Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 09 26

Tarp dešimties įdomiausių Eurolygos klubų ėjimų – K.Pangosas ir du Šaro pirkiniai

Kitą savaitę startuos Eurolygos sezonas, kuriame Stambulo „Anadolu Efes“ sieks trečiojo čempionų titulo paeiliui. Portalas „Euro Hoops“ išrikiavo dešimt įdomiausių vasaros ėjimų stipriausiame Senojo žemyno turnyre.

10. Jordanas Loydas („Monaco“)

Euroleague.net/Jordanas Loydas
Euroleague.net/Jordanas Loydas

2021–2022 metų sezono Eurolygoje statistika: 13,2 taško, 4 atkovoti ir 1 perimtas kamuolys, 3,9 rezultatyvaus perdavimo.

Fantastiškai debiutavusi Eurolygoje, „Monaco“ fejerverkus šaudė ir tarpsezonio metu. Per pergalę nuo finalo ketverto buvusi ekipa priėmė sprendimą žymiai padidinti biudžetą ir dar labiau išpūsti ir taip galingą sudėtį.

Tarp solidžiausių naujokų – NBA čempionas Jordanas Loydas (29 metai, 193 cm), per trejus metus įtvirtinęs save, kaip vieną ryškiausių žaidėjų Eurolygoje.

„Valencia“, Belgrado „Crvena zvezda“ ir Sankt Peterburgo „Zenit“ džiaugėsi šio krepšininko talentu, o dabar išaušo „La Roca“ laikas.

9. Mario Hezonja (Madrido „Real“)

Euroleague.net/Mario Hezonja
Euroleague.net/Mario Hezonja

2021–2022 metų sezono Eurolygoje statistika: 14,2 taško, 6,1 atkovoto ir 1,2 perimto kamuolio, 1,8 rezultatyvaus perdavimo.

29-erių kroato Mario Hezonjos perėjimas į Madrido „Real“ sujudino žaidėjų rinką. Dar 2015-aisiais metais šis puolėjas rungtyniavo aršiausių karališkojo klubo varžovų „Barcelona“ stovykloje, o vėliau pakėlė sparnus į NBA.

Kroatijos rinktinės žaidėjas praėjusiame Eurolygos sezone siurprizus krėtė su Kazanės UNIKS. Nors dėl Ukrainoje pradėto karo Rusijos klubai iš stipriausio Europos turnyro buvo išmesti, M.Hezonja sezoną užbaigė rungtyniaudamas VTB Jungtinėje lygoje.

Dabar jis rungtyniaus komandoje, kuri visada kelia tikslą laimėti visus tikslus. Taip bus ir šįmet, net jei klubas ir pradeda naują erą be Pablo Laso.

Iššūkių įsiliejant į „Real“ superžvaigždyną gali iškilti, bet dienos pabaigoje didžiausią galvos skausmą stabdant Chuso Mateo vadovaujamos Madrido komandos žaidimą jaus jos varžovai.

8. Lorenzo Brownas (Tel Avivo „Maccabi“)

FIBA nuotr./Lorenzo Brownas
FIBA nuotr./Lorenzo Brownas

2021–2022 metų sezono Eurolygoje statistika: 13,8 taško, 6,1 rezultatyvaus perdavimo, 3,6 atkovoto ir 1,5 perimto kamuolio.

Ispanijos rinktinę link Europos čempionų titulo užtempęs amerikietis Lorenzo Brownas savo akcijas Senojo žemyno rinkoje išaugino iki dangaus.

Nors turnyro MVP statulėlę pasiėmė ispanas Willy Hernangomezas, tačiau daugelio akyse toks buvo būtent 32-ejų metų Tel Avivo „Maccabi“ naujokas.

L.Brownas siautėjo ir praėjusiame Eurolygos sezone, kol jo atstovaujamai Kazanės UNIKS dėl rusų barbarizmo Ukrainoje teko pasitraukti į šešėlį.

7. Janas Vesely („Barcelona“)

„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Janas Vesely
„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Janas Vesely

2021–2022 metų sezono Eurolygoje statistika: 13,6 taško, 6,1 atkovoto ir 1,1 perimto kamuolio, 2,5 rezultatyvaus perdavimo.

Čekijos krepšinio žvaigždės Tomašas Satoransky ir Janas Vesely sujungė jėgas Barselonoje ir kartu su Šarūnu Jasikevičiumi sieks po 13 metų į Kataloniją parvežti Eurolygos trofėjų.

Pastaruosius aštuonerius metus Stambulo „Fenerbahče“ marškinėlius vilkėjusį aukštaūgį „Barcelona“ medžiojo keletą metų, kol galiausiai pasiekė savo tikslą.

2017-aisiais jis tapo Eurolygos čempionu, o dabar 32-ejų centras kamšys po Brandono Davieso išvykimo atsivėrusias skyles.

6. Nickas Calathesas (Stambulo „Fenerbahče“)

FIBA.com nuotr./Nickas Calathes
FIBA.com nuotr./Nickas Calathes

2021–2022 metų sezono Eurolygoje statistika: 7,3 taško, 4 atkovoti ir 1,1 perimto kamuolio, 6,4 rezultatyvaus perdavimo.

„Barcelona“ sprendimas ieškoti naujo atakų organizatoriaus tapo Stambulo „Fenerbahče“ laimėjimu – Dimitris Itoudis ir Nickas Calathesas nuo šiol dirbs ne tik rinktinių, bet klubų lygmenyje.

33-ejų metų įžaidėjui pasiūlymus teikė daugybė Europos klubų, bet jis nusprendė keltis į Turkiją.

N.Calathesas – visų laikų pagal rezultatyvius perdavimus Eurolygos lyderis.

Žaidimas D.Itoudžio treniruojamoje Graikijos rinktinėje turėtų palengvinti krepšininko adaptaciją „Fenerbahče“ klube.

5. Nando de Colo (Vilerbano ASVEL)

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Nando De Colo
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Nando De Colo

2021–2022 metų sezono Eurolygoje statistika: 11,9 taško, 2,2 atkovoto ir 1,3 perimto kamuolio, 3,8 rezultatyvaus perdavimo.

Legendinis 35-erių metų Prancūzijos krepšininkas Nando de Colo grįžo rungtyniauti į tėvynę, iš kurios jis išvyko dar 2009-aisiais. Per šį laiką gynėjas iškovojo du Eurolygos titulus bei sužaidė 119 mačų NBA.

Vilerbano ASVEL savininkas Tony Parkeris įtikino N.de Colo prisijungti prie ambicingo Prancūzijos projekto.

Taškų rinkimu, patirtimi ir lyderyste pasižymintis krepšininkas turėtų būti vienas pagrindinių trenerio T.J.Parkerio ginklanešių.

4. Kevinas Pangosas (Milano „Olimpia“)

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Kevinas Pangosas
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Kevinas Pangosas

2021–2022 metų sezono NBA statistika: 1,6 taško ir 1,3 rezultatyvaus perdavimo.

Vingiuotas ir akmenimis nusėtas Kevino Pangoso sugrįžimas į Eurolygą.

NBA klube „Cleveland Cavaliers“ neįsitvirtinęs 29-erių kanadietis praėjusį vasarį sukirto rankomis su Maskvos CSKA, tačiau jau kitą dieną Vladimiras Putinas įvedė savo armiją į Ukrainą, tad debiutuoti K.Pangosui Rusijos superklube nebepavyko.

Praėjo keli mėnesiai ir K.Pangosas papildė Ettore Messinos gretas Milano „Olimpia“ ekipoje.

Madų sostinėje jis pakeis ispaną Sergio Rodriguezą. Tai nebus lengva užduotis, tačiau buvęs žalgirietis turi potencialo suspindėti taip, kaip tą darė ne tik Kaune, bet ir Sankt Peterburge.

3. Nemanja Bjelica (Stambulo „Fenerbahče“)

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Nemanja Bjelica
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Nemanja Bjelica

2021–2022 metų sezono NBA statistika: 6,1 taško, 4,1 atkovoto kamuolio, 2,2 rezultatyvaus perdavimo.

NBA čempionas su „Golden State Warriors“ ekipa Nemanja Bjelica į Stambulą grįžta po septynerių metų pertraukos. Tuomet jis buvo išrinktas Eurolygos MVP.

Prieš persikeldamas pas Stephą Curry, Klay Thompsoną ir Draymondą Greeną serbas rungtyniavo „Minnesota Timberwolves“, „Sacramento Kings“ ir „Miami Heat“ klubuose.

34-erių metų N.Bjelica, kuris dėl traumos praleido Europos čempionatą, veikiausiai taps pagrindiniu „Fenerbahče“ stratego D.Itoudžio ginklu aikštelėje.

2. Tomašas Satoransky („Barcelona“)

FIBA nuotr./Tomašas Satoransky
FIBA nuotr./Tomašas Satoransky

2021–2022 metų sezono NBA statistika: 4,9 taško, 2,8 atkovoto kamuolio ir 4,9 rezultatyvaus perdavimo.

Po šešerių NBA klubuose „Washington Wizards“, „Chicago Bulls“, „New Orleans Pelicans“ ir „San Antonio Spurs“ praleistų metų Tomašas Satoransky sugrįžo į Barseloną.

30-metis įžaidėjas nusprendė Eurolygą šturmuoti kartu su Šarūnu Jasikevičiumi.

T.Satoransky per laiką NBA stipriai pasikeitė, patobulėjo daugelyje žaidimo aspektų bei gali tapti kertiniu Šaro schemų žaidėju.

Sirgalius turėtų džiuginti Čekijos rinktinės vedlio perdavimai Nikola Mirotičiui, Janui Vesely, Cory Higginsui, Alexui Abrinesui ar Nikola Kaliničiui.

1. Willas Clyburnas (Stambulo „Anadolu Efes“)

„Scanpix“ nuotr./Willas Clyburnas
„Scanpix“ nuotr./Willas Clyburnas

2021–2022 metų sezono Eurolygoje statistika: 14,9 taško, 5,2 atkovoto kamuolio ir 1,7 rezultatyvaus perdavimo.

Neabejotinai skambiausias praėjusio sezono perėjimas Europoje, kurį Stambulo „Anadolu Efes“ įtvirtino iškart po pergalės finale prieš Madrido „Real“.

Penkerius metus Maskvos CSKA rungtyniavęs Willas Clyburnas, 2019-aisiais iškovojęs Eurolygos titulą bei tapęs finalo ketverto MVP, laikomas geriausiu lengvuoju krašto puolėju stipriausiame Senojo žemyno turnyre.

32-ejų metų amerikietis karjerą ir toliau būtų tęsęs Rusijoje, jei ne karas Ukrainoje bei Rusijos klubų nušalinimas iš tarptautinio ringo.

W.Clyburnas prisijungė prie Shane'o Larkino ir Vasilije Micičiaus. Ar Erginas Atamanas šį trejetą nudiriguos link trečio paeiliui Eurolygos titulo?

VIDEO: PIKENROLAS: L.Kleiza ir R.Vyšniauskas – apie Ispanijos triumfą ir favoritų fiasko

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas