Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 03 31

Tylą „Žalgirio“ autobuse prisiminęs J.Zdovcas: „Jei esame protingi, pamoką išmoksime“

Kauno „Žalgiris“ pasitinka paskutinius du šio sezono Eurolygos mačus. Penktadienį Lietuvos čempionų laukia akistata Vitorijoje prieš „Baskonia“, o sekmadienį į Nemuno salą atvyks Belgrado „Crvena zvezda“. „Žalgirio“ vairininkas Jure Zdovcas viliasi, jog auklėtiniai pasimokė iš praėjusios nesėkmės Vilniuje.
Jure Zdovcas
Jure Zdovcas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

74:87 praėjusį sekmadienį Vilniuje prieš „Rytą“ kritęs Kauno „Žalgiris“ atkūrė intrigą dėl pirmosios vietos reguliariajame Lietuvos krepšinio lygos sezone.

Kaziui Maksvyčiui vietą ruošiantis slovėnas Jure Zdovcas tiki, jog komanda kitą savo veidą parodys penktadienį Ispanijoje.

„Šiandien turėjome gerą treniruotę. Namo iš Vilniaus važiavusiame autobuse buvo tyla. Žaidėjai suprato, jog tai nebuvo mūsų diena. Analizavome rungtynes ir matėme, jog abejose aikštės pusėse žaidėme per daug savanaudiškai. Mums trūko ir energijos. Jei esame protingi, pasimokysime iš šio pralaimėjimo“, – sakė Jure Zdovcas.

Keturių pergalių Eurolygoje atkarpą pralaimėjimu Monako Kunigaikštystėje užbaigusi Vitorijos „Baskonia“ (11-16) prarado ir galimybes prasibrauti į turnyro atkrintamąsias varžybas.

„Jie žaidžia gerai. Tai yra talentinga puolimo komanda, turinti aukštų žaidėjų. Puolime jie turi daug ginklų. Tarkime, M.Costello žaidžia penktoje pozicijoje, o A.Petersas – ketvirtoje. Tokiu būdu „Baskonia“ puolimas labai išsiplečia, – sakė J.Zdovcas. – Mūsų laukia didžiulis iššūkis, kaip juos sustabdyti. Turime pagerinti savo puolimą, žaisti komadiškiau, kadangi „Baskonia“ turi aukštų ir atletiškų žaidėjų. Žinoma, galėsime juos atakuoti, bet tik komandiniu stiliumi, atlikdami daugiau perdavimų. Svarbios rungtynės, darysime viską, jog pasiektume pergalę.“

„Žalgiris“ siekia išlipti iš Eurolygos lentelės dugno, bet pagal statistinius rodiklius neblizga ir Neveno Spahijos komanda.

Pagal puolimo reitingą (vid. 106,2 tšk. per 100 atakų) baskai yra priešpaskutiniai, pagal gynybos reitingą (vid. 113,5 tšk.) – treti nuo galo.

„Jie žaidžia paprastą, o ne komplikuotą krepšinį. Geras žaidėjų išsidėstymas aikštėje ir geras kamuolio judėjimas – tokią „Baskonia“ aš mačiau pastaruoju metu“, – sakė J.Zdovcas.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Wade'as Baldwinas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Wade'as Baldwinas

Pirmąjį tarpusavio mačą gruodžio mėnesio pradžioje Nemuno saloje J.Zdovco kariauna laimėjo 72:68.

Šiame mače, kaip ir visoje pirmoje sezono dalyje, neblizgėjo „Baskonia“ vedlys Wade'as Baldwinas, dvikovą su „Žalgiriu“ užbaigęs savo sąskaitoje turėdamas 7 taškus ir 2 naudingumo balus.

Per pastaruosius 15 susitikimų šis sproginėjantis gynėjas fiksavo 17,7 taško ir 6 rezultatyvių perdavimų vidurkius.

„Žinoma, kad tam turėjo įtakos atvykęs Nevenas Spahija. Jis puikus ir kantrus treneris. Žaidėjai turi prisitaikyti. Matome, kad Wade'as Baldwinas labai patobulėjo. Pastaruoju metu jis turėjo puikių rungtynių, pradėjo dalintis kamuoliu. Jis jaučia didesnę atsakomybę. Kaip ir minėjau, „Baskonia“ turi daug talento, o W.Baldwinas yra vienas tų žaidėjų, kurį turėsime sustabdyti“, – sakė J.Zdovcas.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rokas Giedraitis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rokas Giedraitis

„Baskonia“ marškinėlius šį sezoną vilki du lietuviai – 29-erių Rokas Giedraitis ir 24-erių Tadas Sedekerskis.

Pirmasis šį sezoną per vidutiniškai 29 minutes renka po 10,9 taško, atkovoja po 3,2 kamuolio ir fiksuoja po 11,2 naudingumo balo.

Antrojo statistika – 4,5 taško, 4,3 atkovoto kamuolio bei 7,7 efektyvumo balo per 18 minučių.

„Žalgiriui“ liko du paskutiniai nieko nelemiantys mačai, bet J.Zdovco požiūris nesikeičia.

„Nuo pirmosios mano atvykimo dienos, noriu, jog kovotume ir žaistume kietą krepšinį kiekviename susitikime. Noriu, jog varžovai vargtų dėl kiekvieno taško, o ne rinktų lengvus taškus. Negalime sustoti žaisti, negalime nuleisti rankų ar atsipalaiduoti. Tai bus šio mačo esmė, – kalbėjo J.Zdovcas. – Turime žaisti komandiškai, kadangi pastaruoju metu buvome per daug savanaudiški. Taip buvo problema dvikovoje su „Rytu“. Žinoma, neturėjome dviejų įžaidėjų, bet turime žaisti komandiškiau. Dabar per daug varinėjamės kamuolį, nors reikėtų atlikti daugiau papildomų perdavimų.“

Strategas teigė, jog mūšyje Vitorijoje dalyvaus ir dėl ligos praėjusią akistatą su „Rytu“ praleidęs Lukas Lekavičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas