Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Turkiją treniruojantis E.Atamanas: „Galbūt ateityje natūralizuosime NBA žaidėją“

Prieš artėjančią atranką į 2025 metų Europos krepšinio čempionatą, Turkijos rinktinę treniruojantis Erginas Atamanas surengė spaudos konferenciją, kurioje kalbėjo apie neatvykusius NBA žaidėjus ir natūralizacijos planus.
Erginas Atamanas
Erginas Atamanas / „Scanpix“ nuotr.

„Futbole ar tinklinyje matome, kad sportininkai žaidžia arba Turkijoje, arba Europoje. Krepšinyje taip nėra, tikiu, kad esame viena iš šalių, turinčių daugiausiai NBA žaidėjų. Mums tai yra didelis nuostolis, nes su šiais žaidėjais negalime nuolat dirbti ir matomės tik vasaros mėnesiais“, – kalbėjo E.Atamanas.

Atėnų „Panathinaikos“ komandą Eurolygoje treniruojantis turkas neslėpė, jog tiki rinktinės sėkme Europos čempionate.

„Nacionalinė komanda atstovauja šaliai, kuri itin daug investuoja į krepšinį. Tikiu, kad praeisime grupės etapą ir pateksime į Europos čempionatą, kuriame pasieksime sėkmingų rezultatų. Kai prie dabartinių žaidėjų pridėsime NBA krepšininkus, neabejoju, kad turėsime sėkmingą turnyrą. Žinome, kad turime stiprią komandą.“

Stambulo „Fenerbahče“ komandai atstovaujantis Tarikas Biberovičius artimiausiuose Turkijos rungtynėse žais kaip natūralizuotas žaidėjas. E.Atamanas tikisi, kad ateityje šis dalykas pasikeis ir rinktinė galės natūralizuoti kitą krepšininką.

„Tikiuosi, kad T.Biberovičių galėsime naudoti kaip Turkijos žaidėją, o ne natūralizuotą. Galbūt pridėsime į komandą žaidėją iš Europos ar NBA, kuris pakels kartelę. Tai vienas iš mūsų planų“, – teigė Turkijos rinktinės vyriausiasis treneris.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Erginas Atamanas Turkijos rinktinė pikta dėl konflikto Sakartvele.
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Erginas Atamanas Turkijos rinktinė pikta dėl konflikto Sakartvele.

Turkija, kuriai Europos čempionato atrankos lange neatstovaus NBA krepšininkai Alperenas Sengunas, Cedi Osmanas, Omeras Yurtsevenas ir Onuralpas Bitimas, žais prieš Italijos bei Islandijos rinktines.

15min primena, kad Turkijos krepšinio federacija panaikino Shane‘o Larkino ir Scottie Wilbekino natūralizaciją, kai šie vasarą praleido olimpinės atrankos kvalifikacijos turnyrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas