Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 09

Savo sirgalius išpeikęs „Partizan“ traukiasi iš finalo: nori pažaboti chuliganizmą

Po Adrijos lygos finalą drebinusių skandalų Belgrado „Partizan“ klubas nusprendė trauktis iš Serbijos lygos finalo prieš Belgrado „Crvena zvezda“ ekipą.
Željko Obradovičius
Željko Obradovičius / Scanpix/BETAPHOTO/SIPA nuotr.

Serbijos sostinės klubas, kuriame vyriausiuoju treneriu dirba legendinis Željko Obradovičius, išplatino pranešimą, kuriame ragina pradėti diskusiją apie Serbijos krepšinio ateitį ir sąlygas „Partizan“ derbiuose prieš „Crvena zvezda“ tiek vietiniame fronte, tiek Eurolygoje, mat kitą sezoną abi Belgrado komandos turėtų varžytis pajėgiausiame žemyno turnyre.

Primename, kad Adrijos lygos finalą 3-2 laimėjo „Crvena zvezda“ klubas, bet kone kiekvienose rungtynėse teisėjams teko stabdyti žaidimą dėl nederamo sirgalių elgesio ir išpuolių.

„Partizan“ užbaigia sezoną ir nedalyvaus Serbijos lygos atkrintamosiose. Klubas priėmė šį sprendimą po visko, kas nutiko Adrijos lygos finale, – rašoma klubo pranešime. – Nepaisant visų mūsų ir „Crvena zvezda“ klubo prašymų, visos penkerios rungtynės buvo paženklintos incidentais, kurių metu grėsė pavojus žaidėjų ir trenerių saugumui. Tie incidentai privedė prie dalinio arba visiško arenų užvėrimo žiūrovams, didžiulių baudų ir gėdos Serbijos ir viso regiono krepšiniui, kurią patyrėme prieš visą pasaulį.

Per visą seriją „Partizan“ atstovai nevengė savikritikos. Tiek klubo prezidentas Ostoja Mijailovičius, tiek treneris Željko Obradovičius viešai kritikavo neatsakingus asmenis už jų elgesį. Deja, kritika vaisių nedavė.

Šiuo veiksmu „Partizan“ nori pasiųsti žinutę, kad klubas nenori būti chuliganų šventės dalimi, nesvarbu, ar tie chuliganai serga už „Partizan“, ar už „Crvena zvezda“. Pagrįstai abejojame, kad dar viena „Partizan“ ir „Crvena zvezda“ finalo serija gali praeiti be chuliganų, naikinančių mūsų sportą, veiksmų, o tai dar kartą pasiųstų siaubingą žinutę apie mus visam pasauliui.

Taip pat klubas nori palikti aikštelę tam, kad susėstume ir išspręstume visas svarbias problemas prieš kito sezono pradžią.

Mūsų noras yra turėti dvi Belgrado ir Serbijos komandas Eurolygoje. Tačiau dėl šio tam tikro kiekio asmenų elgesio tokio tikslo galime nepasiekti.

Mūsų šalis įrodė, kad gali organizuoti aukščiausio lygio renginius. Ką tik vykęs Eurolygos finalo ketvertas yra puikus pavyzdys. Turėjome pilną areną „Olympiakos“ ir „Crvena zvezda“ sirgalių, iš viso keturis klubus, daugybę turistų Belgrade ir nė vieno incidento.

„Scanpix“/AP nuotr./Eurolygos pusfinalis: Pirėjo „Olympiakos“ – Stambulo „Anadolu Efes“
„Scanpix“/AP nuotr./Eurolygos pusfinalis: Pirėjo „Olympiakos“ – Stambulo „Anadolu Efes“

Išvada: taip, mes galime! Ir būtent tokią žinutę turėtume siųsti iš Belgrado, kaip krepšinio sostinės.

Be to, norėtume pabrėžti, kad per 20 metų mūsų dalyvavimo Eurolygos turnyruose, nebuvo įvykęs joks panašus incidentas į tą, kurie vyko per Adrijos lygos finalus. Šis faktas suteikia vilties, kad galime išspręsti šias gilias mūsų krepšinio bėdas.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas