Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 11 08

V.Wembanyama prieš išvyką į Lietuvą: „Nemanau, kad dominuosiu“

Pirmą kartą į Prancūzijos rinktinės sudėtį patekęs supertalentas Victoras Wembanyama jau penktadienį debiutuos Panevėžyje akistatoje prieš Lietuvą, o pradėjęs treniruotis 18-metis pasidalino mintimis su žiniasklaida.
Victoras Wembanyama
Victoras Wembanyama / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Europos vicečempionų treneris Vincent'as Collet, treniruojantis V.Wembanyamą ir Paryžiaus „Metropolitans 92“ komandoje, surinko trylikos žaidėjų būrį, o jame ryškiausiai išsiskiria žaidėjas, kuriam ateinančią vasarą prognozuojamas pirmasis NBA naujokų biržos šaukimas.

Nantero mieste prasidėjus prancūzų stovyklai, V.Wembanyama sulaukė milžiniško žiniasklaidos dėmesio – į 18-mečio pasikalbinimą prieš jo debiutą rinktinėje žurnalistai ir operatoriai atsinešė „mišką mikrofonų ir kamerų“, kaip apibūdino Prancūzijos sporto dienraštis „L'Equipe“.

„Gerai, kad neturiu klaustrofobijos“, – apsuptas žurnalistų jūros nusijuokė V.Wembanyama.

Įspūdingai Prancūzijos čempionate rungtyniaujantis žaidėjas (vid. 21,3 taško, 8,9 atkovoto kamuolio ir 24,9 naudingumo balo) jau yra žaidęs Prancūzijos jaunučių (iki 16 metų) ir jaunių (iki 19 metų) rinktinėse, su kuriomis iškovojo atitinkamai Europos ir pasaulio čempionato sidabrų apdovanojimus.

„Žaidimas rinktinėje man visada suteikia papildomos motyvacijos. Tai man labai svarbu. Tą patį matau ir iš savo komandos draugų, ir iš oponentų: žaisdamas už savo šalį stengiesi kur kas labiau, išnaudoji daugiau energijos“, – sakė V.Wembanyama.

Imago / Scanpix nuotr./Victoras Wembanyama
Imago / Scanpix nuotr./Victoras Wembanyama

Paklaustas, ko tikisi iš pirmųjų rungtynių Panevėžyje prieš Lietuvą, 18-metis vylėsi pritapsiantis rinktinėje ir pasieksiantis pergalę.

„Bandysiu įsilieti į šį projektą, kuo geriau prisitaikyti ir padėti Prancūzijai iškovoti dvi pergales (pirmadienį prancūzai žais prieš bosnius – red. past.). Bandysiu įnešti šviežumo, jėgos. Prancūzijos komandose, ir rinktinėje, ir kitur, viskas prasideda nuo gynybos, tad bandysiu įnešti energijos“, – sakė 18-metis, kurio ūgis skirtingais duomenimis – nuo 221 iki 226 cm.

Prancūzų žurnalistai jo klausė, ar V.Wembanyama tikisi dominuoti kaip ir Prancūzijos lygoje, kur jis yra naudingiausias krepšininkas.

„Nemanau, pirmiausia turėsiu adaptuotis ir pažinti vyrų rinktinių lygį. Prieš pradėdamas sezoną irgi nesakiau sau, kad dominuosiu. Turėjome išmokti žaisti kartu, o svarbiausias mūsų tikslas išlieka pergalės. Bandysiu įsilieti į Prancūzijos komandą, tikiuosi, kad pavyks kaip ir klube. Individualūs rezultatai ne tokie svarbūs, kaip komandiniai“, – brandžiai atsakė jaunuolis.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Victoras Wembanyama
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Victoras Wembanyama

Tiek rinktinėje, tiek klube jis treniruojamas to paties trenerio. Žurnalistai paklausė V.Wembanyamos apie V.Collet.

„Vincent'as buvo viena iš priežasčių, kodėl prisijungiau prie Paryžiaus klubo. Daug su juo kalbėjausi prieš priimdamas sprendimą. Manau, kad jis yra svarbiausia komandos dalis. Žinojau, ko tikėtis, bet jis nustebino mane savo žiniomis, savo įsitraukimu ir kiek jis yra nusiteikęs padėti tiek man, tiek komandai“, – atsakė prancūzų talentas.

Jo buvo pasiteirauta ir apie įsimintiniausius prisiminimus apie Prancūzijos rinktinę, o Wemby vadinamas žaidėjas išskyrė praėjusių metų epizodą iš Tokijo olimpinių žaidynių pusfinalio.

„Vienas ryškiausių mano prisiminimų yra Nicolas Batumo blokas prieš Slovėniją. Bet labiausiai man įspūdį palikęs dalykas buvo žaidimas prieš arba su Prancūzijos rinktinės žaidėjais, kuriuos stebėjau būdamas dešimtmetis – pavyzdžiui, Antoine'u Diot, su kuriuo žaidžiau ASVEL klube“, – teigė V.Wembanyama.

Lietuvos ir Prancūzijos mačas penktadienį prasidės 19.30 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas