Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2015 08 18

Svarbiausią karjeros metimą pataikęs Vlado Ilievskis vis dar jaučiasi skolingas Makedonijai

Makedono Vlado Ilievskio metimas 2011 metų rugsėjo 14-ąją nutildė visą „Žalgirio“ areną ir pravirkdė Lietuvą. 35-erių įžaidėjas vis dar puikiai atsimena didžiausią Makedonijos krepšinio pergalę garantavusį tritaškį, tačiau vis dar jaučiasi skolingas šalies krepšiniui. Dėl šios priežasties veteranas vis dar neatsisako atstovauti nacionalinei komandai, kuriai, V.Ilievskio teigimu, dabar jo reikia labiausiai.
Vlado Ilievskis
Vlado Ilievskis / „Scanpix“ nuotr.

„Komanda yra visiškai nauja, išskyrus pora senųjų žaidėjų – mane ir Predragą Samardžiskį. Aš esu be konkurencijos vyriausias komandos žaidėjas, – šypteli V.Ilievskis. – Manau, kad mano šalis man daug ką davė ir aš turiu grąžinti skolą. Dabar yra tas metas, kai tiems vaikinams labiausiai manęs reikia. Daugeliui jų tai pirmasis toks turnyras.“

Anot 35-erių snaiperio, naujai statoma Makedonijos krepšinio rinktinė šiemet Europos čempionate nieko nustebinti nežada. Ekipos tikslas – pasiekti kitą etapą, kas, anot V.Ilievskio, jau būtų puikus pasiekimas: „Tada galėčiau laimingas baigti karjerą nacionalinėje komandoje.“

2011 metų „Eurobasket“ turnyre Lietuvoje makedonai sukūrė tikrą stebuklą ir privertė mūsų šalies krepšininkus žemai nulenkti galvas. V.Ilievskio veide, paklausus apie tritaškį į lietuvių krepšį mačo pabaigoje, iškart nušvinta šypsena.

VIDEO: Tragiška rungtynių su Makedonija pabaiga lietuviams 2011-ųjų Europos čempionate

„Žinoma, kad atsimenu tą metimą. Tai geriausias mano karjeros momentas. Tą akimirką visi du milijonai makedonų buvo laimingiausi pasaulio žmonės. Vienas metimas laimingais padarė tiek daug žmonių. Esu laimingas, kad mano šalis, mano tauta galėjo kažkuo didžiuotis. Tai buvo didžiulis pasiekimas, tikiuosi, kad ateinančios kartos to neužmirš ir pamėgins tai pakartoti“, – su pasididžiavimu teigė V.Ilievskis.

Žinoma, kad atsimenu tą metimą. Tai geriausias mano karjeros momentas. Tą akimirką visi du milijonai makedonų buvo laimingiausi pasaulio žmonės. 

Šiemet Makedonijos rinktinėje nėra 2011-ųjų čempionato didvyrio Bo McCalebbo, nėra ir Pero Antičiaus, kuris praėjusį sezoną žaidė NBA lygos „Atlanta Hawks“ klube, bei dar kelių veteranų. Makedonai surado kitą amerikietį – pasas suteiktas buvusiam Manto Kalniečio komandos draugui Krasnodaro „Lokomotiv“ klube Richardui Hendrixui.

V.Ilievskis mano, kad amerikiečių atstovavimas Europos nacionalinėms rinktinėms nėra blogas dalykas.

„Taip, žinau, kad kai kuriose šalyse tai būtų neįmanoma. Mums trūksta itin gerų žaidėjų, jei lyginsime su tokiomis komandomis kaip Lietuva, taigi tai išeitis. Jei FIBA tai leidžia, mes turime tuo pasinaudoti. Mums tai padeda pasiekti gerų rezultatų, sirgaliai tai priima, nes mūsų patirtis yra tik pozityvi.

Visi užsieniečiai mūsų komandoje būdavo pripažįstami ir priimti net geriau už kai kuriuos saviškius. Jie jaučia, kad mes esame atviri ir kai žaidėjas yra geras žmogus, jis visada bus kaip savas“, – sakė V.Ilievskis.

Patekimą į kitą „Eurobasket 2015“ etapą makedonams geru rezultatu vadinantis V.Ilievskis įvardijo, jo nuomone, šešias stipriausias turnyro ekipas. Tai Serbija, Prancūzija, Kroatija, Ispanija, Lietuva ir Graikija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas