Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 11 25

Šaro išliaupsintas sužvėrėjęs „Žalgirio“ brazilas: „Sezono startas buvo labai sunkus“

Augusto Lima pakilo į antrąjį aukštą ir išrašė Fabienui Causeurui gomuryje vėliau užstrigusį negailestingą bloką. Netrukus puolime brazilas gaudė firminį Leo Westermanno perdavimą ir galingai drebino „Žalgirio“ arenos lankus. Sirgaliai šėlo, o Augusto riaumojo aikštėje lyg iš susikaustymo narvo ištrūkęs liūtas. Už tai Šarūnas Jasikevičius jį ir pirko modeliuodamas savo „Žalgirį“.
Eurolyga | „Žalgiris“ – „Brose“ 86:72 | „Žalgirio“ arena

„Visi žino, kad taip žaidžiu. Duodu komandai ne taškų, o energijos. Man buvo labai sunku pradėti sezoną Kaune. Viskas buvo kitaip. Bet treneris kasdien man įpūtė pasitikėjimo. Kasdien eidavau į priekį. Ir štai toks esu aš. Po truputį galiu duoti komandai dar daugiau“, – po pergalės prieš Bambergo „Brose“ 86:72 užsivedęs kalbėjo A.Lima.

Tai galbūt nebuvo geriausios A.Limos rungtynės šį sezoną – per 16,5 minutės jis pelnė 7 taškus, atkovojo 8 kamuolius ir surinko 16 naudingumo balų.

Barselonoje „centras“ buvo pelnęs 7 taškus, atkovojęs 8 kamuolius, atlikęs 6 rezultatyvius perdavimus ir surinkęs 22 naudingumo balus.

Tačiau po truputį A.Limos žaidimo šviesuliai sklaido debesis Kaune, o tuo džiaugiasi ir Šarūnas Jasikevičius.

„Matote, kad jis duoda didelę energiją. Lima tikrai puikiai gynėsi. Jau nekalbant apie du blokus, kurie buvo šimtaprocentiniai du taškai. Jie kažkuriuo metu išgelbėjo komandą nuo keturių taškų. Eurolygoje jie yra aukso vertės. Lima daug prisidėjo prie pergalės. Jis dirba labai sunkiai“, – pasakojo Š.Jasikevičius.

Kai treneris pasodindavo brazilą ant suolo, po „Žalgirio“ krepšiu atsiverdavo didžiulės skylės. A.Lima vien savo būvimu akimirksniu užcementuodavo baudos aikštelę.

Net sunku pagalvoti, kad aikštėje skrajojusį žaidėją sezono pradžioje Šaras vieną kitą kartą kritikavo už energijos trūkumą ir neatkovotus kamuolius.

„Kitoks krepšinis, kitokia šalis. Man viskas buvo labai kitaip. Neturėjau daug laiko prisitaikyti. Bet komandos draugai man labai padeda. O jei gerai viską darai, vienaip ar kitaip rezultatas ateis“, – įsitikinęs A.Lima.

VIDEO: Daugiausiai taškų pelnęs Paulius Jankūnas: „Kai gerai žaidi ir sirgaliai labiau palaiko“

A.Lima puolime atkovojo net 5 kamuolius iš visų žalgiriečių po „Brose“ krepšiu sugriebtų devyniolikos. Palyginimui, visa Vokietijos komanda – vos du.

Beje, puolime Augusto šį sezoną atkovojo daugiau kamuolių (18) nei gynyboje (12).

„Tai labai svarbi pergalė. Reikia likti šiame pergalingame kelyje“, – pridūrė A.Lima. Reikia, kad tokiame kelyje liktų ir pats brazilas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas