Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 12 23

Tai Websteris – apie artėjantį sprogimą, perfekcionistą J.Zdovcą ir krepšinį Zelandijoje

Prieš mažiau nei du mėnesius prie skęstančio Kauno „Žalgirio“ kartu su Zoranu Dragičiumi prisijungęs Tai Websteris ryškiais fejerverkais krepšinio aikštelėje dar nesprogo, bet ta valanda sparčiai artėja, kaip 15min portalui sakė pats Naujosios Zelandijos rinktinės gynėjas. 15min portale – išsamus ir atviras pokalbis su nuotaikingu Lietuvos čempionų atstovu iš šalies, kurioje dominuoja regbis.

„Aš, aš, aš! Tikrai aš! – apie geriausią visų laikų Naujosios Zelandijos krepšininką portalui 15min sakė Tai Websteris. – Na, galbūt savų argumentų galėtų dar turėti Stevenas Adamsas („Memphis Grizzlies“ žaidėjas – aut. past.), bet aš esu geriausias visų laikų Zelandijos krepšininkas (juokiasi).“

Antrasis Naujosios Zelandijos atstovas Kauno „Žalgirio“ klubo istorijoje (po Kirko Penney) išsiskiria niekada nuo veido nedingstančia šypsena, humoro jausmu ir trykštančiu pasitikėjimu savimi.

Karjeros pradžioje regbį ir tinklinį išbandęs Tai galiausiai nusprendė likti prie krepšinio ir pasekti savo tėčio Tony ir brolio Corey pavyzdžiu, kurių pagrindiniu pragyvenimo šaltiniu buvo ir yra krepšinis.

Visada su vyresniu broliu konkuravęs Tai galiausiai kartu su juo užsivilko Naujosios Zelandijos rinktinės marškinėlius ir 2014-ųjų metų pasaulio čempionate susikovė su Lietuva.

Corey pavyzdžiu jis pasiekė ir atsisakydamas vakcinuotis, dėl ko prieš pusmetį jam duris parodė Naujosios Zelandijos „Breakers“. Savo įsitikinimus T.Websteris pakeitė atėjus Kauno „Žalgirio“ pasiūlymui.

„Visada žinojau, jog jie taip pasielgs ir mane atleis. Dėl to labai nesijaudinau, nes mano tikslas buvo grįžti į Europą, – sakė T.Websteris. – Norėjau grįžti į Europą, o „Žalgirio“ pasiūlymas buvo toks, kad negalėjau jo atsisakyti.“

FIBA/Tai Websteris
FIBA/Tai Websteris

Jis padėdamas ant sutarties parašą, nežinojo, jog atvyksta į visus aštuonis pralaimėjimus Eurolygoje patiriančią komandą, bet tai jo pasirinkimo vis tiek nebūtų pakeitę.

T.Websteris gūžčioja pečiais paklaustas, ko trūksta dabartiniam „Žalgiriui“, kad imtų ropštis lentelėje į viršų. Bet padėtis nėra beviltiška, sako Kauno ekipoje nutūpęs ir prie gyvenimo šiame mieste, šalčio ir tamsos dar bandantis priprasti zelandas.

„Nežinau, tokia yra situacija. Treneriai bando išsiaiškinti, kaip turėtume ištrūkti iš pralaimėjimų. Bet pralaimėjimai nutinka, aš nedepresuoju dėl to. Esu buvęs daugybėje pralaiminčių komandų, bet šis kartas yra kitoks. Ši komanda vis dar turi viltį, o tai yra geras jausmas. Net jei pralaimime, jaučiame, kad turėjome galimybę kabintis už pergalės. Kitos komandos to nejaučia, jos tiesiog pralaimi. Esu buvęs ekipose, kuriose pralaimėdavo kaskart ir negalvodavo, kad pergalė yra kažkur arti“, – sakė T.Websteris.

Prieš beveik du mėnesius prie „Žalgirio“ prisijungęs gynėjas spėjo sužaisti aštuonerias rungtynes, ant parketo praleisdavo po 13 minučių, pelnė po 5,5 taško, atkovojo po 1,8 rezultatyvaus perdavimo ir rinko po 5 naudingumo balus.

„Jis labai reiklus treneris ir labai spaudžia mane. Jis labai griežtas ir iš manęs prašo išties labai daug. Jis reikalauja labai daug. Ne tik iš manęs, bet iš visų žaidėjų. Griežtas treneris, bet geras ir teisingas. Iš jo gausi tai, ko esi nusipelnęs. – dėstė T.Websteris. – Ko iš manęs reikalauja? Tobulumo. Jis iš manęs nori tobulumo.“

26-erių metų 193 cm ūgio gynėjas 15min teigė, jog sparčiai artėja valanda, kai sirgaliai galės įsitikinti tikruoju šio žaidėjo potencialu.

15min portale – išsamaus ir atviro antrojo Naujosios Zelandijos atstovo Kauno „Žalgirio“ istorijoje Tai Websterio mintys apie krepšinio situaciją gimtinėje, kelio krepšinyje pradžią, krepšininkų šeimyną, susidūrimą su Lietuvos rinktine 2014-aisiais, atsisakymą vakcinuotis ir atleidimą iš „Breakers“, Lietuvos čempionų pasiūlymą, kurio negalėjo atsisakyti, gyvenimą Kaune, pralaimėjimų liūną, pokalbį su sirgaliais, itin griežtą perfekcionistą Jurę Zdovcą, komandinius ir asmeninius tikslus likusiai sezono daliai.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Tai Websteris
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Tai Websteris

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas