Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 01

Tris šansus išgelbėti savo komandą prieš „Chimki“ turėjęs A.Juškevičius to nepadarė

Skaudų pralaimėjimą VTB Vieningosios lygos rungtynėse patyrė dviejų lietuvių atstovaujama ir Kazio Maksvyčio treniruojama Permės „Parma“ (5-8). Ji namuose 69:72 (18:22, 14:19, 21:21, 16:10) nusileido Maskvos srities „Chimki“ (6-6).
Adas Juškevičius
Adas Juškevičius / VTB nuotr.

„Parma“ ketvirtąjį kėlinį pradėjo atsilikdama 9 taškais (53:62), bet paskutinėmis sekundėmis turėjo net keturis šansus išplėsti pratęsimą ar net pergalę.

Trimis iš jų nepasinaudojo Adas Juškevičius. Buvęs Lietuvos rinktinės gynėjas likus 22 sek. ir Permės klubui atsiliekant 1 tašku (69:70) prametė tritaškį, o kitoje atakoje, po vieno taiklaus Erricko McCollumo baudos metimo (69:71), suklydo perduodamas kamuolį.

Galiausiai, vėl tik vieną baudą pataikęs E.McCollumas suteikė šeimininkams dar vieną šansą, bet ir juo „Parma“ nepasinaudojo.

Iš pradžių A.Juškevičius prametė tritaškį likus 4 sekundėms, o paskutinę akimirką netikslus buvo ir Boriso Savovičiaus šūvis iš toli.

Nepaisant nesėkmingų paskutinių išpuolių, A.Juškevičius buvo vienas rezultatyviausių savo komandoje. Lietuvis per 29 minutes pelnė 13 taškų (1/2 dvit., 3/10 trit., 2/3 baud.), atkovojo 2 kamuolius, atliko 5 rezultatyvius perdavimus, suklydo 4 kartus, trissyk prasižengė ir pats išprovokavo penkias pražangas. Jo naudingumo balų skaičius – 7.

A.Juškevičiaus komandos draugas Eigirdas Žukauskas per 10 žaidimo minučių liko be taškų. Jis prametė du tritaškius, atkovojo 2 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą, tris sykius suklydo ir išnaudojęs penkių pražangų limitą mačą baigė su -2 naudingumo balais.

„Parma“ nepasinaudojo proga aplenkti „Chimki“ turnyrinėje lentelėje. Dabar Permės ekipa yra devinta, o Pamaskvės klubas, prieš kelias savaites atleidęs Rimą Kurtinaitį, rikiuojasi aštuntas.

„Chimki“ šiose rungtynėse vertėsi be ryškiausios savo žvaigždės Aleksejaus Švedo.

„Parma“: Borisas Savovičius 16, Adas Juškevičius 13, Marcelis Ponitka 12.

„Chimki“: Errickas McCollumas 20 (14/17 baud.), Jordanas Mickey 14, Dairis Bertanis 11.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas