Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 11 08

Už žaidėjus mūru stojantis Tomas Pačėsas skundžiasi Europos taurės valdžia

Vilniaus „Lietuvos rytas“ trečiadienį namuose sieks pirmosios pergalės šio sezono Europos taurėje. Po košmariško turnyro starto ir trijų pralaimėjimų vilniečiai murkdosi grupės dugne, tačiau treneris Tomas Pačėsas yra patenkintas žaidėjų atsidavimu. Specialistas rado kitą aplinkybę, kuri galėjo lemti prastą komandos startą – organizatorius.
Tomas Pačėsas
Treniruotės akimirka / Luko Balandžio / 15min nuotr.
Europos taurė I Trečiadienis I „Lietuvos rytas“ – „Montakit“ I 19:00 val.

Tik ketvirtos šio sezono Europos taurės rungtynės trečiadienį vyks Vilniuje. Iki tol tris kartus „Lietuvos rytas“ kovojo ir krito svetur.

„Nenoriu kalbėti apie tai, ką mums padarė Europos taurės valdžia, kai mums davė trys išvykas iš eilės. Ispanijos komandos neturėtų tokio grafiko kaip mes“, – pabrėžė T.Pačėsas.

Tuo tarpu, savo žaidėjams Vilniaus klubo dirigentas priekaištų ir toliau neturi: „Laikome špygas, kad Drew Gordonas ir Davidas Loganas toliau gerai žaistų. Neturiu niekam pretenzijų.“

Vilniaus klubas savaitgalį nutraukė keturių pralaimėjimų iš eilės seriją ir 94:57 sutriuškino Pasvalio „Pieno žvaigždes“. Tai pakėlė komandos nuotaiką prieš itin svarbias Europos taurės rungtynes.

Kol kas B grupėje „Lietuvos rytas“ lieka be pergalių. Sostinės komanda jau nusileido „Chimki“, Berlyno ALBA ir Bilbao „Basket“ ekipoms.

Fuenlabrados ekipai sekasi kur kas geriau. Ispanijos klubas jau turi dvi pergales ir užima antrąją vietą. Tiesa, Ispanijos lygoje jiems sekasi prasčiau – vos dvi pergalės po septynių turų.

„Montakit“ ekipos lyderis – Lietuvos krepšinio sirgaliams puikiai pažįstamas Marko Popovičius, kuris vidutiniškai Europos taurėje komandai renka po 18,7 taško.

„Puolime viskas sukasi aplink jį“, – įsitikinęs „Lietuvos ryto“ treneris.

– Ką labiausiai akcentavote žaidėjams prieš rungtynes su „Montakit“ ekipa?

– Kad bus sunkios. Nes tai gera komanda. Jie žaidžia agresyvų ir greitą smagų akiai krepšinį. Turime sužaisti labai geras rungtynes. Jiems nedaug trūko, kad nugalėtų „Barcelona“ ekipą, nugalėjo Bilbao ekipą ir net nugalėjo „Chimki“.

Labai svarbų vaidmenį šioje komandoje turi Marko Popovičius. Puolime viskas sukasi aplink jį. Jam padeda Ivanas Pauničius. Dar yra keli talentingi jauni žaidėjai. Taigi, bus sunkios rungtynės.

– Ar trenerių štabas jaučia spaudimą?

– Jaučiam (juokiasi). Mes stengiamės, kad žaidėjai nejaustų spaudimo. Treneriai, ypač aš, prisiimam atsakomybę už šios komandos žaidimą. Noriu, kad žaidėjai galvotų tik apie žaidimą, o ne rūpintųsi, kas bus, jeigu bus. Noriu, kad jie jaustų kuo mažiau atsakomybės. Buvusios rungtynės susiklostė taip, kaip susiklostė. Aiškinti nieko nereikia. Aš nesiruošiu nieko kaltinti. Treneriai visada buvo, yra ir bus atsakingi už komandos žaidimą. Neieškosiu pasiteisinimų. Mes darysime, ką galime, kad laimėtume.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Treniruotės akimirka
Luko Balandžio / 15min nuotr./Treniruotės akimirka

– Kaip sekasi su naujo įžaidėjo paieškomis?

– Atsakymo nėra. Kai tik žinosime, mes jus informuosime. Žaidžiame su šia žmonių grupe ir stengiamės garbingai reprezentuoti miestą.

Nenoriu kalbėti apie tai, ką mums padarė Europos taurės valdžia, kai mums davė trys išvykas iš eilės. Mums nelabai pasisekė, bet čia tokia surežisuota sėkmė. Ispanijos komandos neturėtų tokio grafiko kaip mes. Tai skaudžiai atsiliepė mums. Bet mes esame tvirti.

– Iš kokių žaidėjų dar tikitės geresnio pasirodymo?

– Corey Fisheris jau geriau žaidžia puolime. Mes tikime jo talentu ir tikiuosi, kad jis išlaikys tą kylančią kreivę. Tikimės truputį daugiau iš Rashauno Broaduso. Rokas Giedraitis rodo augančią formą. Tikiuosi, kad Artūras Gudaitis ir Adamas Lapeta išlaikys stabilią formą. Ir, aišku, laikome špygas, kad Drew Gordonas ir Davidas Loganas toliau gerai žaistų. Neturiu niekam pretenzijų.

– Ar sutinkate, kad šios rungtynės bus svarbiausios kol kas? Pralaimėjus jau bus sunku pavyti varžovus.

– Manau, svarbiausios dėl to, kad žaisime namuose. Šioje grupėje visos rungtynės svarbiausios. Visos komandos yra apylygės. Išskyrus „Chimki“, kurie yra toli toli.

Komanda Perg. Pral. Tšk. sant.
ALBA 3 1 -15
Chimki“ 2 1 31
„Montakit“ 2 1 8
„Bilbao Basket“ 1 2 -15
„Lietuvos Rytas“ 0 3 -9

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas