Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 09 05

Triumfuojanti vokiečių žiniasklaida: „Žaidžiame modernesnį krepšinį nei Lietuva“

Vokietijos žiniasklaida plačiai nušviečia daug aistrų sukėlusias Europos krepšinio čempionato rungtynes, pasibaigusias dramatiška šeimininkų pergale po dviejų pratęsimų prieš Lietuvos rinktinę (109:107).

Žinoma, pro vokiečių akis nepraslydo ir didžiausius ginčus sukėlęs epizodas, dėl kurio lietuviai netgi įteikė oficialų protestą, atmestą FIBA.

Mūsiškiai protestavo, kad teisėjai praleido vieną baudos metimą, kurį rinktinė turėjo mesti dėl varžovų treneriui skirtos techninės pražangos.

Tačiau Ingo Weissas, Vokietijos krepšinio federacijos (DBB) prezidentas, buvo ramus, kad protestas bus atmestas dar iki FIBA sprendimo.

„Dėl tokio sprendimo negalima protestuoti. Tokia klaida turėjo būti ištaisyta aikštėje“, – BILD.de cituoja I.Weissą.

„Niekas iš 20 žmonių ant Lietuvos rinktinės atsarginių suolelio jos nepastebėjo“, – pareiškė DBB prezidentas.

Tokio lygio varžybose teisėjų padaryta klaida patikėti negalėjo ir BILD.de žurnalistas Mattias Marburgas.

„Likus 7 sekundėms iki rungtynių pabaigos (praėjus 11 minučių po techninės pražangos), arenos pranešėjas paskelbė: „Paini situacija. Lietuva mes baudos metimą dėl techninės pražangos, kuri buvo skirta anksčiau, bet tiesiog pamiršta...“

PAMIRŠTA! Europos krepšinio čempionate“, – stebėjosi M.Marburgas.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Dirkas Bauermannas
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Dirkas Bauermannas

Kicker.de portale vokiečių rinktinės rungtynes analizuojantis treneris Dirkas Bauermannas, gerai pažįstamas ir lietuviams, leidosi į gilesnes taktines subtilybes.

„Buvo įdomu stebėti dviejų skirtingų krepšinio sistemų susidūrimą, – rašė jis. – Visų vokiečių rinktinės aukštaūgiai, išskyrus (Joną) Wohlfarthą-Bottermanną, yra pavojingi ir iš toli. Toks aukštaūgių žaidimas padeda ir kitiems – Maodo (Lo), Franzui (Wagneriui) bei Dennisui (Schroderiui), nes išplečia aikštelę.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Jonas Valančiūnas
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Jonas Valančiūnas

Lietuvių sistema – priešinga. Labai orientuota į žaidimą po krepšiu. Abu jų NBA aukštaūgiai – (Jonas) Valančiūnas ir (Domantas) Sabonis beveik visą laiką žaidžia tik baudos aikštelėje. Labai dažnai lietuvių žaidime du krepšininkai būna viduje ir tik trys išorėje“, – analizavo 64-erių D.Bauermannas, 2013-aisiais trumpai dirbęs ir Lietuvoje, Vilniaus „Lietuvos ryto“ klube.

„Skirtingai nei Lietuva, Vokietija dažnai atakavo su keturiais ar net penkiais žaidėjais išorėje. Toks krepšinis yra daug modernesnis puolime, padedantis Vokietijos rinktinei laimėti“, – nė sykio „Eurobasket 2022“ čempionate dar nesuklupusius tautiečius gyrė krepšinio specialistas.

Tiesa, jis pabrėžė, kad vokiečių pusėje šįkart buvo ir Fortūna.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Arnas Butkevičius nepataikė paskutinio tritaškio
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Arnas Butkevičius nepataikė paskutinio tritaškio

„Tokiuose trumpuose turnyruose ir tokiose įtemptose rungtynėse reikia ir trupučio sėkmės. Jei paskutinis lietuvių tritaškis būtų įkritęs, viskas dabar atrodytų kitaip. Tačiau po tokių pergalių gali pagauti bangą, kuri tave vėliau neš viso turnyro metu“, – teigė D.Bauermannas.

Visas tris rungtynes laimėję vokiečiai (3-0) jau yra ramūs dėl savo vietos kitame etape.

O lietuviai (0-3), pralaimėję visus tris pirmuosius susitikimus, nebėra savo likimo kalviai. Norėdami patekti į atkrintamąsias, Kazio Maksvyčio auklėtiniai turės sulaukti ir palankių varžovų rezultatų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas