Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 12 22

Šarą išgyręs ir „Ryto“ laikus prisiminęs N.Laprovittola: „Nenorėjau nieko apie tai žinoti“

Nicolas Laprovittola trumpam vėl grįžo į Lietuvą. Šalį, kurioje prasidėjo jo krepšininko kelias Europoje.
Šarūnas Jasikevičius ir Nicolas Laprovittola
Šarūnas Jasikevičius ir Nicolas Laprovittola / Vida Press ir 15min nuotr.

Karjeros sezoną Eurolygoje žaidžiantis „Barcelona“ lyderis atsivėrė interviu ispanų tinklalaidei „Basquet Plus“, kurioje prisiminė trumpą karjeros etapą Vilniuje, NBA ir negailėjo pagyrų Šarūnui Jasikevičiui.

Dabar jau 33-ejų argentinietis su Europos krepšiniu susipažino būtent Lietuvoje. 2015-aisiais į tuometinį Vilniaus „Lietuvos rytą“ jį priviliojo tautietis Marcelo Nikola, tą sezoną atleistas jau po pirmų dviejų mėnesių.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Nicolas Laprovittola ir Marcelo Nicola
Luko Balandžio / 15min nuotr./Nicolas Laprovittola ir Marcelo Nicola

Iš Brazilijos čempiono Rio de Žaneiro „Flamengo“ klubo į Vilnių persikėlęs N.Laprovitolla Lietuvos pirmenybėse rinko po 10,3 taško, 3,8 rezultatyvaus perdavimo ir 2,8 klaidos, bet netrukus – M.Nikolą pakeitus Tomui Pačėsui – ir pats pasiprašė paleidžiamas.

„Pasikeitė treneriai, mane pirmą kartą pastatė žaisti atakuojančiu gynėju ir aš nusprendžiau išvykti. Nenorėjau nieko apie tai žinoti“, – dabar juokėsi N.Laprovittola.

Ironiška, kad šiame sezone Eurolygoje jis žiba būtent atakuojančio gynėjo pozicijoje, rungtyniaudamas šalia įžaidėjo Tomašo Satoransky.

Argentinietis renka po 14,3 taško (karjeros rekordas Eurolygoje), pataikydamas net 43 proc. tritaškių. Gruodžio pradžioje jis sugebėjo įskraidinti net 8 tolimus metimus iš 10-ies į Vilerbano ASVEL krepšį, o komandos draugams dar vidutiniškai prideda ir 5,7 rezultatyvaus perdavimo (taip pat karjeros rekordas).

VIDEO: Nicolas Laprovittola (28 points on 8/10 3FG, 9 assists): FC Barcelona-LDLC ASVEL Villeurbanne 101-92

„Žaisdamas su stipresniu ir aukštesniu T.Satoransky, galinčiu gintis prieš trijų pozicijų žaidėjus, aš galiu būti aikštėje ir gintis prieš mažiau fizišką varžovą, – aiškino N.Laprovitolla. – Jaučiu gerą ryšį ir su (Janu) Vesely, o tai taip pat gerokai palengvina žaidimą.“

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Nicolas Laprovittola
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Nicolas Laprovittola

2016-ųjų išvakarėse „Lietuvos rytą“ palikęs N.Laprovitolla tuomet persikėlė į Madrido „Estudiantes“, kuriame atkreipė ir „San Antonio Spurs“ dėmesį, sulaukęs šanso stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje.

„Tai NBA. Kiekvienas, kuris turi galimybę, nori ten vykti. Finansinis aspektas irgi didžiulis“, – neslėpė N.Laprovittola, stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje sužaidęs 18 mačų ir juose rinkęs po 3,3 taško.

VIDEO: NBA | Top ten de Nico LAPROVITTOLA en SAN ANTONIO SPURS

„Žaidimas Europoje – tai, ką darai čia – tavęs nė kiek neparuošia NBA. Matome, kas nutiko Facu (Facundo Campazzo) ir dabar vyksta su Vasilije Micičiumi. Reikia žinoti, kur keliauji, kokią vietą renkiesi. Tiesa, kartais tokio pasirinkimo neturi. Manau, jeigu šansas yra (vykti į NBA), turi juo pasinaudoti“, – dėstė „Barcelona“ lyderis.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Nicolas Laprovittola San Antonijuje
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Nicolas Laprovittola San Antonijuje

Jo paties karjeros etapas NBA lygoje tęsėsi vos pusę metų. Susikrovęs lagaminus jis grįžo atgal į Europą, kur pirmiausia apsivilko Vitorijos „Baskonia“ marškinėlius.

Vėliau jis žaidė Sankt Peterburgo „Zenit“, Badalonos „Joventut“ ir Madrido „Real“ klubuose, bet ryškiausiai atsiskleidė „Barcelona“ ekipoje, o dėl to labiausiai yra dėkingas lietuviui Š.Jasikevičiui.

Vida Press nuotr./Šarūnas Jasikevičius ir Nicolas Laprovittola
Vida Press nuotr./Šarūnas Jasikevičius ir Nicolas Laprovittola

„Jis pakeitė mano karjerą ir mano žaidimą“, – atviravo N.Laprovittola.

„Šaras – geriausias treneris, kokį esu turėjęs. Taip, jis turi ir ne tokių pozityvių pusių, bet esu labai dėkingas, kad mūsų keliai susikirto tinkamu metu. Man reikėjo kažko tokio, kaip jis.

Aš pats esu labai rami asmenybė. Priėmiau (jo treniravimą) kaip iššūkį ir galiausiai tai labai sustiprino mano charakterį daugelyje aspektų“, – kepurę prieš Š.Jasikevičių, su kuriuo „Barcelona“ išsiskyrė šią vasarą, nukėlė buvęs auklėtinis.

Vida Press nuotr./Nicolas Laprovittola ir Rogeris Grimau
Vida Press nuotr./Nicolas Laprovittola ir Rogeris Grimau

Šarą pakeitė Rogeris Grimau, o N.Laprovittola išskyrė esminius pokyčius komandoje: „Išvyko ir keletas labai aukšto lygio krepšininkų, bet komanda sugebėjo persigrupuoti. Jaučiamės patogiai. Kartais kenčiame rungtynėse, bet žaidžiame laimingi. Rogeris (Grimau) atlieka puikų darbą ir pagrindinė idėja yra tai tęsti.“

Visa „Basquet Plus“ tinklalaidė su N.Laprovittola:

VIDEO: Básquet Plus con Lapro: "Quiero jugar el Mundial 2027 con Argentina"

Šį vakarą argentinietis vėl žais Lietuvoje. Su „Barcelona“ ekipa bandys išgyventi žaliajame Kauno „Žalgirio“ pragare Nemuno saloje. Rungtynių pradžia – 20 val.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas