Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 09 05

Slovėniją sudraskęs Dž.Musa prisibijo lietuvių: „Pavojinga komanda, kuri gali atsitiesti“

Bosnija ir Hercegovina tapo pirmąja komanda Europos čempionate, kuriai pavyko pristabdyti Luka Dončičių ir įveikti titulą ginančią Slovėniją. Šis rezultatas į nedėkingą situaciją pastatė vis dar be pergalių esančią Lietuvos rinktinę, nors bosnių lyderis Džananas Musa įsitikinęs, kad lietuviai dar atsities.

Sekmadienio vakarą Kelno arenoje „Lanxess“ Bosnija ir Hercegovina 97:93 įveikė Slovėniją ir pateikė kol kas vieną didžiausių sensacijų šiame Europos čempionate.

„Neįtikėtinas jausmas įveikti Europos čempionus! Jie turi vieną geriausių žaidėjų pasaulyje, o mes sugebėjome juos įveikti. Tai parodo, kokią gerą grupę vyrukų turime ir savo komandoje“, – 15min po pergalės sakė komandos vedlys Džananas Musa.

23-ejų metų krepšininkas pergale pažymėtame mače surinko 22 taškus, atkovojo 5 kamuolius ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus.

Jis yra penktas žaidėjas turnyre pagal vidutiniškai renkamus taškus (vid. 23,7) ir ketvirtas – pagal efektyvumą (vid. 26).

Vis dėlto po mačo jis liaupsino komandos draugus, o ne save.

„Pergalę lėmė Lukos Dončičiaus sustabdymas. Kai kuriose situacijose mums pavyko tai padaryti, – sakė Dž.Musa. – Jis nesužaidė sau įprasto mačo, bet vis tiek pelnė 16 taškų. Nežinau, ar galiu pasakyti, kad visiškai jį sustabdėme, nes jis vis tiek surinko neblogus skaičius, bet jis gali turėti 30 ar 35 taškų rungtynes. Mūsų gynėjai atliko gerą darbą prieš Luką.“

Slovėnų vunderkindas surinko 16 taškų, tačiau prametė visus 8 tritaškius bei metė vos vieną baudos metimą. Jis atkovojo 8 ir perėmė 4 kamuolius, atliko 8 rezultatyvius perdavimus, bet suklydo 5 kartus.

Tai pirmosios bosnių Europos pirmenybės po septynerių metų pertraukos, kadangi Bosnija ir Hercegovina nepateko į 2017-ųjų metų turnyrą. Tai buvo paskutinis šios šalies krepšinio legendos Mirzos Teletovičiaus šokis su rinktinės marškinėliais.

Dabar bosniai ne tik žaidžia Senojo žemyno turnyre, bet ir jaukia prognozes „mirtininkų“ grupėje, kurioje žaidžia ir Lietuva.

Be pergalės prieš Slovėnija, bosniai dar turi pergalę ir prieš Vengriją, o pralaimėjimas prieš Vokietiją patirtas rezultatu 82:92.

Jei Džananas Musa, Jusufas Nurkičius ir kompanija įveiktų Prancūziją, lietuviams kelionė Europos čempionate baigtųsi dar grupių etape.

„Net ir daugiau nelaimėję nė vienerių rungtynių, jau galime patekti į kitą etapą. Bet mums kiekvienos rungtynės yra lyg paskutinės, lyg finalas, – sakė Dž.Musa. – Šia pergale parodėme, kad viskas yra įmanoma. Mūsų šaliai visada trūksta vieno žingsnio – ir futbole, ir krepšinyje, ir kitur. Bet gal tai pakeisime.“

VIDEO: „Iki paskutinio“: pelenais virtęs ir teisėjų skandalu pažymėtas J.Valančiūno gyvenimo mačas

Jei Prancūzija sutvarkys reikalus su Bosnija ir Hercegovina, penktasis turas bus esminis, kuriame lietuviai ir bosniai tiesiogiai kausis dėl vietos aštuntfinalyje.

Nors Kazio Maksvyčio kariauna krito visus tris kartus čempionato starte, Bosnijos krepšinio žvaigždė Lietuvos komandos dar nenurašo.

„Tai yra pavojinga komanda, kuri turi gerų žaidėjų ir gali atsitiesti. Galvoju, kad jie sugrįš“, – sakė Dž.Musa.

Kaip kertinę artėjančio mačo dvikovą jis nurodė galiūnų mūšį po krepšiu. Ten Bosnija ir Hercegovina turi „Portland Trail Blazers“ centrą Jusufą Nurkičių, o lietuvių barikadas bando atlaikyti Domantas Sabonis ir Jonas Valančiūnas.

„Lietuviai turi du iš penkių geriausių centrų Europos čempionate. Mūsų dičkis Jusufas Nurkičius irgi šiame penktuke. Tarp šių trijų vyrų laukia tikras mūšis baudos aikštelėje. Nekantrauju, kada galėsime žaisti prieš Lietuvą“, – sakė Dž.Musa.

Lietuvių ir bosnių akistata – trečiadienį 15.30 val. Lietuvos laiku Kelne, Vokietijoje.

VIDEO: „Iki paskutinio“: pelenais virtęs ir teisėjų skandalu pažymėtas J.Valančiūno gyvenimo mačas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas