Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 06

Švedui nepatiko klausimas apie atstovavimą Maskvos CSKA

Jonas Jerebko sudarė sutartį su Maskvos CSKA, kai Rusijos kariuomenė jau sprogdino Ukrainos miestus ir žmones. Sezonui Rusijoje pasibaigus, Švedijos krepšininkas buvo paklaustas apie kritiką, kurią gavo, priėmęs rusų pasiūlymą.
Jonas Jerebko
Jonas Jerebko / „Scanpix“/AP nuotr.

Švedijos sporto bendruomenė buvo nemaloniai nustebusi, kai garsiausias šalies krepšininkas nusprendė prisidėti prie Maskvos CSKA.

Tuo metu karas jau vyko, daug atletų buvo palikę karinę agresiją pradėjusią šalį, bet J.Jerebko pasuko kita kryptimi.

Švedijos krepšinio federacija tuomet paskelbė, kad aukštaūgis nebus kviečiamas į nacionalinę komandą. Nuo J.Jerebko, kuris per karjerą net 10 metų žaidė NBA, nusisuko rėmėjai.

Pats krepšininkas iki šiol ignoravo Švedijos žiniasklaidos klausimus.

Tačiau, kai CSKA pralaimėjo lemiamas septintąsias rungtynes VTB Jungtinės lygos finale Sankt Peterburgo „Zenit“ klubui, J.Jerebko sulaukė Švedijos SVT televizijos kanalo žurnalisto Berto Sundstromo klausimų.

„Dabar aš keliausiu namo pas šeimą, kad pamatyčiau vaikus, kurių neregėjau kelis pastaruosius mėnesius“, – sakė 35 metų 208 cm ūgio švedas, paskutiniame sezono mače žaidęs 15 minučių, bet nepelnęs nė vieno taško.

Jis nenorėjo atsakyti į klausimą, kodėl nusprendė pasirašyti sutartį su Rusijos klubu, nors tos šalies kariuomenė užpuolė Ukrainą, o CSKA yra šifruojamas kaip Centrinis armijos sporto klubas.

„Dabar neturiu komentarų“, – atsakė J.Jerebko.

Rusijai toliau tęsiant karą, klubuose liko po kelis žaidėjus ir trenerius, kurie liko atstovauti karinius nusikaltimus darančios šalies klubams.

CSKA gretose iki pat paskutinio mačo liko treneris graikas Dimitris Itoudis, taip pat žaidėjai – serbas Nikola Milutinovas, amerikiečiai Willas Clyburnas, Allerikas Freemanas, Casperas Ware'as, švedas J.Jerebko.

Čempionu tapusiam „Zenit“ klubui atstovavo treneris iš Ispanijos Xavieras Pasqualis, amerikiečiai Billy Baronas, Jordanas Loydas, Jordanas Mickey, Tysonas Carteris, Alexas Poythressas, Ericas Buckneris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas