Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 10 09

Sostinėje – triuškinantys A.Butkevičiaus dėjimai ir „Ryto“ pergalė prieš „Lietkabelį“

Savaitgalio „Betsafe-LKL“ rungtynių maratonas prasidėjo centrine turo dvikova Vilniaus „Jeep“ arenoje – dvikovos šeimininkai „Ryto“ (3-1) krepšininkai 85:71 (19:15, 21:26, 22:14, 23:16) įveikė Panevėžio „Lietkabelį“ (2-3).
Arnas Butkevičius
Arnas Butkevičius / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Susitikimo pradžioje vilniečiams taškus rinko tik du krepšininkai – Vaidas Kariniauskas ir Arnas Butkevičius. Tiesa, pastarasis tai darė įspūdingu stiliumi ir nepaisydamas jokių autoritetų – vienoje iš atakų atliko triuškinantį dėjimą per Ivaną Buvą.

D.Gagičiaus vedamas „Lietkabelis“ buvo priekyje (14:10), tačiau sostinės ekipai pranašumą sugrąžino sėkmingai nuo suolo pakilę komandos naujokai Kenny Smithas ir Marko Tejičius (19:18).

Antrajame kėlinuke puolimo estafetę vilniečių gretose perėmė Ivanas Buva, vien per šį ketvirtį suvertęs 10 taškų, bet sėkmingiau sužaista kėlinio pabaiga svečiams iš Panevėžio leido į pertrauką žengti turint 1 taško pranašumą (41:40).

Komandoms sugrįžus į aikštę „Ryto“ kapitonas A.Butkevičius savo ekipą pakylėjo spurtui 16:4, po kurio LKL vicečempionai pirmą kartą susikrovė dviženklę persvarą (56:45).

Kovingoji Nenado Čanako kariauna iš kovos lauko nesitraukė ir ketvirtajame kėlinyje sugrąžino intrigą (69:66), tačiau lemiamomis akimirkomis užtikrinčiau žaidė „Rytas“, įsirašęs trečią pergalę vietiniame fronte ir nutraukęs dviejų pralaimėjimų seriją.

Pergalę sostinės ekipai įtvirtino nuostabi „Speedy“ Smitho ir Gyčio Radzevičiaus kombinacija – lietuvis įkrovė kamuolį ore po puikaus amerikiečio perdavimo.

Giedrius Žibėnas šiame mače vertėsi tik 10 krepšininkų rotacija, tačiau du iš jų – M.Tejičius ir Arnas Adomavičius – rungtyniavo atitinkamai vos 4 ir 2 minutes.

Vilniečių ekipai padėti negalėjo Margiris Normantas ir Martynas Pacevičius – šie krepšininkai užsikrėtė koronavirusu.

Vienu ryškiausių šio mačo akcentų tapo dviejų baudos aikštelės galiūnų – Ivano Buvos ir Džordže Gagičiaus – mikrodvikova.

I.Buva tapo rezultatyviausiu sostinės ekipoje – 20 pelnytų taškų ir 7 atkovoti kamuoliai.

Kitoje barikadų pusėje Dž.Gagičius siautėjo su 19 taškų ir 4 atkovotais kamuoliais.

Vienu iš vilniečių pergalės kalvių buvo ir minėtasis A.Butkevičius. Puolėjas žaidė labai universaliai – pelnė 15 taškų, atkovojo 5 ir perėmė 3 kamuolius, taip pat atliko 5 rezultatyvius perdavimus.

Vilniaus „Rytas“: Ivanas Buva 20 (7 atk. kam.), Arnas Butkevičius (5 atk. kam., 5 rez. perd.) ir Gytis Radzevičius po 15 (5 atk. kam.), Vaidas Kariniauskas 11, Tanneris Leissneris ir Kennethas Smithas (5 atk. kam., 6 rez. perd.) po 8.

Panevėžio „Lietkabelis“: Džordže Gagičius 19, Gediminas Orelikas 10, Kristupas Žemaitis 9, Panagiotis Kalaitzakis ir Nikola Radičevičius (6 rez. perd.) po 7.

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių apžvalga: „Rytas“ - „Lietkabelis“ [2021-10-09]
Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas