Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 29

Specialistai išnarstė „Žalgirio“ naujoką E.Sumnerį ir išskyrė pagrindinį jo ginklą

Papildymo iš NBA vengęs Kauno „Žalgiris“ galiausiai įsigijo patirties Europoje neturintį 27-erių metų 193 cm ūgio Edmondą Sumnerį. Ar australą Dante Exumą primenantis naujokas atgaivins duobėje esančius Lietuvos čempionus?
Edmondas Sumneris
Edmondas Sumneris / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Prieš tai vienas kolega minėjo duobelę, o dabar galime kalbėti apie duobę“, – po pralaimėjimo „Betsafe-LKL“ pirmenybėse 76:88 prieš Klaipėdos „Neptūną“ pirmadienio vakarą sakė Kazys Maksvytis.

Tai buvo jau penktoji Kauno „Žalgirio“ nesėkmė per pastarąsias septynerias rungtynes per abu frontus. Vienintelės dvi pergalės šioje atkarpoje buvo pasiektos prieš „Šiaulius“ ir Miuncheno „Bayern“, kuriam įveikti prireikė herojiško Keenano Evanso metimo.

Žalgiriečiai keliuose mačuose buvo itin arti pergalės, nesėkmes patyrę tik paskutinėmis rungtynių sekundėmis, tačiau pastarieji du susitikimai su Pirėjo „Olympiakos“ ir „Neptūnu“ verčia sunerimti. Kur pernykštis entuziazmas, kovingumas, energija ir tikėjimas pergale?

Išjudinti „Žalgirį“ bandys visą karjerą iki tol Amerikoje žaidęs Edmondas Sumneris, nors Kauno klubo trenerių štabas ir baidėsi naujokų be europinės patirties.

Pasak 15min šaltinių, karjeros pradžioje tik įžaidėjo pozicijoje rungtyniavęs itin greitas ir atletiškas ilgarankis („sparnų“ ilgis – net 205 cm) atletas „Žalgiryje“ daugiausiai yra matomas 2–3 pozicijose, o per Eurolygos langą Nemuno saloje turėtų nusileisti ir naujas atakų organizatorius.

„Edmondo Sumnerio žaidimas „Žalgiryje“ priklausys nuo adaptacijos periodo, ypač tuomet, jei treneris norės, kad Edmondas valdytų kamuolį ir skaitytų situacijas, – 15min laidoje PIKENROLO KLUBAS sakė Lietuvos rinktinės ir „Boston Celtics“ skautas Benas Matkevičius. – Europoje erdvių aikštelėje yra mažiau, baudos aikštelė užkimšta, tad besiveržiantis gynėjas turi anksti perskaityti situacijas. Edmondas Sumneris – atakuojančio žanro žaidėjas, kuris gerai jaučiasi atviroje aikštelėje ir greitame puolime. Jis gali aštrinti atakas. Edmondas yra geras atletas, turintis ilgas rankas, tad jis gali dengti daugiau pozicijų. Jis dėl ilgų rankų gali prieš varžovus gintis per atstumą, sutrukdyti metimui, gali gintis ir prieš aukštesnius varžovus, ypač jei tai yra iš toli metantis varžovas.“

Scanpix/USA Today Sports/Emondas Sumneris
Scanpix/USA Today Sports/Emondas Sumneris

E.Sumneris – Keenano Evanso likimo brolis, kuriam irgi teko patirti Achilo sausgyslės plyšimą, dėl kurios jis praleido visą 2021–2022 metų NBA sezoną.

Žaisdamas NCAA „Žalgirio“ naujokas turėjo chroniškų problemų su keliais – tiek pirmajame sezone, kuriame iš viso sužaidė 6 mačus, tiek paskutiniame.

2017-ųjų metų NBA naujokų biržoje 52-uoju šaukimu E.Sumnerį pasirinko „New Orleans Pelicans“, tačiau dar tą patį vakarą gynėjas buvo išsiųstas į „Indiana Pacers“ pas Domantą Sabonį, su kuriuo petys į petį rungtyniavo keturis sezonus.

„Kai jis žaidė „Pacers“ komandoje, aš komentavau NBA rungtynes. Pamenu, kad Edmondas tuo metu buvo atsarginis įžaidėjas. Jis man neįstrigo kaip išskirtinis žaidėjas, nors matėsi, kad turi neblogą kūną ir gali pasiginti. Pasakyti ką nors daugiau yra sunku, ypač tuomet, kai Eurolygos klubas pasirašo sutartį su Europoje dar nežaidusiu NBA krepšininku. Viena yra analizuoti krepšininko įgūdžius, visai kas kita – suprasti, kaip tas žmogus prisitaikys kitame krepšinyje ir kitoje kultūroje. Edmondas nėra gyvenęs ir žaidęs Europoje, tad labai įdomu, kaip jam pavyks prie visko adaptuotis, – 15min laidoje PIKENROLO KLUBAS sakė komentatorius Rytis Vyšniauskas. – Man visada įdomūs tokie variantai, nes galima išsitraukti kažką labai stipraus, kozirį, kuris ilgainiui taps Eurolygos žvaigžde.“

B.Matkevičius ir R.Vyšniauskas pažvelgė į „Žalgirio“ naujoko stiprybes, silpnybes ir galimą vaidmenį Kauno komandoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas