Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 03 23

Veteranai neištraukė – Kaune šeimininkavo būsima NBA žvaigždė

Kitą mėnesį 38-ąjį gimtadienį švęsiantis Paulius Jankūnas ir 35-erių Artūras Milaknis tempė Kauno „Žalgirį“ (7-19), tačiau scena Nemuno salos arenoje trečiadienį priklausė būsimai žvaigždei. 18-metis 220 cm ūgio Victoras Wembanyama sužaidė karjeros rungtynes Eurolygoje, o Vilerbano ASVEL (8-17) nutraukė 8 pralaimėjimų seriją – 72:68 (15:17, 18:15, 16:15, 23:21).
Kauno „Žalgiris“ – Vilerbano ASVEL
Victoras Wembanyama ir Paulius Jankūnas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pirmuoju NBA naujokų biržos šaukimu vadinamas V.Wembanyama blokavo net penkis žalgiriečių metimus, o ASVEL trečiajame kėlinyje pirmavo 12 taškų skirtumu (46:34).

„Žalgirį“ tada prikėlė veteranai. A.Milaknis dūrė tris tritaškius iš eilės, P.Jankūnas įkrovė kamuolį iš viršaus ir šeimininkai persvėrė rezultatą.

Vis dėlto šou tada pradėjo Elie Okobo. Prancūzas įskraidino kelis sudėtingus tritaškius per rankas ir nutildė „Žalgirio“ areną.

Geriausias karjeros rungtynes Eurolygoje kol kas sužaidęs jaunasis V.Wembanyama pelnė 14 taškų (6/7 dvit., 2/3 baud.), atkovojo 5 kamuolius ir blokavo 5 metimus, surinkdamas 23 naudingumo balus.

„Žalgirį“ pabaigoje pražudęs E.Okobo pridėjo 21 tašką (4/5 trit.), o trečią sykį iš eilės namuose pralaimėję Jure Zdovco auklėtiniai nepasinaudojo šansu pakilti iš paskutinės vietos Eurolygoje.

Lietuvos čempionams Eurolygoje lieka sužaisti dvejas rungtynes – kitą savaitę išvykoje su Roko Giedraičio ir Tado Sedekerskio atstovaujama Vitorijos „Baskonia“ bei namie su Belgrado „Crvena zvezda“.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Artūras Milaknis ir Marius Grigonis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Artūras Milaknis ir Marius Grigonis

Rungtynes „Žalgirio“ arenoje trečiadienio vakarą stebėjo 5289 žiūrovai. Tarp jų – ir Maskvos CSKA palikęs buvęs žalgirietis Marius Grigonis.

„Žalgiris“: Edgaras Ulanovas 15 (5 rez. per.), Artūras Milaknis 11 (3/8 trit.), Paulius Jankūnas ir Lukas Lekavičius (5 rez. per.) – po 10, Tyleris Cavanaugh 8 (2/7 trit.), Nielsas Giffey 5, Joshas Nebo 4 (6 atk. kam.).

ASVEL: Elie Okobo 21 (4/5 trit., 5 rez. per.), Chrisas Jonesas 16, Victoras Wembanyama 14 (5 atk. kam., 5 blokai), Youssoupha Fallas 8.

Rungtynių aptarimas

Ketvirtas kėlinys

40 min. Pražanga sustabdytas D.Lighty neklysta (68:72).

40 min. T.Cavanaugh grąžina viltį! Amerikietis pataiko tritaškį ir skirtumas mažėja iki 2 taškų. Žaisti dar 17 sek. (68:70).

40 min. E.Okobo pataiko baudas ir didina pranašumą (63:70).

38 min. E.Okobo įskraidina dar vieną fantastišką tolimą metimą ir J.Zdovcas prašo minutės pertraukėlės (60:65).

37 min. Rungtynes „Žalgirio“ arenoje šį vakarą stebi 5289 žiūrovai.

36 min. E.Ulanovas duria tritaškį, T.Cavanaugh pagaliau atsidaro sunkiu metimu per varžovo rankas paskutinę atakos sekundę (60:57). Deja, E.Okobo atsako tritaškiu... (60:60).

34 min. ASVEL susigrąžina pranašumą (50:53), bet L.Lekavičius tritaškiu lygina rezultatą (53:53).

31 min. T.Cavanaugh laisvas meta iš toli, bet kamuolys net neliečia lanko... Amerikietis vis dar be taškų. Bet P.Jankūnas tęsia savo šou ir prideda tritaškį! „Žalgiris“ jau priekyje (50:49).

Trečias kėlinys

30 min. P.Jankūūūūnas! 37-erių veteranas klaidina varžovą ir deda iš viršaus! „Žalgiris“ atsilieka jau tik dviem taškais (47:49).

27 min. Trys iš eilės A.Milaknio tritaškiai ir vėl linksmiau „Žalgirio“ arenoje! (43:49).

26 min. „Žalgirio“ bėdas po krepšiu matantis T.J.Parkeris vienu metu į aikštę leidžia ir 220 cm V.Wembanyamą ir 221 cm Y.Fallą. Varžovų milžinai sukrauna ASVEL rekordinę persvarą (34:46).

24 min. Tiesmukiškai po krepšiu pralaužti varžovų gynybą bandantys šeimininkai leidžia žibėti V.Wembanyamai. Jaunuolis jau yra blokavęs keturis šeimininkų metimus... Svečiai tolsta (34:41).

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Jure Zdovcas
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Jure Zdovcas

22 min. V.Wembanyama toliau kelia daug bėdų žalgiriečiams. Iš pradžių – techniškas 18-mečio milžino prasiveržimas, o tada ir dėjimas puolime atkovojus kamuolį. 220 cm ūgio jaunuolis jau dabar žaidžia rezultatyviausias (12) karjeros rungtynes Eurolygoje (34:37).

Antras kėlinys

20 min. Laisvo L.Lekavičiaus tritaškis skrieja pro šalį ir po dviejų kėlinių minimalia persvara pirmauja ASVEL (32:33).

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Victoras Wembanyama ir Edgaras Ulanovas
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Victoras Wembanyama ir Edgaras Ulanovas

18 min. Dar vienas V.Wembanyamos dėjimas. 8 taškus jau pelnęs prancūzų talentas artėja prie karjeros rekordo Eurolygoje (10). Rungtynės vyksta taškas į tašką (30:31).

15 min. Koks varžovų dėjimas... 18-metis V.Wembanyama deda iš viršaus su T.Cavanaugh pražanga (24:26).

14 min. M.Knightas renka 5 taškus iš eilės ir ASVEL pirmą kartą šiose rungtynėse išsiveržia į priekį (22:23).

12 min. N.Giffey atakuoja 221 cm ūgio Youssouphą Fallą ir pelno du su pražanga! Deja, kitoje pusėje tritaškį duria Ch.Jonesas (20:18).

Pirmas kėlinys

10 min. P.Jankūno tritaškis! Kitą mėnesį 38-ąjį gimtadienį švęsiantis veteranas pastaruoju metu demonstruoja pavydėtiną taiklumą – Eurolygoje pataikė keturis tolimus metimus iš eilės. Pirmą kėlinį „Žalgiris“ laimi 17:15.

8 min. „Žalgirio“ stabtelėjimas puolime tęsiasi ir ASVEL tuo pasinaudoja – išlygina rezultatą (9:9). Šeimininkus į priekį vėl išveda nuo suolo pakilęs J.Lauvergne'as (11:9). Netrukus pataiko ir P.Jankūnas (13:9).

6 min. V.Wembanyama ūgis kelia rūpesčių. Jaunasis prancūzas blokuoja E.Ulanovo tritaškį ir pats pelno du taškus (9:5).

4 min. Pirmąjį tašką svečiams pelno didžiausias varžovų talentas, 220 cm ūgio 18-metis Victoras Wembanyama (7:1).

4 min. Tritaškį įskraidina K.Lukošiūnas! ASVEL vis dar be taškų (7:0). Šeimininkams ploja ir Marius Grigonis.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Marius Grigonis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Marius Grigonis

2 min. Pirmuosius taškus po E.Ulanovo žaidimo nugara ir perdavimo pelno J.Nebo. Netrukus dvitaškį iš po krepšio prideda ir pats E.Ulanovas (4:0).

Startiniai penketai

„Žalgiris“: Janis Strelniekas, Karolis Lukošiūnas, Edgaras Ulanovas, Tyleris Cavanaugh ir Joshas Nebo.

ASVEL: Chrisas Jonesas, Elie Okobo, Davidas Lighty, Jamesas Gistas ir Victoras Wembanyama.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kauno „Žalgirio“ sirgaliai
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kauno „Žalgirio“ sirgaliai

Komentarai prieš rungtynes

Jure Zdvocas: „Jie labai atletiški, greiti – popieriuje jie atrodo mums labai neparanki ekipa. Turėsime žaisti komandiškai, bus labai svarbu kontroliuoti rungtynių ritmą ir kovą dėl atšokusių kamuolių.“

T.J.Parkeris: „Tai kita komanda. „Žalgirį“ labai sustiprino po traumos sugrįžęs Joffrey Lauvergne‘as. Ir arenoje bus kitaip nei praėjusį kartą, kai žaidėme prie tuščių tribūnų.“

Prieš rungtynes

ASVEL, priešingai nei „Žalgiris“, galingai pradėjo sezoną ir vienu metu žengė koja kojon su lyderiais. Tačiau stebuklai greitai baigėsi ir T.J.Parkerio, garsiojo Tony Parkerio brolio, auklėtiniai į Kauną atsivežė aštuonių iš eilės pralaimėjimų seriją Eurolygoje.

„Žalgiris“, sezoną pradėjęs tragiškai, iš paskutinių 7 susitikimų Eurolygoje buvo laimėjęs 4. Tiesa, paskutinius du namie – pralaimėjęs.

Pirmąsias tarpusavio rungtynes Vilerbane ASVEL laimėjo 88:76.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas