatu 76:63.

„Gynyba, – pagrindinį dalyką, kurį derėtų perimti iš vokiečių žaidžiant su prancūzais, įvardijo D.Sabonis. – Vokiečiai žiauriai spaudė prancūzus, neleido žaisti derinių, o tai turime daryti ir mes. Mes tai daryti turėtume viso čempionato metu.“

Domantas Sabonis neįvardijo, kas bus pagrindiniai Prancūzijos rinktinės taikiniai gynyboje.

„Jie turi daug lyderių. Aišku, yra pagrindiniai lyderiai, bet gerai žaidžia visa komanda. Visi žino savo žaidimą ir savo vaidmenis“, – atsakė D.Sabonis.

VIDEO: „Iki paskutinio“: karčiai saldus Lietuvos startas ir prancūzų ydas išryškinę vokiečiai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas