Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 03 14

„Sukto“ klausimo sulaukęs J.Zdovcas ragina sirgalius atvykti į areną

Po gražios pergalės prieš Eurolygos lyderę „Barceloną“ Kauno „Žalgiris“ į Eurolygą grįžta dvigubos savaitės iššūkiui namuose. Pirmasis kauniečių varžovas – šį sezoną lyg Feniksas iš pelenų pakilęs Pirėjo „Olympiakos“ klubas.
Kauno „Žalgiris“ – Barselonos „Barcelona“
Jure Zdovcas / Erikas Ovčarenko/BNS

Keletą sezonų už Eurolygos aštuoneto ribos buvę „raudonieji“ šį sezoną rimtai nusitaikė ne tik į atkrintamąsias, bet ir namų aikštės pranašumą jose.

Georgio Bartzoko auklėtiniai su 15 pergalių ir 8 pralaimėjimais žengia ketvirtoje vietoje bei turi trijų laimėjimų pranašumą prieš artimiausią varžovą.

Bet „Žalgiris“ pastaruoju metu demonstruoja, kad savų sirgalių akivaizdoje nebijo nieko – iš eilės įveikti stipriausi turnyro klubai Madrido „Real“ ir „Barca“.

„Žinau, kad laukia daug rungtynių namuose, bet būtume labai laimingi, jei matytume daug sirgalių. Norėčiau juos pakviesti mus palaikyti, – aistruolius į rungtynes kvietė Jure Zdovcas. – „Olympiakos“ yra viena geriausių Europos komandų su, bent jau man, neabejotinai geriausiu Europos įžaidėju Kostu Slouku. Jie žaidžia protingai, turi patyrusius žaidėjus. Nebus lengva juos įveikti.

Pirmose rungtynėse turėjome gerų momentų, bet turime taip žaisti 40 minučių. Žaisime namuose, kur pastaruoju metu rungtyniaujame gerai, tad turime tikėti, būti fiziškai stiprūs ir tuomet žiūrėsime.“

„Žalgirio“ šią savaitę laukia dvigubas iššūkis – po mačo su „Olympiakos“, jau ketvirtadienį, į Kauną atvyks ir Eurolygos čempionai Stambulo „Anadolu Efes“ krepšininkai. Kaip „Žalgiris“ atlaikys dvigubos savaitės iššūkius?

„Nėra vieno būdo, – teigė J.Zdovcas. – Žaisime ne tik dvigubą savaitę, tačiau turėsime ketverias rungtynes per šešias dienas. Bus labai sunku žaidėjams išlaikyti lygį. Per dvigubas savaites labai retai žaidėjai vienodu lygiu sužaidžia abejas rungtynes. Ne tik dėl to, kad nenori, bet ir dėl to, jog kitos komandos gerai pasiruošia. Tad bus labai svarbu ir mums, treneriams, atpažinti, kam bus gera diena. Dabar turime pakankamai žaidėjų, kad rastume 5–6 žaidėjus, kurie jausis gerai.

Vakar davėme kai kam pailsėti, paskirstėme minutes. Būsime pasiruošę rytojui, o aš labiau nerimauju dėl ketvirtadienio. Bet, kaip mėgstu sakyti, kai teisėjas išmeta ginčo kamuolį, tu viską pamiršti – prasideda mūšis, prasideda rungtynės.“

Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Jure Zdovcas
Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Jure Zdovcas

Kauniečių rytoj lauks ypatingas iššūkis baudos aikštelėje – „Olympiakos“ atsiveža 218 cm ūgio monstrą Moustaphą Fallą.

„Pastaruoju metu žaidėme prieš kelis panašius žaidėjus, kaip Tavaresas, Sanli. Turime prieš juos žaisti fiziškai. Negali leisti jiems priimti kamuolį arti krepšio. Jie turi labai gerą sudėtį su daug gerų žaidėjų, kurių kiekvienas gali pakeisti rungtynių tėkmę“, – sakė „Žalgirio“ strategas.

Rungtynėse prieš „Barcą“ vienas pagrindinių kauniečių kozirių buvo ketvirtoje pozicijoje rungtyniavęs ir geriausią karjeros mačą Eurolygoje sužaidęs Edgaras Ulanovas. Ar šio manevro J.Zdovcas griebsis ir prieš graikus?

Erikas Ovčarenko/BNS/Kauno „Žalgiris“ – Barselonos „Barcelona“
Erikas Ovčarenko/BNS/Kauno „Žalgiris“ – Barselonos „Barcelona“

„Mes dažnai naudojame Ulę ketvirtoje pozicijoje, ypač kai turėjome problemų dėl traumų. Vienu metu iš aukštaūgių turėjome tik TC (Tylerį Cavanaugh) ir daugiau nieko. Nenoriu sakyti, kad tai buvo pagrindinė priežastis, bet kai ėmėme Ulę daugiau naudoti ketvirtoje pozicijoje, jis įgavo pasitikėjimo, ėmė jaustis geriau. Dabar, kai TC jau grįžo, turime pakankamai žaidėjų, bet negali žinoti. Galima sakyti, kad tai vienas mūsų ginklų, kuriais galime juos nustebinti“, – teigė slovėnas.

Jis atskleidė, kad pastarąsias rungtynes praleidęs T.Cavanaugh, jei nenutiks nieko netikėto, išbėgs į aikštę prieš „Olympiakos“.

„Jis turėtų būti pasiruošęs. Jis treniravosi su komanda, bet tą sakiau ir prieš rungtynes su „Barcelona“. Bet dabar manau, kad jis žais. Būčiau labai nustebęs, jei jis negalėtų rungtyniauti, bet niekada negali žinoti“, – teigė J.Zdovcas.

Erikas Ovčarenko/BNS/Kauno „Žalgiris“ – Madrido „Real“
Erikas Ovčarenko/BNS/Kauno „Žalgiris“ – Madrido „Real“

Per pastarąsias penkerias rungtynes „Žalgiris“ pasiekė keturias pergales, iš kurių tris – prieš aštuonete esančias „Monaco“, „Real“ ir „Barcelona“ ekipas.

J.Zdovcas spaudos konferencijoje išgirdo klausimą, ar jei būtų „Žalgirio“ vairą laikęs nuo sezono pradžios, o ne nuo trečiojo turo, kauniečiai galėtų pretenduoti į atkrintamąsias.

„Tai suktas klausimas, negaliu į jį atsakyti, – išsisuko Kauno klubo strategas. – Turėjome daug traumų, daug problemų, daug nukeltų rungtynių. Kai kada turėjome vieną įžaidėją ar vieną aukštaūgį, kartais Marekas arba Karolis turėjo žaisti po 30 minučių. Sunku atsakyti į tokį klausimą. Tai ilgas sezonas. Nesu tas treneris, kuris ateina sezono viduryje ir viską akimirksniu sutvarko. Man reikia laiko, reikia pasiruošimo. Bet tai dabar nėra svarbu, turime laimėti rytoj.“

Tai suktas klausimas, negaliu į jį atsakyti.

„Oly“ į Kauną atvyksta nuskausmintas Berlyno ALBA klubo, kuriam praėjusią savaitę nusileido 75:90.

„ALBA žaidė labai gerai. Peržiūrėjau dvejas rungtynes, taip pat ir su „Bayern“, kurį „Olympiakos“ nugalėjo Miunchene. Jie turi silpnų vietų, kurių neišduosiu. ALBA atakavo juos puolime, kalbėjomės apie tai. Kai kurie jų žaidėjai turi didelių problemų gynyboje. Turime tai įžvelgti ir susirinkti lengvus taškus“, – sakė J.Zdovcas.

Bene svarbiausia užduotimi žaidžiant prieš „Olympiakos“ jis išskiria K.Slouko stabdymą. Graikas šį sezoną pelno po 11,4 taško ir atlieka po 4,8 rezultatyvaus perdavimo.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Kostas Sloukas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Kostas Sloukas

„Tikiuosi, kad jis turės blogą dieną. Jis labai geras žaidėjas. Jis perskaito įvairias situacijas – gali pelnyti taškus, gali prasiveržti, gali pataikyti lemiamus metimus. Turime jį nuvarginti. Dažniausiai jis nepradeda rungtynių ir kyla nuo suolo pirmajame kėlinyje. Svarbiausia bus komandinė gynyba ir, tikėkimės, jog jis neišsimiegos naktį prieš rungtynes“, – sakė J.Zdovcas.

„Žalgirio“ ir „Olympiakos“ rungtynės antradienį prasidės 20 valandą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas