Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 11 09

T.Pačėsas – apie pragarą varžovams, „uždususį“ Popą ir spaudimą dėl rezultatų

Tomas Pačėsas spyrė į reklaminį LED ekraną, kai Rokas Giedraitis netyčia prasižengė puolime paskutinėmis antrojo kėlinio sekundėmis. Visas įsiutęs treneris taip užsiliepsnojo, kad iš švarko kišenių krito daiktai. Rokas Giedraitis dar bandė pasiginčyti, kad pražangos nebuvo. Bet tokioje kovoje esi pasmerktas pralaimėjimui prieš T.Pačėsą. Beje, švieslentėje tada degė triuškinantys skaičiai. Bet T.Pačėsas neatsikvėpė ir barė žaidėjus už kiekvieną smulkmeną iki paskutinių akimirkų.
Tomas Pačėsas
Rungtynių akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Ar tai Artūras Gudaitis, ar tai Drew Gordonas, ar Artūras Jomantas – visiems teko pajusti jiems tiesiai į veidą šaukiančio T.Pačėso seiles.

Griežtasis „Lietuvos ryto“ treneris neleido atsipalaiduoti, kad iš rankų neišlįstų pirmoji pergalė Europos taurės turnyre šį sezoną.

Ji buvo gyvybiškai svarbi po trijų pralaimėjimų iš eilės. Bet Fuenlabrados „Montakit“ krepšininkai „Siemens“ arenoje neturėjo jokių šansų – 101:84.

Po dviejų kėlinių „Lietuvos rytas“ ispanus daužė net 63:43. Kai T.Pačėsas prieš žygiuojant į rūbinę visus savo auklėtinius apdovanojo delnų pliaukštelėjimu, varžovai Jota Cuspineros pastabų per pertrauką klausėsi 11 minučių – šie sugrįžo ant parketo iki trečiojo kėlinio pradžios likus vos 4 minutėms.

Bandysime namie užkurti pragarą visiems.

„Po minutės pertraukėlės turėjau pakeisti Popovičių, nes jis duso. Po tos minutės pertraukėlės pakeičiau tris žaidėjus. Ir per pusantros minutės mes pralaimėjome atkarpą 0:14. Rungtynės tada mums baigėsi“, – pyko J.Cuspinera.​

Tomas Pačėsas didžiavosi savo auklėtiniais ir jiems turėjo tik vieną pastabą.

„Labai gerai sužaidėme pirmą pusę, nes suklydome tik du kartus. Visi žaidėjai buvo labai naudingi, – pasidžiaugė T.Pačėsas. – Bet kai padidinome persvarą virš 20 taškų, tai atsiliepė žaidimui. Turėtume išlaikyti solidumą. Ispanų komanda, net nežinau kaip pavadinti, Europoje neturi analogų. Jie metė daugiau tritaškių nei dvitaškių (13/36 trit., 17/34 dvit.). Jie žaidžia absoliučiai laisvą ir akiai malonų krepšinį. Tai visada reikalauja susikaupimo.

Bet manau, kad po pertraukos padarėme per daug klaidų. Praleidome per daug pigių taškų. Gaila tos išbarstytos persvaros. Nors džiaugiamės pirmąja pergale. Bandysime namie užkurti pragarą visiems.

Noriu padėkoti sirgaliams, kurie mus palaikė. Palaikymas labai reikalingas. Džiaugiuosi, kad komanda susitvarkė su psichologine atsakomybe. Tikiuosi, kad žaidimo kartelę išlaikysime.“

– Davidas Loganas ne per ilgai buvo naudojamas aikštėje (33 min.), nors skirtumas buvo akivaizdus?

– Jei mes laimėjome, tai sprendimas pasiteisino. Loganas pavargo, nes žaidė tiek pirmoje, tiek antroje pozicijoje. Mums buvo labai sunku, nes ispanai naudojo labai didelę rotaciją. Visas rungtynes mus spaudė. Tai labai agresyvi komanda, o tai reikalauja daug jėgų. Bet žaidėjai pirkti tam, kad žaistų 40 minučių. Jis atvažiavęs, klubas moka pinigus. O profesionalas turi atidirbti pinigus. Džiaugiuosi dėl jo žaidimo – viskas gerai. Visi, kurie 9 žaidžia rotacijoje, mums labai naudingi.

– Planas agresyviai atakuoti Marko Popovičių pasiteisino?

– Taip, tas tonas užmetė neblogą žaidimo ritmą. Varžovų treneris turėjo išimti Popovičių, nes paprasčiausiai jam sunku apsiginti prieš Loganą. Taktiniai sprendimai pasiteisino.

– Ar jums palengvėjo po pirmosios pergalės?

– Žaidėjams, manau, nebuvo sunku. Džiaugiuosi pradžia, nes ji rodė, kad žaidėjai nebuvo susikaustę. Džiaugiuosi už juos. O kas ant trenerių štabo galvos, niekada ir nesužinosi. Čia viskas keičiasi. Mes visada prisiimsime atsakomybę. Žaidėjai tegul tik žaidžia, pildo taktinius sumanymus.

Viskas priešaky. Daug darbo. Aišku, susikomplikavome padėtį su pralaimėjimais. Kiekvienos rungtynės bus aukso vertos. Ypač namuose, kur turime laimėti viską.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas