Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 03 26

Varnelę prie reg. sezono nugalėtojo užsidėjusį Šarą labiausiai džiugino ne tritaškiai

Penktadienio vakarą namų „Palau Blaugrana“ arenoje įspūdingą pasirodymą metant iš tolimojo nuotolio surengusi „Barcelona“ (21-5) 88:67 pervažiavo Stambulo „Fenerbahče“ (9-15) krepšininkus ir užsitikrino pirmą vietą Eurolygos reguliariajame sezone.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

Net 16 tritaškių iš 27 mėginimų į turkų krepšį įskraidinusi „Barca“ buvo arti geriausio komandos pasiekimo per visą dalyvavimo Eurolygoje istoriją.

Priminsime, kad katalonų klubo rekordas šiose pirmenybėse yra 19 pataikytų tritaškių – tai jiems yra pavykę padaryti po kartą 2018 ir 2019 metais.

Arti rekordinio pasiekimo buvo ir šeimininkų snaiperis Alexas Abrinesas, įsmeigęs šešiais tolimas bombas. Dabar pastarasis daugiausiai tritaškių per vienerias rungtynes pataikiusių „Barcelona“ krepšininkų viršūnėje pirmąją vietą dalijasi su Nicolasu Laprovittola, Kyle'u Kuričiumi ir Gianluca Basile.

Šaro kariauna jau per pirmą mačo dalį pataikė 9 tritaškius ir pirmavo rezultatu 40:32, tačiau stratego nuotaikos buvo dvejopos.

„Manau, kad pirmoje pusėje „Fenerbahče“ buvo fiziškesnė ir geriau nusiteikusi komanda. Kuomet pataikai 9 tritaškius – viskas atrodo labai gražu, tačiau bendrai nebuvau patenkintas savo auklėtiniais“, – teigė Šaras.

Strategui iš Lietuvos kur kas didesnį įspūdį paliko antroji žaidimo dalis, per kurią „Barca“ galutinai nulaužė rungtynes ir užsitikrino reguliaraus sezono nugalėtojos vardą.

„Po pertraukos galbūt ir neįmetėme tų pačių 9 tritaškių, tačiau buvome kur kas solidesni. Man patiko komandos mentalitetas. Po Ispanijos Karaliaus taurės turėjome ganėtinai keistą dviejų savaičių periodą, tačiau dabar tobulėjame kiekvieną dieną, kiekvienos rungtynėse. Man patiko, kad po pertraukos su aiškesnėmis idėjomis, ypatingai gynyboje. Nevertinu mūsų gynybos tik ties praleistų taškų rodikliu. Pirmoje dalyje varžovai susikūrė daug pranašumų, o mes atvirkščiai – jų nesusikūrėme, bet pataikėme tritaškius. Ypač trečiajame kėlinyje atrodėme labai solidžiai“, – finišavo Šaras, nepamiršęs padėkoti ir aistringai komandą palaikiusiems aistruoliams.

Katalonams Eurolygos reguliariajame sezone liko paskutinis mačas prieš Pirėjo „Olympiakos“, o artimiausius varžovus jie lenkia trimis pergalėmis.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas