Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 09 15

Stebuklą sukūręs Utenos klubas – FIBA Čempionų lygos atrankos finale

Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ naujokas, amerikietis Patrickas Milleris pelnė net 27 taškus ir stebuklingai išgelbėjo Žydrūno Urbono auklėtinius FIBA Čempionų lygos atrankoje.
Patrickas Milleris
Patrickas Milleris / FIBA.com nuotr.

20 taškų deficitą panaikinęs Utenos klubas dramatiškai 83:79 (11:16, 23:27, 17:22, 32:14) palaužė Bambergo „Brose“ su Martinu Gebenu ir žengė į atrankos finalą.

Rungtynių pradžioje M.Gebenas, buvęs Utenos ekipos žaidėjas, šią vasarą į „Brose“ persikėlęs iš Kauno „Žalgirio“, dominavo po krepšiais –pelnė pirmuosius 6 iš 10 Vokietijos komandos taškų, o „Brose“ pirmavo.

FIBA.com nuotr./Martinas Gebenas
FIBA.com nuotr./Martinas Gebenas

Antrajame kėlinyje Tomas Lekūnas trumpam buvo išlyginęs rezultatą (16:16), bet Vokietijos klubas netrukus susigrąžino iniciatyvą. M.Gebenas buvo rezultatyviausias po 2 kėlinių, o kai trečiajame dar įsišaudė ir Patrickas Heckmanas – pataikęs 3 tritaškius per vieną kėlinį – vokiečių persvara pasiekė net 20 taškų (45:65).

Atrodė, kad Utenos ekipos žygis per Europą baigsis, tačiau Ž.Urbono auklėtinius išgelbėjo naujokas P.Milleris. Įspūdingų fizinių duomenų amerikietis rinko taškus ir paskutinę minutę išvedė Utenos ekipą į priekį (80:79). „Juventus“ tada dukart apsigynė, o taiklūs Gintauto Matulio baudos metimai įtvirtino dramatišką pergalę.

P.Milleris buvo rezultatyviausias Utenos komandoje su 27 taškais (9/12 dvit., 0/1 trit., 9/10 baud.). T.Lekūnas ir G.Matulis pridėjo po 15 taškų. Kitas Utenos ekipos amerikietis Jaylinas Airingtonas įmetė 13.

FIBA.com nuotr./Patrickas Milleris
FIBA.com nuotr./Patrickas Milleris

Bambergo klubui daugiausia taškų surinko P.Heckmannas – 16 (4/6 trit.). M.Gebeno sąskaitoje – 15 taškų (7/12 dvit., 1/2 baud.) ir 6 atkovoti kamuoliai.

Laimėjusi atrankos pusfinalyje Utenos ekipa atsidūrė per žingsnį nuo FIBA Čempionų lygos grupės varžybų. Lemiamą mūšį – atrankos finalą – penktadienį Ž.Urbono auklėtiniai žais su Talino „Kalev“ arba Baro „Mornar“ klubu.

FIBA.com nuotr./Žydrūnas Urbonas
FIBA.com nuotr./Žydrūnas Urbonas

Pirmajame atrankos etape Utenos klubas net 90:68 sutriuškino Kapfenbergo „Bulls“ krepšininkus iš Austrijos.

Kitą sezoną FIBA Čempionų lygos grupės varžybose žais ir Vilniaus „Rytas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas