Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 17

Su J.Plaza jėgas vėl suvienijęs M.Kuzminskas: „Jis tiesiog žudo mus treniruotėse“

Poryt 34-ąjį gimtadienį švęsiantis Mindaugas Kuzminskas vėl lieja prakaitą Joano Plazos treniruotėse.

Vedamas būtent šio ispanų krepšinio specialisto lietuvis iš pradžių atsispyrė legionieriaus karjerai, po 2012–2013 m. sezono drauge su J.Plaza iš Kauno „Žalgirio“ persikėlęs į Malagos „Unicaja“.

O po nuostabių trijų sezonų Andalūzijoje (2013–2016 m.), vadovaujant tam pačiam J.Plazai, šviesiaplaukis puolėjas galiausiai pakėlė sparnus ir į NBA lygą – į legendinį „New York Knicks“ klubą.

„Scanpix“ nuotr./Mindaugas Kuzminskas ir Joanas Plaza Malagoje 2016 metais.
„Scanpix“ nuotr./Mindaugas Kuzminskas ir Joanas Plaza Malagoje 2016 metais.

Jų keliai tuomet išsiskyrė, bet šiemet M.Kuzminskas ir vėl grįžo po J.Plazos sparnu. Vyrai susitiko garsiame Graikijos klube Atėnų AEK.

Sutapimas, ar ne, bet jau antrosiose savo rungtynėse J.Plazos schemose lietuvis surengė vieną geriausių asmeninių pasirodymų – į Eurolygos vicečempiono Pirėjo „Olympiakos“ krepšį per 32 min. suvertė 23 taškus (4/5 trit.) ir buvo rezultatyviausias žaidėjas aikštėje.

„Tiesiog labai daug darbo. Net nežinau, kaip tiksliau tai paaiškinti“, – J.Plazos taktiką kalbėdamas su „Eurohoops“ apibūdino M.Kuzminskas.

„Jis yra priklausomas nuo darbo, gyvena ir kvėpuoja krepšiniu. Iš vienos pusės, gerai, nes tai mus tinkamai paruošia, bet iš kitos... Jis tiesiog žudo mus treniruotėse. Mes, žaidėjai, kiekvieną dieną kenčiame aikštelėje ir treniruoklių salėje“, – juokdamasis tęsė lietuvis.

AEK klubo nuotr./Mindaugo Kuzminsko sutikimas Atėnuose
AEK klubo nuotr./Mindaugo Kuzminsko sutikimas Atėnuose

„Tačiau galiu pasakyti iš savo patirties, kad sunkus darbas ir pastangos galiausiai subrandina rezultatus“, – čia pat pridūrė M.Kuzminskas.

„J.Plaza, pirmiausia, yra labai malonus žmogus. Mes dažnai vertiname ne pagal profesiją, o pagal tai, kas jie yra. Tai pats svarbiausias dalykas“, – meilę treneriui išreiškė Atėnų ekipos naujokas.

AEK klubo nuotr./Joanas Plaza AEK klubą treniruoja nuo šios vasaros
AEK klubo nuotr./Joanas Plaza AEK klubą treniruoja nuo šios vasaros

Vis dėlto AEK klubas, vasarą prisiviliojęs ne tik M.Kuzminską, bet ir kitas ryškias pavardes – Beną McLemore'ą, Mfiondu Kabengele, Jordaną McRae – sezoną kol kas pradėjo dviem pralaimėjimais.

Antradienį AEK stoja į kovą FIBA Čempionų lygoje, kurioje yra laikomas vienu iš ryškiausių favoritų, bet Kuzia kratosi papildomo spaudimo.

„Nenoriu mėtytis skambiomis frazėmis. Nenoriu būti ir šabloniškas, bet žiūrint į tai, kaip mes dabar žaidžiame ir atrodome, turime tiesiog keliauti nuo rungtynių prie rungtynių, o galiausiai, kai sezonas baigsis, pažiūrėsime, ką mums pavyko pasiekti“, – garsių tikslų nekėlė lietuvis.

„Labai svarbu yra nekartoti tų pačių klaidų ir kiekvienose rungtynėse žengti žingsnį į priekį. Esame nauja komanda, mums reikia laiko, tačiau niekas mūsų nelauks ir nesigailės. Turime iš karto rodyti geriausią savo veidą. Kartais pralaimėsime, bet turime atiduoti viską kiekviename susitikime“, – pokalbį su „Eurohoops“ užbaigė M.Kuzminskas.

Pirmosiose FIBA Čempionų lygos rungtynėse AEK antradienio vakarą namuose susitiks su Liudvigsburgo „Riesen“ ekipa iš Vokietijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas