Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Suspindęs M.Rubštavičius neišgelbėjo – „Lietkabelis“ neturėjo šansų namuose

Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ (0-3) ir toliau lieka be pergalių Europos taurėje. Traumų priekinėje linijoje išretinta Aukštaitijos komanda savų sirgalių akivaizdoje 74:92 (16:19, 16:23, 23:28, 19:22) neprilygo Salonikų „Aris“ (1-2) komandai ir įsitaisė B grupės dugne.

„Lietkabelis“ šioms rungtynėms įregistravo tik 10 žaidėjų, iš kurių Nenadas Čanakas panaudojo tik devynis. Dėl sveikatos problemų negalėjo žaisti net trys aukštaūgiai – Danielius Lavrinovičius, Justinas Briggsas ir Andrija Stipanovičius.

Išretėję panevėžiečiai varžovams į atlapus kibo tik vieną kėlinį.

„Lietkabelis“ kurį laiką dar pirmavo, bet pirmąjį ketvirtį pralaimėjo 16:19, o antrajame „Aris“ šovė į priekį 10:0 ir pabėgo dviženkliu skirtumu – 31:20. Dviženklį pranašumą svečiai turėjo ir įpusėjus mačui – 42:32.

Nors šeimininkų komandoje sėkmingai rungtyniavo kol kas geriausias šio sezono rungtynes sužaidęs Mantas Rubštavičius, trečiajame kėlinyje intriga nepakvipo – graikų ekipa nurūko net 67:48, o per likusį susitikimo laiką pasiekė ir 20 taškų persvaros ribą, sutvarkė formalumus ir įsirašė pirmąją pergalę turnyre.

Neįtikėtina tai, jog „Lietkabelis“ per visas rungtynes nepataikė nė vieno tritaškio – jų prametė net 15. Varžovai įmetė 11 iš 21 tolimo metimo.

Iniciatyvos ėmęsis M.Rubštavičius pelnė 15 taškų (3/5 dvit., 0/4 trit., 9/9 baud.), perėmė 4 kamuolius, išprovokavo 6 pražangas ir surinko 17 naudingumo balų. Jis pagerino taškų ir naudingumo rekordus Europos taurėje.

„Lietkabelis“ po trejų rungtynių išlieka viena iš trijų dar nelaimėjusių Europos taurės B grupės ekipų. Tiesa, kitos – Klužo-Napokos U-BT ir Hamburgo „Towers“ – dar turės šansus pataisyti savo padėtis trečiadienį.

Įdomu tai, kad vietiniame fronte – „Betsafe-LKL“ pirmenybėse – panevėžiečiai dar nėra suklupę ir laimėjo visus tris kartus.

Ateinančią savaitę „Lietkabelis“ svečiuosis pas dvi pergales jau iškovojusią Liublianos „Cedevita Olimpija“ komandą.

„7bet-Lietkabelis“: Mantas Rubštavičius 15 (9/9 baud., 4 per. kam.), Marko Pecarski 13 (6/8 dvit.), Georgios Kalaitzakis 12 (6/9 baud.), Dovis Bičkauskis 10 (5 rez. perd.).

„Aris“: Vassilis Toliopoulos 26 (6/8 trit., 6 kld., 26 naud. bal.), Eleftherios Bochoridis 13 (7 atk. kam., 24 naud. bal.), Davidas De Julius ir Emmanouilas Chatzidakis po 12.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas