Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 02

Šokiruojanti istorija: ukrainiečiui teisėjui siūlė 10 tūkst. eurų už Rusijos klubo pergalę finale

Ukrainietis krepšinio teisėjas Mykola Ambrosovas papasakojo šokiruojančią istoriją apie tai, kaip jį bandyta papirkti prieš Europos taurės finalą 2021-siais.
Kamuolys
Kamuolys / „Scanpix“ nuotr.

Antrojo pagal pajėgumą Europos turnyro finale tuomet žaidė „Monaco“ ir Kazanės UNIKS komandos, o finalo serija buvo žaidžiama iki dviejų pergalių.

M.Ambrosovas kalbėjo apie antrųjų finalo rungtynių išvakares. Teisėjo teigimu, likus kelioms dienoms iki susitikimo, į jį per trečiąjį asmenį – ukrainietį Bosią Ryžyką – kreipėsi kolega Iliasas Koromilas. Ir pasakė, kad siūlo 10 tūkst. eurų už UNIKS komandai palankius švilpukus.

Interviu M.Ambrosovas teigė, kad nesutiko net kalbėtis su pačiu I.Koromilu.

Tiek pirmas, tiek antras finalo serijos rungtynes laimėjo „Monaco“, tad teisėjas iš Ukrainos mano, jog galiausiai teisybė nugalėjo.

"Tai, ką pasakysiu, gal daug ką nustebins, bet taip viskas nutiko: likus trims dienoms iki rungtynių, sulaukiau skambučio iš pačio populiariausio Ukrainos teisėjo Boriso Ryžyko. Jis pasakė, kad UNIKS žaidžia finale, komanda turi graiką trenerį ir graiką asistentą.

Į jį (Ryžyką taip pat) kreipėsi Iliasas Koromilas, kuris taip pat yra graikas, teisėjavęs Eurolygoje. Jis bandė susitarti su manimi. Jei būčiau sutikęs, Koromilas būtų kalbėjęs tiesiai su manimi ir taręsis dėl Kazanės pergalės.

Nieko Ryžykui neatsakiau, jis man sakė pagalvoti 24 valandas. Jei pakeisčiau nuomonę, o viskas įvyktų pagal planą, gaučiau 10 tūkstančių eurų. Jis net davė mane Viber programėlės numerį, kuriuo turėjau skambinti po mačo.

Bet jūs rezultatą žinote. „Monaco“ laimėjo 3 taškais", - pasakojo arbitras.

Istoriją teisėjas pasakoja vaizdo įraše nuo 37:33 min.

VIDEO: Mykola Ambrosov about basketball. 2023

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas