Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 08 05

Trigubą dublį pagaliau surinkęs L.Dončičius įstojo į labai retą žaidėjų klubą

Titaniškos Luka Dončičiaus pastangos olimpiniame krepšinio turnyre medalio slovėnams kol kas negarantavo. Įspūdingame pusfinalio trileryje Slovėnų vunderkindas surinko trigubą dublį ir įstojo į labai retą žaidėjų klubą, tačiau Slovėnija kapituliavo 89:90.
Luka Dončičius
Luka Dončičius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Prancūzams „Dallas Mavericks“ ir Slovėnijos rinktinės superžvaigždė atseikėjo 16 taškų, 10 atkovotų kamuolių ir net 18 rezultatyvių perdavimų, surinkdamas savo pirmą karjeros trigubą dublį olimpinėse žaidynėse.

L.Dončičius šiuo nuostabiu pasirodymu prisijungė prie labai reto žaidėjų klubo ir tapo vos trečiuoju krepšininku per olimpinių krepšinio turnyrų istoriją, kuriam pavyko užfiksuoti trigubą dublį.

Pirmasis tai dar 1976 metais Monrealyje padarė tuometinės Sovietų Sąjungos atstovas Aleksandras Belovas – 23 taškai, 14 atkovotų kamuolių ir 10 rezultatyvių perdavimų.

Antrasis toks pasiekimas buvo užfiksuotas tik po 36-erių metų Londone – JAV legenda LeBronas Jamesas – 11 taškų, 14 atkovotų kamuolių ir 12 rezultatyvių perdavimų.

Luka šiose žaidynėse nesunkiai galėjo tapti ir pirmuoju, surinkusiu bent du trigubus dublius. Mače prieš Ispaniją jam trūko vieno rezultatyvaus perdavimo, prieš Vokietiją – dviejų atkovotų kamuolių.

18 – rezultatyvių perdavimų antras geriausias rezultatas per visą olimpinių žaidynių istoriją. Tik meksikiečiui Manueliui Saenzui 1976 metais yra pavykę padaryti daugiau (20). Trečia vieta šiuo metu priklauso dar vienai NBA legendai kanadiečiui Steve'ui Nashui (15).

Įdomu tai, kad nors pasiekė tik vieną trigubą dublį, L.Dončičius taškų, atkovotų kamuolių ir rezultatyvių perdavimų vidurkiai yra dviženkliai – 24,2 taško, 10 atkovotų kamuolių ir 10 rezultatyvių perdavimų.

Slovėnija bronziniame mače kausis prieš Australiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas