Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 16

Serbai kirto atgal Eurolygos finalo ketvertą Belgrade sukritikavusiam P.Motiejūnui

Kauno „Žalgirio“ vadovas Paulius Motiejūnas šią savaitę viešai suabejojo, ar Rusijos karo veiksmus Ukrainoje palaikanti Serbija ir jos sostinė Belgradas yra geriausia vieta Eurolygos finalo ketvertui. Nereikėjo ilgai laukti ir serbai pateikė savo atsakymą.
Paulius Motiejūnas
Paulius Motiejūnas / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Belgrado finalo ketverto organizacinio komiteto vadovas Goranas Šašičius išplatino viešą laišką, kuriame pateikė savo atsakymą.

„Kaip serbas, žvelgdamas į platesnį karo paveikslą, pastebiu, jog nepavykusį sezoną pavertėte politine kampanija. Visada buvau prieš politikos painiojimą su sportu, nes politika skaldo, o sportas vienija. Neprisimenu, jog būtumėte rodę kokį nors solidarumą, kai mano šalis 1999 metais buvo bombarduojama NATO ar kai NATO įsiveržė į Libiją, Iraką, Afganistaną. Mes, serbai, žinome, ką reiškia sankcijos, hiperinfliacija, milijonai pabėgėlių ir karas. Nesuprantu jūsų veidmainystės, kai aiškinate, jog norite pasiųsti žinutę prieš karą, bet tose pačiose rungtynėse jūsų sirgaliai prieš Serbijos komandą mojuoja NATO vėliava. Mačiau, kai išvijote serbų sirgalius ir iš arenos, ir iš šalies“, – rašo G.Šašičius.

Jis taip pat pridėjo, jog nesutinka, jog Belgradas yra netinkama vieta Eurolygos finalo ketvertui.

„Tikiu, kad visiems sirgaliams, ypač iš Lietuvos, turnyras patiks dar labiau, nes pagaliau vėl galės bus galima išsiaiškinti santykius aikštėje“, – sarkazmo neslepia serbas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas