Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 06 12

„Žalgirio“ taikinius apžvelgę L.Kleiza ir D.Adomaitis: „Jis turėtų būti prioritetu“

Kauno „Žalgiris“ atliko pirmąjį žingsnį rinkoje – dvejus metus Ispanijoje žibėjęs Laurynas Birutis grįžta į Nemuno krepšinio salą. Į Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) finalą pirmą kartą nepatekęs „Žalgiris“ atsiraitojo rankoves ir ruošiasi iš pagrindų gaivinti komandą, o 15min prenumeratoriams skirtame PIKENROLO KLUBE dalyvavę šalies krepšinio protai Linas Kleiza ir Dainius Adomaitis apžvelgė žiniasklaidoje skambančius „Žalgirio“ taikinius.
Linas Kleiza ir Dainius Adomaitis apžvelgė Kauno „Žalgirio“ taikinius
Linas Kleiza ir Dainius Adomaitis apžvelgė Kauno „Žalgirio“ taikinius / 15min, Scanpix ir Twitter nuotr.

Nei daugkartinių Lietuvos čempionų, nei šios komandos sirgalių netenkina Kauno „Žalgirio“ užimta paskutinė vieta Eurolygoje ir vos bronzos medaliai vietiniame fronte.

Naujuoju generolu sezono pabaigoje tapęs Kazys Maksvytis žada didžiulę komandos rekonstrukciją, akcentuodamas individualų pajėgumą, atletiškumą, fiziškumą, gynybą ir kitas šiuolaikiniame krepšinyje dominuojančias savybes.

„Reikia žiūrėti, ar komanda komplektuojama trumpam laikui, ar tai, tarkime, yra trejų metų projektas. Nemanau, kad po tokio sezono „Žalgiris“ su nauju treneriu dairysis labai toli, į rezultatus po dvejų ar trejų metų, nors tai ir būtų logiška. „Žalgiriui“ bus labai svarbi sezono pradžia, mano nuomone, o ten reikės žaidėjų, kurie turi patirtį. Kazys mėgsta remtis vyresniais žaidėjais, kartais veteranais, kurie atgal atiduoda pasitikėjimą. Spėju, kad bus daugiau žaidėjų su aukščiausio lygio patirtimi, – PIKENROLO KLUBE sakė treneris Dainius Adomaitis. – Nemanau, kad „Žalgiris“ bus favoritas kovoje dėl kažkurio žaidėjo, jeigu lenktynėse dalyvauja kiti Eurolygos klubai, kurie gal net žaidė atkrintamosiose. Tikriausiai „Žalgiriui“ bus labai sunku įeiti į rinką ties pirmais pasirinkimais, bet neabejoju, kad jie turi labai daug kandidatų.“

„Komandą pradėčiau statyti nuo gynėjų ir nuo aiškios vizijos“, – antrino Linas Kleiza.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas