Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 19

Palaikymą išskyręs Šaras – per žingsnį nuo titulo: „Žaidėjai demonstravo charakterį“

Šarūnas Jasikevičius su „Barcelona“ iškovojo įspūdingą pergalę 86:85 ir išsiveržė į priekį finalo serijoje jau 2:0. Katalonus nuo triumfo Ispanijos lygos finale skiria vienerios sėkmingos rungtynės, bet Šaras įsitikinęs – niekas dar nelaimėta.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

„Ilgai esu šiame klube, tačiau turiu pasakyti, kad tokios atmosferos, tokio garso galbūt dar negirdėjau, – kalbėjo Š.Jasikevičius. – Tiesa tokia, kad „Palau Blaugrana“ visada parodo savo veidą svarbiausiuose mačuose, ji sena ir maža, turi gerą akustiką, tai pranašumas mums. Šiandien buvo vau. Turime padėkoti sirgaliams.

Tuomet reikia kalbėti apie žaidėjus, jų puikų charakterį ir rankų nenuleidimą. Situacija buvo komplikuota, tačiau mes nepasidavėme, atsitiesėme ir tai labai svarbu. Buvo sunkio rungtynės, kuriose abi komandos rodė charakterį. Daug karo, daug pasiaukojimo, o kai laimi tokias rungtynes – jausmas nuostabus. Nuostabus, tikrai.

Dabar reikia nusiraminti, atsigauti fiziškai ir, svarbiausia, psichologiškai. Žinome, kad po 48 valandų bus kitos rungtynės, turime negalvoti apie jų reikšmę, tačiau koncentruotis į kiekvieną detalę. Jau pamatėme, kad yra daug detalių, sprendžiančių tokias rungtynes, varžovų komanda turi daug ką pasiūlyti, dabar jie žais prie savo sirgalių ir mums bus sunku.“

Mačas buvo atkaklus, tad Š.Jasikevičius pabrėžė, jog laimėti jį galėjo abi ekipos.

„Šių rungtynių nebuvau nei laimėjęs, nei pralaimėjęs. Tokioms komandoms nėra sudėtinga atlikti 6:0 ar 8:0 spurtą. Mes taip pat žinome, kaip tą padaryti. Turime suprasti, kad kiekvienas kamuolys yra auksinis.

Tai visada yra „El Clasico“, bet tai dar ir finalas. „Palau“ mums suteikė papildomų jėgų, žaidėjai jų rado taip pat. Laimėti galėjo abi komandos, esame laimingi, kad ištraukėme. Visad, kai turi rungtynes po 48 valandų, privalai greitai persiorientuoti“, – teigė treneris iš Lietuvos.

Roko Snarskio nuotr./Šarūnas Jasikevičius
Roko Snarskio nuotr./Šarūnas Jasikevičius

Žvelgdamas į trečiąsias rungtynes, vyksiančias antradienį Madride, Šaras svarstė, kad tik detales gali bandyti pakeisti abiejų komandų treneriai per tokį trumpą laiką.

„Jei nuoširdžiai, abi komandos daug dėmesio skirs atsistatymui, abi komandos atrodo kažkiek pavargusios. Tai bus tokios rungtynės, kurias laimės psichologiškai stipresnė komanda. Labai sunku žaisti kas 48 valandas, tad tikriausiai tie, kurie psichologiškai bus tvirtesni, turės daugiau šansų“, – sakė Š.Jasikevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas