Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 11

Smūgis graikams – G.Antetokounmpo nežais pasaulio krepšinio čempionate

Potencialūs Lietuvos krepšinio rinktinės varžovai antrajame pasaulio čempionato etape penktadienį išgirdo ryškiausios savo žvaigždės Giannio Antetokounmpo verdiktą.
Giannis Antetokounmpo
Giannis Antetokounmpo / FIBA.com nuotr.

28-erių aukštaūgis pranešė nežaisiantis planetos pirmenybėse.

„Visi žino mano aistrą ir meilę nacionalinei komandai. Tai niekada nepasikeis“, – įrašą tviteryje pradėjo G.Antetokounmpo.

„Vos baigęs sezoną NBA aš spaudžiau savo kūną iki ribos, kad būčiau toks, koks turiu būti ir padėčiau pasiekti rinktinės tikslus. Tačiau po mėnesius trukusios reabilitacijos ir ne vieno susitikimo su medikais akivaizdu, kad aš nesu pasirengęs žaisti pasaulio čempionate.

Tai nėra pasirinkimas, bet vienintelė galimybė, norint sugrįžti į tą krepšinio lygį, dėl kurio aš taip sunkiai dirbau savo karjeros metu.

Esu be galo nusivylęs tokia situacija, bet šis sprendimas buvo priimtas drauge su medikų komanda. Aš ir toliau sunkiai dirbsiu, kad būčiau pasiruošęs kitą kartą, kai manęs prireiks.

Mano ir mūsų rinktinės galutinis tikslas yra patekti į 2024 metų olimpines žaidynes ir man bus garbė atstovauti savo šaliai kitąmet“, – viltingai užbaigė G.Antetokounmpo.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Giannis Antetokounmpo
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Giannis Antetokounmpo

„Milwaukee Bucks“ klubo ir Graikijos rinktinės lyderiui vasaros pradžioje buvo atlikta kelio operacija.

Po jos jis nedalyvavo nė vienoje rinktinės treniruotėje. Galiausiai, atlikus išsamius kelio tyrimus JAV, nuspręsta, kad graikams planetos pirmenybėse teks verstis be ryškiausios savo žvaigždės.

Graikijos rinktinė pasaulio čempionatą pradės C grupėje, kur žais prieš JAV, Naująją Zelandiją ir Jordaniją. Jeigu iškops į antrąjį etapą, graikai rungtyniaus prieš D grupės, kurioje žais ir Lietuva, stipriausias ekipas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas