Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 22

Varžovus sužinojęs Arvydas Sabonis: „Šį kartą sėdėjome ramiai“

Arvydas Sabonis valandą kantriai stebėjo, kaip turkai nėrėsi iš kailio bandydami surengti įspūdingą 2017-ųjų Europos čempionato burtų ceremoniją. Šventinę atmosferą užgožė ilgos turkų kalbos ir nelogiškos pauzės, tačiau Lietuvos krepšinio galva ir visa Lietuva galiausiai sulaukė – Dainiaus Adomaičio debiutas rinktinėje bus pažymėtas grupės varžybose su Izraeliu, Ukraina.
Arvydas Sabonis
Arvydas Sabonis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Burtai kaip burtai. Šį kartą ramiai sėdėjome ir žiūrėjome, kas bus, – kalbėjo A.Sabonis. – Kiek suprantu, mumis grupėje labiausiai džiaugiasi Izraelis, nes jie mus ir pasikvietė. Kalbėjome ir su gruzinais, ir su ukrainiečiais.

Su Ukrainos atstovais kartu skridome į Stambulą ir kalbėjome, kad galime patekti į vieną grupę. Taip ir atsitiko. Su visais reikia žaisti, nieko čia naujo.“

Savo varžovus sužinojo ir Turkijoje, Rumunijoje bei Suomijoje rungtyniausiančios rinktinės.

Suomijoje vyksiančiose A grupės varžybose prie suomių ir kvietimą gavusių islandų prisijungs Prancūzijos, Graikijos, Slovėnijos ir Lenkijos rinktinės.

VIDEO: Arvydas Sabonis: „Šįkart sėdėjome ramiai“

Rumunai, kurie į C grupės etapo varžybas pasikvietė vengrus, taip pat varžysis su Kroatijos, Ispanijos, Čekijos ir Juodkalnijos nacionalinėmis ekipomis.

Turkijoje D grupėje kovos šeimininkai turkai, kvietimu rungtyniauti Turkijoje kiek anksčiau pasinaudoję rusai bei po burtų traukimo paskirstytos rinktinės – Serbija, Latvija, Belgija ir Didžioji Britanija.

Dainiaus Adomaičio treniruojama Lietuvos rinktinė B grupės etapo varžybas Europos čempionate žais Izraelyje, Tel Avivo mieste. Izraelio ir Lietuvos krepšinio federacijos dar spalio mėnesį paskelbė apie bendradarbiavimą bei Izraelio kvietimą Lietuvos rinktinei žaisti grupės etapo rungtynes Tel Avive.

Čempionatas vyks rugpjūčio 31 – rugsėjo 17 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai