Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 10 12

Šaras prieš „El Clasico“ – apie spaudimą Barselonoje, „Real“ stiprybę ir galimą naujoką

Šarūnas Jasikevičius ir „Barcelona“ pasitinka antrąjį sezono „El Clasico“. Trečiadienį Eurolygoje katalonai namie priima amžiną savo varžovą karališkąjį Madrido „Real“ klubą.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pralaimėjimu sezoną Eurolygoje pradėjusi „Barcelona“ (0:1) sieks pirmosios pergalės savo sirgalių akivaizdoje, o „Real“ (1:0) bandys pratęsti tobulą sezono startą.

Pablo Laso pakeitęs asistentas Chusas Mateo kol kas laimėjo viską šiame sezone, įskaitant ir Supertaurės finalą prieš tą pačią Barselonos komandą – 89:83 po pratęsimo.

Skaičiuojant nuo praėjusio sezono Eurolygos pusfinalio, „Barcelona“ prieš „Real“ laimėjo tik sykį iš šešių galimų (Ispanijos čempionato finalo seriją pralaimėjo 1:3).

„Scanpix“ nuotr./Šarūnas Jasikevičius
„Scanpix“ nuotr./Šarūnas Jasikevičius

„Tai vienos iš tų rungtynių, kai sirgalių palaikymas – labai svarbus. Tai rungtynės sirgaliams. Jie laukia tokių akistatų. Manau, „Palau“ arenoje laukia puiki naktis“, – ispanų žurnalistams kalbėjo Š.Jasikevičius, kuris šiose rungtynėse vėl turės verstis be Nikola Mirotičiaus, Kyle‘o Kuričiaus ir Sergi Martinezo.

– Ar jaučiate daugiau spaudimo po pralaimėtų pirmųjų Eurolygos rungtynių („Barcelona“ namie 70:80 nusileido Pirėjo „Olympiakos“)?

– Sakyčiau, kad taip. Jaučiamės šiek tiek nepatogiai. Nemanau, kad sezono pabaigoje tai turės kokios nors įtakos, tačiau dabar spaudimas jaučiasi.

Manau, kad šiuo sezono metu svarbiausias dalykas yra jausmas komandoje, netgi ne rezultatai. Mums reikia daug ką pagerinti. „Barcelona“ klube privalai visada laimėti, tačiau dar svarbiau – žengti žingsnį į priekį. Jei tai padarysime, situacija pagerės.

„Scanpix“ nuotr./Chusas Mateo
„Scanpix“ nuotr./Chusas Mateo

– Ar Chuso Mateo treniruojamas „Real“ klubas labai skiriasi nuo P.Laso?

– Esminiai dalykai, kaip juos nugalėti, lieka tie patys. Pirmas dalykas, kuris kelia nerimą mums, yra didelis jų atakų skaičius. Toje finalo serijoje Ispanijos čempionate jie tikrai pranoko mus atakų skaičiumi. Gal dešimčia per rungtynes. Tai labai didelis skaičius.

Tokiu būdu jie dažniau atakuoja krepšį. Supertaurės finale su tuo tvarkėmės jau geriau. Negalime jiems leisti atlikti 10 daugiau metimų. Raktas yra jų aukštaūgiai. Ne visi jie meta tritaškius. Taip pat – atkovoti kamuoliai. „El Clasico“ kovose visi nori lengvų taškų, bet mes jokiu būdu negalime leisti jiems tokių pelnyti.

– Kokia Kyle‘o Kuričiaus sveikata?

– Laukiame paskutinių tyrimų rezultatų. Prieš tai gauti buvo visai neblogi. Jo sveikata gerėja kiekvieną dieną.

– Ar galvojate apie naujoką, kuris galėtų sustiprinti komandą?

– Mes visada skiriame dėmesį rinkai, bet šiuo metu laukiame. Neturime priėmę sprendimo.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Nikola Mirotičius dėl traumos nežais iki sausio
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Nikola Mirotičius dėl traumos nežais iki sausio

– Ar komandos naujokams tokios rungtynės ypatingos?

– „Barcelona“ žaidėjui nėra didesnių rungtynių. Turėsime kontroliuoti savo emocijas, išlikti drausmingi. Ir detalės, tokias rungtynes laimi detalės. Turime labai patyrusių žaidėjų, kurie žino, kas laukia tokios svarbos rungtynėse.

– Kaip jaučiasi Sergi Martinezas?

– Vieną dieną geriau, kitą – blogiau. Tai labai vargina, nes žaidėjai nori būti sveiki, pasiruošę 100 procentų. Jis taip nesijautė jau senokai. Sergi išbandė viską, kad išvengtų operacijos, bet galiausiai ji turėjo būti padaryta. Tikimės, kad jis sugrįš stipresnis.

„Barcelona“ klubo nuotr./Tomašas Satoransky
„Barcelona“ klubo nuotr./Tomašas Satoransky

„Mes žinome, kur turime pasitemti. Turime geriau gintis. Jau žaisdami su „Olympiakos“ žinojome, kur turime tobulėti. Žinome, kokia svarbi kiekviena detalė, kiekvienas prarastas kamuolys. Turi būti daugiau nei pasiruošęs tokiam mačui“, – antrino į Barseloną šiemet sugrįžęs įžaidėjas Tomašas Satoransky.

„Aš pats sezono pradžioje jaučiau čiurnos skausmus. Žaidžiau per skausmą Europos čempionatą. Komandos medikai atlieka tikrai puikų darbą. Pastarąją savaitę jaučiuosi tikrai geriau. Manau, natūralu, kad po šešerių metų pertraukos man reikia laiko adaptuotis. Aš visada keliu sau didžiulį spaudimą žaisti aukščiausiu lygiu. Mano žaidimas gerėja, bet reikia šiek tiek kantrybės“, – tęsė sezono pradžioje nežibantis pagrindinis „Barcelona“ įžaidėjas, sulaukęs klausimo, kas laimės Eurolygą?

„Labai sunku atsakyti. Ypač kai sužaistas dar tik vienas turas. Manau, kad šiemet Eurolyga – itin konkurencinga. Labai daug gerų komandų su labai gerais žaidėjais. Pamatysime sezono metu. Manau, sirgaliams tai bus puikus sezonas. Dar labai anksti kalbėti apie favoritus, tačiau Madrido „Real“, be jokios abejonės, bus vienas iš tokių“, – pridūrė T.Satoransky.

Įdomu, kad „El Clasico“ mūšis šią savaitę vyks ne tik krepšinio aikštelėje. Sekmadienį Madride santykius aiškinsis ir futbolo klubai, šiuo metu turintys po lygiai taškų Ispanijos pirmenybių viršūnėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas