Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 09 06

Visi likę variantai: kaip Lietuvos rinktinei išgyventi Europos čempionate?

Daug vilčių teikęs Europos krepšinio čempionatas Lietuvos rinktinei gali pasibaigti jau šiandien.

B grupėje liekant dviem turams pergalių dar neiškovoję Kazio Maksvyčio auklėtiniai (0:3) nebėra vien tik savo likimo kalviai. Mūsiškiai priversti žvalgytis ir į varžovų rungtynes.

Pirmiausia ir svarbiausia – į prancūzų. Jei olimpiniai vicečempionai šiandien 15.30 val. netikėtai pralaimėtų bosniams, lietuvių čempionatas baigtųsi.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Bosniai jau sukūrė vieną staigmeną, įveikę Slovėniją su Luka Dončičiumi
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Bosniai jau sukūrė vieną staigmeną, įveikę Slovėniją su Luka Dončičiumi

Dar lauktų vienerios rungtynės su bosniais, bet jau tik dėl garbės – mūsiškiai nebeturėtų net teorinių galimybių patekti į kitą etapą (užimti vieną iš keturių pirmųjų vietų B grupėje).

Blogiausia, kad prancūzai jau turi bilietą į atkrintamąsias (kaip ir vokiečiai bei slovėnai), tad teoriškai gali rinktis galutinę poziciją B grupėje arba nebūti maksimaliai motyvuoti nugalėti bosnius.

Ketvirtoji B grupės pozicija papildomai vilioja dar ir dėl to, kad greičiausiai leistų išvengti favoritų graikų arba serbų „Eurobasket 2022“ ketvirtfinalyje (jei graikai ir serbai laimės savo grupėse).

Jei prancūzai nugalės bosnius, tuomet viskas vėl priklausys tik nuo lietuvių. K.Maksvyčio auklėtiniai privalės laimėti abu likusius mačus – pradedant šiandien 18.15 val. su taip pat dar nelaimėjusiais vengrais (nebeturi galimybių žengti tolyn) ir baigiant rytojaus kova su bosniais.

Galime finišuoti ir treti

Teoriškai Lietuva B grupėje vis dar gali užimti ir 3 vietą. Taip nutiks, jei slovėnai ir bosniai pralaimės visus likusius savo mačus, o mūsiškiai nugalės vengrus ir mažiausiai 11 taškų skirtumu bosnius.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Kazys Maksvytis, Giedrius Žibėnas ir teisėjai
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Kazys Maksvytis, Giedrius Žibėnas ir teisėjai

Slovėnai paskutinius du mačus žais su dar nepralaimėjusiais šeimininkais vokiečiais ir olimpiniais vicečempionais prancūzais, o bosniai – su tais pačiais prancūzais ir mumis.

Šis variantas, kai trys rinktinės surinktų po 2 pergales (lietuviai, slovėnai ir bosniai), būtų pavojingas, nes prasidėtų taškų matematika.

Neužtektų tiesiog įveikti bosnius paskutinėse B grupės rungtynėse, nes padarius tai 5 ir mažesniu taškų skirtumu liktume penkti, už atkrintamųjų borto.

Pergalės 6–10 taškų atveju finišuotume ketvirti, o 11 ir daugiau – kiltume į trečiąją poziciją.

Jei slovėnai iškovos dar nors vieną pergalę (prieš vokiečius arba prancūzus), o bosniai nepateiks dar vienos staigmenos ir nenugalės Prancūzijos rinktinės, tuomet viskas turėtų spręstis lietuvių ir bosnių tarpusavio rungtynėse (žinoma, mums prieš tai nugalėjus vengrus).

Tokiu atveju tarpusavio rungtynėse su bosniais mums užtektų pergalės bet kokiu skirtumu, o nugalėtojas finišuotų ketvirtoje B grupės vietoje.

Tačiau svarbiausia, kaip ir parašyta teksto pradžioje, kad prancūzai šiandien nugalėtų bosnius. Tik tada čempionatas mums tęstųsi ir jo likimas vėl priklausytų tik nuo mūsų pačių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas