Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 04

Vilnių palikusio N.Laprovittolos išpažintis: „Reikalai suprastėjo, kai pradėjo keistis treneriai“

Į Madrido „Estudiantes“ ekipą persikėlęs buvęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ įžaidėjas Nicolas Laprovittola vos tik atvykęs į Pirėnus nevyniojo žodžių į vatą ir prasitarė, kad lietuviškasis etapas buvo vienas sunkiausių jo karjeroje.
Nicolas Laprovittola
Nicolas Laprovittola / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Prieš atvykdamas į Lietuvą turėjau iš tiesų daug ambicijų ir norėjau gerai pasirodyti Europos taurės varžybose, tačiau rungtyniaujant be gynybos ką nors pasiekti yra labai sudėtinga. Apsiginti mes taip ir nesugebėjome, o po to prasidėjo trenerių keitimai ir aš pradėjau jaustis vis blogiau. Kai „Lietuvos rytas“ pasitraukė iš Europos taurės varžybų, aš vis rimčiau pradėjau galvoti apie išvykimą. Nenorėjau žaisti vien tik Lietuvos čempionate, kadangi privalau kuo geriau pasirengti olimpinėms žaidynėms“, – ispanų žurnalistams atviravo argentinietis.

Visgi karti patirtis Lietuvos sostinėje argentiniečio ambicijų nepalaužė. „Pasitikiu savo jėgomis, pasitikėjau savimi ir prieš atvykdamas į Europą. Bandžiau tai parodyti su „Lietuvos rytu“, turėjau keletą gerų rungtynių, tačiau taip ir nesugebėjome sulipti į komandą", - kalbėjo 25-erių metų krepšininkas.

Įžaidėjas negailėjo šiltų žodžių buvusiam Vilniaus ekipos strategui Marcelo Nicolai. Jis gyrė savo tautietį už tai, kad šis padėjo jam adaptuotis europietiškoje aplinkoje. „Mes tikrai puikiai sutarėme, netgi lankiausi pas trenerį namuose ir susipažinau su jo šeima“, – pasakojo N.Laprovittola.

Lietuvišką karjeros laikotarpį krepšininkas vertina kaip naudingą patirtį prieš žaidimą viena stipriausių Europos lygų vadinamame „Endesa“ čempionate. „Manau, jog Lietuva buvo gera preliudija ir po jos aš pagaliau galėsiu žaisti ACB čempionate. Labai svarbu, jog dabar turiu sutartį ir kitam sezonui“, – pažymėjo gynėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai