Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 07 23

Tarp geriausių Europos jaunimo čempionate – žalgirietis Gytis Masiulis

Pasibaigusiame Europos jaunimo krepšinio čempionate Lietuvos rinktinėje naudingiausias ir rezultatyviausias buvo Kauno „Žalgirio“ talentas Gytis Masiulis. Tačiau jaunasis žalgirietis turnyre pasižymėjo ir chaotiškais sprendimais aikštėje.
Gytis Masiulis
Gytis Masiulis / FIBA nuotr.

2,07 m ūgio 20-metis pateko į čempionato lyderių trejetus pagal naudingumą, rezultatyvumą ir atkovotus kamuolius.

G.Masiulis Vokietijoje vidutiniškai rinko po 23,1 naudingumo balo ir pagal šį rodiklį buvo antras visame turnyre. Lietuvis atsiliko tik nuo Juodkalnijos krepšininko Milošo Popovičiaus (26,7).

Pagal pelnomus taškus aukštaūgis buvo trečias šiame čempionate – 18,3 taško. Lyderiu tapo po 22,4 taško rinkęs švedas Elijah Clarance'as, antras – jau minėtas M.Popovičius (21).

Pagal atkovotus kamuolius vidurio puolėjo ir sunkiojo krašto puolėjo pozicijose rungtyniaujantis G.Masiulis taip pat buvo trečias čempionate. Lietuvis rinko po 9 kamuolius ir nusileido M.Popovičiui (11,4) ir M.Simonovičiui (10).

Tiesa, Lietuvos rinktinei čempionatas susiklostė nesėkmingai. Pralaimėję aštuntfinalyje Ispanijai lietuviai liko devinti.

Alfredo Pliadžio nuotr./Gytis Masiulis
Alfredo Pliadžio nuotr./Gytis Masiulis

Lemiamose rungtynėse su ispanais G.Masiulis padarė klaidą rungtynių pabaigoje, kai prasižengė nesportine pražanga ir praktiškai palaidojo Lietuvos rinktinės šansus.

Paskutinėse rungtynėse su Didžiąja Britanija dėl devintos vietos G.Masiulis buvo išvarytas iš aikštės likus žaisti minutę, kai įsivėlė į konfliktą su varžovų krepšininku.

G.Masiulio tėvas Tomas nuo kito sezono bus Šarūno Jasikevičiaus asistentas Kauno „Žalgirio“ klube, kuriam priklauso ir jo sūnus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai