Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 08 04

Svajonė dužo: klaidose skendusi Lietuvos U18 rinktinė krito ketvirtfinalyje

Lietuvos aštuoniolikmečių rinktinė neišgyveno Europos čempionato ketvirtfinalio. Sunkiame mūšyje daug vargę Karolio Abramavičiaus auklėtiniai 61:64 (17:22, 10:10, 21:13, 13:19) galiausiai krito prieš turnyro šeimininkę Turkiją.
Lietuva – Turkija
Lietuva – Turkija / nuotr. FIBA

Rungtynių pradžia buvo sunki – pirmąjį kėlinį turkai laimėjo 22:17, antrajame komandos per pirmąsias penkias minutes pelnė tik po du taškus, o į didžiąją pertrauką komandos išėjo Turkijai turint 5 taškų pranašumą 32:27.

Po pertraukos turkai ėmė rengti spurtą, padidino skirtumą iki devynių taškų, bet savalaikė K.Abramavičiaus minutės pertraukėlė prikėlė Lietuvos rinktinę. Ilgai į kalną kopusi lietuviška kapela trečiojo kėlinio pabaigoje jau buvo priekyje 48:45.

Griausmingai vietinių žiūrovų palaikoma Turkijos jaunimo rinktinė visomis išgalėmis bandė kabintis į pergalę. Nors lietuvių pranašumas vienu metu atrodė komfortiškas, itin aktyviai gynęsi pirmenybių šeimininkai, likus žaisti 3 minutes, išlygino rezultatą.

Laikrodžiui pradėjus skaičiuoti paskutinę ketvirtojo kėlinio minutę, Kajus Kubilickas įkrėtė tritaškį ir išvedė Lietuvą į priekį (60:59). Sėkmingai sužaidę gynyboje lietuviai galėjo organizuoti ataką, bet suklydo ir netrukus pasiuntė varžovą mesti baudų. Šis persvėrė rezultatą – 61:60.

Modestas Babraitis žaidė vienas prieš vieną, bet gavo bloką, kai buvo likusios 16 sek. Nors ir Motiejus Krivas, ir Paulius Murauskas metė iš po krepšio, tačiau sudėtingi jų bandymai tikslo nepasiekė. Vėl teko pažeidinėti taisykles ir laukti stebuklo. Keremas Konanas nuo baudų linijos neklydo – padidino skirtumą iki trijų taškų (63:60).

Žaibiškai prasižengė ir Turkijos rinktinė, bandydama išvengti tritaškio – Modestas Babraitis prametė pirmąją baudą, norėjo pramesti ir antrąją, bet kamuolys nuo lentos vis tiek įkrito į krepšį (61:63).

Varžovai pataikė baudą, o paskutinė lietuvių ataka nepavyko – Turkijos rinktinė šoko pergalės šokį Izmire, Lietuvos komanda nukabinusi nosis patraukė rūbinės link. Svajonė dužo.

Lietuvos rinktinė laimėjo kovą dėl kamuolių 45:30, tačiau ją skandino klaidos - praradus 28 kamuolius laimėti rungtynes yra itin sunku. Varžovai suklydo 15 kartų.

Po lietuvių klaidų Turkija pelnė net 30 taškų.

nuotr. FIBA/Paulius Murauskas
nuotr. FIBA/Paulius Murauskas

P.Murauskas pelnė 19 taškų ir atkovojo 9 kamuolius, bet padarė net 7 klaidas. M.Krivas surinko 14 taškų ir taip pat sugriebė 9 kamuolius.

Berke Buyuktuncelas žaidė visas 40 minučių šiose rungtynes, per kurias surinko 14 taškų, nusiėmė 8 kamuolius ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus.

Pusfinalyje turkų laukia Slovėnijos rinktinė, kuri gana netikėtai 58:57 palaužė iki tol nepralaimėjusią Prancūziją.

Lietuva: P.Murauskas 19 (9 atk. kam., 7 kl.), M.Krivas 14 (9 atk. kam., 4 kl.), K.Kubilickas 7 (7 kl.), K.Leliukas 6.

Turkija: B.Buyuktuncelas 14 (8 atk. kam.), A.Sivas 12, T.yildizoglu 11.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas