Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 03 11

Sirgaliams už meilę dėkojęs R.Jokubaitis: „Padarėme šventę Lietuvai ir „Žalgiriui“

Roko Jokubaičio sugrįžimas į „Žalgirio“ areną baigėsi netikėtu Eurolygos autsaiderių niuksu favoritams 91:84. Tai buvo vos šeštoji „Barcelonos“ nesėkmė šį sezoną, bet dėl jos Šarūnas Jasikevičius priekaištų jaunajam auklėtiniui neturėjo. Kauną į Kataloniją iškeitęs Lietuvos krepšinio perlas sužaidė dar vieną solidų mačą, o po dvikovos pasiliko padėkoti sirgaliams.
Kauno „Žalgiris“ – Barselonos „Barcelona“
Kauno „Žalgiris“ – Barselonos „Barcelona“ / Erikas Ovčarenko/BNS

Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo proga Kauno „Žalgiris“ suvystė stipriausią Europos klubą, kuriame dirba daugybė lietuvių – Šarūnas Jasikevičius, asistentai Darius Maskoliūnas ir Tomas Masiulis, fizinio parengimo treneris Justinas Grainys, įžaidėjas Rokas Jokubaitis.

„Tokią gražią Lietuvai dieną tokios gražios rungtynės. Sirgaliams turėjo patikti, – po pralaimėjimo prieš buvusią komandą kalbėjo Rokas Jokubaitis. – Mes žaidėme prastai. Pradžioje visai gerai, bet vėliau neįsiklausėme į trenerio pastabas. Galutiniame rezultate turime, ką turime. Gaila, kad pirmoji kelionė į Kauną taip pasibaigė. Turime daug ką taisyti.“

Pirmas šių ekipų mačas Barselonoje baigėsi R.Jokubaičio paženklintu benefisu ir „Barcelona“ įtikinama pergale. Lietuvos krepšinio viltis tuomet pelnė 15 taškų ir išdalino 7 rezultatyvius perdavimus.

Šįkart atakų organizatorius į savo buvusios komandos krepšį įmetė 11 taškų, atkovojo 2 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą, surinko 9 naudingumo balus.

R.Jokubaičiui esant aikštėje „Barcelona“ pelnė 14 taškų daugiau nei varžovai. Tai geriausias rodiklis visoje Katalonijos ekipoje.

„Dabar „Žalgiris“ žaidžia su dvigubai didesne energija. Pirmose rungtynėse mes buvome ne visos sudėties, bet solidžiai žaidėme. Dabar „Žalgiris“ yra geroje formoje, bet, manau, mes patys esame duobėje. Šiandien tai dar kartą pasimatė, – kalbėjo R.Jokubaitis. – Pridarėme daug klaidų ir puolime, ir gynyboje. Tai užvedė „Žalgirį“ ir sirgalius. Simpatiška komanda, kuri kovos dėl geresnių pozicijų lentelėje. Jie tikrai žiauriai geroje formoje.“

Trečiajame kėlinyje Roką netikėtai pristabdė blauzdos skausmas.

„Taip dar nėra buvę. Galvojau, kad nesu pavargęs, bet traukė man raumenį. Įdomi situacija. Reikia atsistatyti, kad daugiau dalykų nebūtų. Tas „Žalgirio“ kontaktas... Jie žaidė ties pražangos riba. Tai išmušė mus. Mačo pabaigoje skėsčiojome rankomis, žiūrėjome į teisėjus ir sulūžome“, – sakė R.Jokubaitis.

Erikas Ovčarenko/BNS/Kauno „Žalgiris“ – Barselonos „Barcelona“
Erikas Ovčarenko/BNS/Kauno „Žalgiris“ – Barselonos „Barcelona“

Įspūdingiausią „Žalgirio“ sezono pergalę stebėjo 12686 sirgaliai – daugiausiai šį sezoną. Įsielektrinusi atmosfera įspūdį paliko ir R.Jokubaičiui, kuriam sausakimšoje Nemuno saloje yra tekę lakstyti prieš COVID-19 pandemiją.

„Įspūdingai, tikrai, – apie atmosferą pasisakė lietuvis. – Jautėsi, kad žaidžiame svečiuose, bet aš jaučiau šiltą žmonių sutikimą. Mėgavausi žaidimu. Aikštėje ne per daugiausiai girdisi sirgalių triukšmas. Įspūdinga atmosfera, labai smagu sugrįžti.“

Nors atstovaujama komanda patyrė nesėkmę, R.Jokubaitis po lemiamo arbitrų švilpuko plojo žaliai baltiems sirgaliams, kuriems dėkojo už meilę, sakydamas, kad jausmas yra abipusis.

„Pralaimėjimas ir visa kita... Turėjau atiduoti duoklę sirgaliams. Jie šiltai mane sutiko, daug gerų prisiminimų ir akimirkų. Jie mane mylėjo, aš mylėjau juos. Tik geriausiais žodžiais apie sirgalius galiu atsiliepti. Po mačo nuotaika ne įspūdingiausia buvo, bet pamačius, kad sirgaliai plojo kartu su manimi... Tai krepšinio ir sporto grožis. Nesvarbu kas, aš likau jų širdyje, o „Žalgiris“ ir sirgaliai liko manojoje“, – sakė „Barcelona“ įžaidėjas.

„Žalgirio“ arenos tribūnose buvo matyti ir R.Jokubaičio tėvai bei draugų būrys. Kaip dvikovos metu pasiskirstė simpatijos?

„Prieš rungtynes buvo klausimas, kas ir ką palaikys. Graži krepšinio šventė – „Žalgiris“, „Barcelona“ ir kovo 11-oji diena. Lietuviškų akcentų buvo pilna. Manau, kad visumoje ir šeima, ir draugai mėgavosi žaidimu. Aišku, jie norėjo, kad „Barcelona“ laimėtų, bet padarėme šventę Lietuvai ir „Žalgiriui“, – teigė R.Jokubaitis.

Erikas Ovčarenko/BNS/Kauno „Žalgiris“ – Barselonos „Barcelona“
Erikas Ovčarenko/BNS/Kauno „Žalgiris“ – Barselonos „Barcelona“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas