Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 02 28

„Žalgirio“ sprendimą palaikantis J.Zdovcas: „Baisi ir nepriimtina situacija“

Trečias kartas nemeluos? Kauno „Žalgiris“ (5-19) šį vakarą išvyks į Atėnus, kur bandys pagaliau sužaisti rungtynes su lentelės kaimynu Atėnų „Panathinaikos“ (7-17) klubu. Komandos vyriausiasis treneris prieš išvyką kalbėjo ne tik apie būsimą varžovą, bet ir apie „Žalgirio“ sprendimą nežaisti prieš Rusijos klubus ir žaidėjų santykį su Ukrainoje vykstančiu Rusijos sukeltu karu.
Jure Zdovco spaudos konferencija
Jure Zdovco spaudos konferencija / Erikas Ovčarenko/BNS

Dviejų žaliai baltų komandų rungtynės turėjo būti sužaistos dar gruodžio 30-ąją.

„Žalgiris“ jau buvo nuvykęs į Atėnus, tačiau paskutinę akimirką mačas buvo atšauktas dėl COVID-19 atvejų Graikijos klube.

Neišdegė ir antrasis bandymas sausio 26-ąją, kai kelios dienos iki rungtynių Atėnus užklupo seniai regėta pūga, paralyžiavusi visą Graikijos sostinę ir privertusi Eurolygą vėl nukelti rungtynes.

Galiausiai, dviejų prasčiausių šio sezono turnyro komandų rungtynės turėtų būti sužaistos pirmąją pavasario dieną.

„Pagaliau, tikiuosi, sužaisime šias rungtynes, – atsiduso J.Zdovcas. – Manau, kad esame geroje situacijoje, pastaruoju metu žaidžiame gerai. Paskutinės rungtynės suteikė mums pasitikėjimo prieš ateinančias rungtynes. Žaisime prieš komandą, kuri taip pat nėra geroje situacijoje, tačiau praėjusią savaitę įveikė „Crvena zvezda“, nors ir neturėjo daug žaidėjų. Jie pralaimėjo Graikijos taurės finalą prieš „Olympiakos“. Atidžiai išanalizavome tas rungtynes. Jie turi žaidėjų, kurie vieni patys gali nulemti rungtynes, kaip Maconas ar Nedovičius. Turėsime būti susikoncentravę gynyboje ir pasiruošti puolimui. Gynyboje jie pastaruoju metu dažnai taiko aikštės gynybą, turėsime būti gudrūs, kad tai išnaudotume.“

„Žalgirio“ laukia rungtynės legendinėje OAKA arenoje, kur PAO šį sezoną renka liūto dalį savo pergalių Eurolygoje – iš septynių šešios buvo pasiektos Atėnuose.

„Kai žaidi Graikijoje, žinai, kad jie turi labai agresyvius sirgalius, – sakė J.Zdovcas. – Negaliu sakyti, kad geriausius, nes mūsų sirgaliai geriausi (juokiasi). Bet jie labai garsūs, gerai išmano krepšinį, reaguoja į visus teisėjų sprendimus. Nėra lengva ten žaisti. Asmeniškai man ten patinka, nes mėgstu geras atmosferas. Turime būti susikoncentravę. Jie lauks postūmio iš sirgalių. Sirgaliai užkuria ritmą ir visose rungtynėse palaiko savo komandą. Kartais žaidi, žaidi ir staiga pamatai, kad turi minus 10. Turi būti susikoncentravęs ir neleisti jiems įgauti ritmo.“

Getty Images/Euroleague.net nuotr./„Panathinaikos“ sirgaliai
Getty Images/Euroleague.net nuotr./„Panathinaikos“ sirgaliai

„Panathinaikos“ šį sezoną yra viena tų retų komandų, kurią „Žalgiriui“ jau pavyko nugalėti – lapkritį Kaune Lietuvos čempionai nugalėjo graikus 76:69, nutraukdami devynių iš eilės pralaimėjimų seriją ir laimėdami pirmą kartą sezone.

Tiesa, tuomet PAO gretose nebuvo vieno komandos lyderių Nemanjos Nedovičiaus.

„Jis puikus taškų rinkėjas, niekada negali žinoti, ką jis padarys. Jis gali puikiai sužaisti pirmą rungtynių pusę ir pradingti antroje, arba atvirkščiai. Negalėsime prieš jį atsipalaiduoti net sekundei. Kaip minėjau prieš tai, turėsime gintis komandiškai prieš jį ir nenuvertinti kitų žaidėjų“, – aiškino „Žalgirio“ treneris.

J.Zdovcas anksčiau nubrėžė savo komandos šio sezono tikslą – Eurolygoje nelikti paskutiniams. PAO yra artimiausias „Žalgirio“ varžovas, lenkiantis kauniečius tik dviem pergalėmis. Ar tai reiškia, kad rytojaus mačas bus svarbesnis už kitus?

„Man asmeniškai kiekvienos rungtynės yra mūšis. Privalome laimėti, padarysime viską, kad laimėtume. Galbūt tai ir svarbiau kažkuria prasme, bet vis dar turime daug rungtynių“, – sakė slovėnas.

Erikas Ovčarenko/BNS/Kauno „Žalgiris“ – Madrido „Real“
Erikas Ovčarenko/BNS/Kauno „Žalgiris“ – Madrido „Real“

„Žalgiris“ pralaimėjimų nėra patyręs jau tris savaites – per šį laiką pasiektos pergalės Eurolygoje prieš „Monaco“ ir Madrido „Real“, laimėta Karaliaus Mindaugo taurė, iškovota ir viena pergalė Lietuvos krepšinio lygoje.

Ar galima teigti, kad „Žalgiris“ dabar demonstruoja geriausią formą šiame sezone?

„Pastaruoju metu turime kitokią sudėtį, daugiau ginklų. Nebereikia kai kuriems žaidėjams leisti žaisti 35 minutes, galime daugiau rotuoti, žaidėjai yra šviežesni, o tie, kurie pakyla nuo suolo, įdeda savo indėlį. Puolime turime daugiau ginklų. Privalome išlaikyti gynybą, būti susikoncentravę, o tuomet gali nutikti geri dalykai“, – sakė J.Zdovcas.

Pastaruoju metu turime kitokią sudėtį, daugiau ginklų.

Į Atėnus su komanda neskris Tai Websteris, sunegalavęs ir praleisiantis rungtynes su „Panathinaikos“. Kaip tai keis „Žalgirio“ planus?

„Buvo momentas, kai turėjome tik jį ir Luką, nes Kalnietis ir Strelniekas buvo iškritę. Dabar turėsime tik Luką ir Strelnieką. Be dviejų kamuolį galinčių įžaisti žaidėjų galime rungtyniauti, bet mūsų variantai bus riboti. Tačiau tikiuosi, kad per dvigubą savaitę neturėsime daugiau problemų. Turime apsaugoti visus, ypač Janį, kuris turi problemų viso sezono metu“, – teigė „Žalgirio“ treneris.

Jo komanda praėjusią savaitę priėmė sprendimą šį sezoną nebežaisti prieš Rusijos klubus dėl šios šalies vykdomų karinių veiksmų Ukrainoje. J.Zdovcas tokiam klubo sprendimui pritaria.

„100 procentų palaikau klubo sprendimą. Kad ir ką jie nuspręstų, aš juos palaikysiu – dėl to nėra jokių klausimų“, – palaikymą išreiškė J.Zdovcas.

Erikas Ovčarenko/BNS/Jure Zdovco spaudos konferencija
Erikas Ovčarenko/BNS/Jure Zdovco spaudos konferencija

O ar žaidėjų netrikdo situacija, vyraujanti Ukrainoje?

„Galima jausti, kad žaidėjai apie tai šneka visą laiką, – sakė strategas. – Negali to išvengti, tai baisi ir nepriimtina situacija. Kalbasi ne tik žaidėjai, bet ir visi klubo žmonės. Kalbame apie tai ir tikimės, kad tai greitai pasibaigs.“

„Panathinaikos“ ir „Žalgirio“ rungtynės antradienį prasidės 21 valandą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas