Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 09 17

Sustabdyti vokiečiai vieningai kartojo savo tikslą ir svajonę: „Medalis“

Vokietija buvo netoli to, kad pakartotų 1993 metų sėkmę, kai triumfavo savo šalyje vykusiame Europos čempionate, bet per žingsnį nuo finalo atsidūrusią šeimininkų komandą sustabdė gudrieji ispanai. Tačiau pralaimėjimas pusfinalyje vokiečiams dar paliko vieną šansą įgyvendinti savo tikslą – laimėti medalį.
Franzas Wagneris
Franzas Wagneris / FIBA nuotr.

91:96 ispanams nusileidę turnyro šeimininkai sekmadienį dėl bronzos kausis su lenkais ir sieks pirmo „EuroBasket“ medalio nuo 2005 m. sidabro.

„Tai labai svarbu. Mūsų tikslas ir svajonė yra laimėti medalį šiame čempionate, o tai vis dar yra įmanoma“, – po pralaimėjimo pusfinalyje 15min sakė vokiečių aukštaūgis Johannesas Thiemannas.

Jo mintį praktiškai pakartojo ir spaudos konferencijoje dalyvavęs treneris Gordonas Herbertas.

„Niekada nesakiau, kad laimėsime titulą. Mūsų tikslas yra užlipti ant apdovanojimų pakylos, o tai reiškia, laimėti medalį. Žinoma, jei būtume laimėję šias rungtynes, jau būtume pasiekę savo tikslą, bet dabar turėsime dar vieną šansą“, – sakė Kanados ir Suomijos pilietybes turintis specialistas.

nuotr. FIBA/Gordie Herbert
nuotr. FIBA/Gordie Herbert

Į sekmadienį iš karto po rungtynių jau žvelgė ir įspūdingai pusfinalyje žaidęs ir net 30 taškų pelnęs Dennisas Schroderis.

„Žaidėme stagnatiškai, nedarėme reikiamų dalykų. Turėsime išanalizuoti šias rungtynes ir bandyti būti geresne komanda. Bet turime atiduoti pagarbą Ispanijai – tai, kaip jie žaidė ketvirtajame kėlinyje, buvo ypatinga. Jie buvo geresni pabaigoje. Bet mūsų tikslas yra laimėti medalį – sekmadienį žaisime prieš Lenkiją ir turėsime būti geresni“, – teigė vokiečių vedlys.

FIBA nuotr./Dennisas Schroderis
FIBA nuotr./Dennisas Schroderis

Kalbėdami apie pralaimėjimą ispanams, vokiečiai išskyrė kelis esminius momentus.

Pirmiausia, gynyba, kuri leido ispanams įmesti 96 taškus.

„Pelnėme 91 tašką, tad puolimas nebuvo problema. Problema buvo gynyba, nesugebėjome sustabdyti jų pikenrolo, jie pelnė 96 taškus, o tai yra gerokai per daug. Nesugebėjome sustabdyti Lorenzo Browno, jis griovė mūsų gynybą“, – kalbėjo Johannesas Voigtmannas.

Su juo ne visai sutiko J.Thiemannas, kurio teigimu, vokiečiai nerado priešnuodžių ketvirtame kėlinyje prieš juos pastatytai ispanų zoninei ir „box-and-one“ (kai vienas žaidėjas ginasi asmeniškai, o keturi – zonine gynyba) gynybai.

„Rinktinėje neturi laiko treniruotis ir ruoštis žaisti prieš „box-and-one“ ar zoninę gynybą. Dažniausiai dirbame ties kitais dalykais. Žinoma, sunku žaisti prieš tokią gynybą, deja, neradome jai priešnuodžių“, – teigė puolėjas.

Vokietijos rinktinės strategas prisiminė ir svarbiausią mačo momentą. Trečio kėlinio pabaigoje vokiečiai dar pirmavo 71:61, bet tada tarsi užstrigo – per beveik 10 minučių pelnė tik 9 taškus, o ispanai paskutinę ketvirto kėlinio minutę jau turėjo 8 taškų pranašumą (88:80), kurį išlaikė iki pabaigos.

„Manau, kad lūžis įvyko trečio kėlinio pabaigoje ir ketvirto pradžioje, turėjome labai sunkias 5-6 minutes“, – sunkiausią atkarpą prisiminė G.Herbertas.

Jis atidavė pagarbą ir juos nugalėjusiai Ispanijos rinktinei, kuri nebuvo favoritė prieš turnyrą, bet dabar jau atsidūrė finale.

„Jų rinktinė su Sergio yra pavyzdinė pastaruosius 15 metų. Jie žino, kaip laimėti, visi jų žaidėjai žaidžia dvejose geriausiose lygose pasaulyje – NBA ir ACB. Jie turi geras tradicijas, o tai, kad jų žaidėjai rungtyniauja ACB lygoje, labai jiems padeda. Treneris Scariolo daro nuostabų darbą su šia komanda“, – teigė Vokietijos treneris.

nuotr. FIBA/Rudy Fernandezas
nuotr. FIBA/Rudy Fernandezas

„Mums skauda, esame pikti, bet rytoj jau turėsime fokusuotis į kitas rungtynes“, – dar pridūrė J.Thiemannas.

Vokiečiai prieš lenkus dėl bronzos grumsis sekmadienį 18.15 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas