Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 02

Šaras užstojo Roką Jokubaitį: „Reikalaujame iš jo per daug“

Rokas Jokubaitis sekmadienio vakarą Ispanijos lygos rungtynėse sužaidė puikias rungtynes, o treneris Šarūnas Jasikevičius spaudos konferencijoje paragino nekelti jaunam lietuviui milžiniškų lūkesčių.
Kauno „Žalgiris“ – Barselonos „Barcelona“
Kauno „Žalgiris“ – Barselonos „Barcelona“ / Erikas Ovčarenko/BNS

„Barca“ 84:69 nugalėjo Burgoso „San Pablo“ komandą, o R.Jokubaitis pelnė 8 taškus (4/7 dvit., 0/1 trit., 0/1 baud. met.), atkovojo 2 kamuolius, atliko 8 rezultatyvius perdavimus, kartą suklydo, perėmė 4 kamuolius ir surinko 16 naudingumo balų.

Gynėjas buvo geriausias Barselonos komandos krepšininkas, sekmadienį jam būnant aikštėje Ispanijos lygoje pirmaujantys katalonai laimėjo atkarpas 13 taškų skirtumu.

„Reikalaujame iš jo per daug. Jis mums atnešė daug pergalių, tad dabar atrodo, kad 20-metis vaikinas, žaisdamas pirmąją savo atkrintamųjų seriją, turi perlaužti rungtynes prieš vieną geriausių komandų Europoje“, – sakė Šaras, omenyje turėdamas Eurolygos atkrintamąsias prieš Miuncheno „Bayern“ komandą.

Serijoje iki trijų pergalių rezultatas yra lygus 2-2, lemiamos rungtynės Barselonoje bus žaidžiamos antradienį.

„Šiandien jam reikėjo priimti lengvesnius sprendimus, jis puikiai jautėsi antroje rungtynių pusėje. Jis priėmė tikrai gerus sprendimus. Jis tikrai puikiai atrodė ir paskutiniajame kėlinyje prieš Miuncheno komandą, nors daug ir nežaidė. Bet tokie epizodai yra į naudą, taip žaidėjas geriau pasijaučia serijoje“, – dėstė Š.Jasikevičius.

Kalbėdamas apie sekmadienio pergalę treneris iš Lietuvos pasidžiaugė, kad pavyko mačą nulaužti antroje pusėje, pavyko pataikyti iš toli.

Dabar laikas poilsiui, pabūti su šeimomis šį vakarą.

„Pasiekėme viską, ko siekėme šiandien. Visi pažaidė. Tie, kuriems krūvis yra didesnis, rungtyniavo mažiau. Tai buvo lyg gera treniruotė. Kai kurie krepšininkai galėjo pasijausti geriau, dėl to esu laimingas“, – kalbėjo Šaras.

Strategas dar nežvelgė ir į laukiančią lemiamą akistatą prieš „Bayern“.

„Dabar laikas poilsiui, pabūti su šeimomis šį vakarą. Komanda šiandien atrodė gerai, padarė darbą. O laiko turime“, – kalbėjo Š.Jasikevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas