Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 22

„Žalgiris“ neišlaikė Eurolygos vicečempionų egzamino Kipre

Kauno „Žalgiris“ nesėkme pradėjo keturių Eurolygos komandų draugišką turnyrą Nikosijoje (Kipras). Lietuvos čempionai 72:75 (15:13, 15:21, 24:21, 18:20) nusileido Eurolygos vicečempionui Pirėjo „Olympiakos“ klubui.
Edgaras Ulanovas
Edgaras Ulanovas / zalgiris.lt nuotr.

Pirmuosius taškus „Žalgiriui“ pelnė po traumos sugrįžęs Keenanas Evansas, tačiau dažniau pralaužti Eurolygos vicečempionų gynybą žalgiriečiams buvo sudėtinga.

Kazio Maksvyčio auklėtiniai pataikė tik du metimus iš pirmų dešimties, klydo keturis kartus ir sunkiai krapštė taškus, bet puolimą prajudino Brady Manekas, pakilęs nuo suolo ir staigiai įsmeigęs du tritaškius. Jo dėka po pirmojo kėlinio „Žalgiris“ pirmavo 15:14.

zalgiris.lt nuotr./Brady Manekas
zalgiris.lt nuotr./Brady Manekas

Stulbinančio puolimo žiūrovai neišvydo ir antrame ketvirtyje. „Žalgirio“ gretose 7 taškus per kėlinį įmetė K.Evansas, bet „Olympiakos“ klubą truktelėjo į priekį 6 taškus pelnęs Luke'as Sikma, o įpusėjus susitikimui graikai turėjo nežymią persvarą (34:30).

Komandos įsisiūbavo po ilgosios pertraukos, kai „Žalgirį“ į priekį ėmėsi tempti Nazas Mitrou-Longas – kanadietis per ketvirtį pelnė 8 taškus, uždarė kėlinį metimu su sirena, o jo komanda po 30 minučių atsiliko minimaliai (54:55).

Ketvirtajame kėlinyje pirmaujanti ekipa keitėsi kelis kartus, kol Edgaras Ulanovas likus pusantros minutės tritaškiu išvedė „Žalgirį“ į priekį 72:70.

Vis dėlto „Olympiakos“ surengė dvi sėkmingas atakas, išsiverždami į priekį (73:72), Arno Butkevičiaus metimas tikslo nepasiekė, Nigelas Williamsas-Gossas pataikė baudas ir graikai likus 13 sekundžių pirmavo 3 taškais (75:72).

Paskutinėje atakoje šansus išplėšti pratęsimą turėjo K.Evansas ir N.Mitrou-Longas, bet nei amerikietis, nei kanadietis nepataikė ir „Oly“ šventė pergalę.

Kauniečiai turnyre Kipre dar verčiasi be poilsio po pasaulio čempionato gavusio Igno Brazdeikio, kuris išvyko kartu su komanda, bet nerungtyniavo.

Šeštadienį žalgiriečiai stos į dar vieną akistatą su Eurolygos klubu – 16.45 val. prasidės „Žalgirio“ mačas su Belgrado „Crvena zvezda“, kuriai atstovauja ir lietuvis Rokas Giedraitis. Ji pirmajame turnyro susitikime per du pratęsimus 109:112 nusileido Tel Avivo „Maccabi“.

„Žalgiris“: Nazas Mitrou-Longas 12 (2/7 trit., 5 atk. kam., 4 rez. perd.), Keenanas Evansas 11, Edgaras Ulanovas 10 (2/9 metimai, 4 kld.), Brady Manekas 9 (3/5 trit.), Tomas Dimša 8, Kevarriusas Hayesas 7.

„Olympiakos“: Alecas Petersas 19 (3/7 trit., 8 atk. kam.), Giannoulis Larentzakis 12 (3/6 trit.), Nikola Milutinovas 11 (12 atk. kam.), Kostas Papanikolaou 9.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas