Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 09 26

„Zenit“ lietuviai svariai prisidėjo prie sėkmingo ekipos starto VTB lygoje

VTB Vieningosios starte – įtikinama du lietuvius savo gretose turinčios Sankt Peterburgo „Zenit“ (1-0) komandos pergalė. Rusijos klubas namuose 75:60 (20:11, 14:18, 20:15, 21:16) nugalėjo Talino „Kalev“ (0-1) iš Estijos.
Mindaugas Kuzminskas
Mindaugas Kuzminskas / Euroleague.net

Xavi Pascualio treniruojamoje ekipoje šiame sezone rungtyniaus ne tik Artūras Gudaitis, bet ir iš Krasnodaro „Lokomotiv“ persikėlęs Mindaugas Kuzminskas.

Pastarasis pergalingame mače per 17,5 min. surinko 7 taškus (2/2 dvit., 1/3 trit.), atkovojo 4 kamuolius ir surinko 10 naudingumo balų.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Artūras Gudaitis
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Artūras Gudaitis

A.Gudaitis žaidė dar naudingiau ir buvo vienas komandos lyderių – per 24,5 min. pelnė 11 taškų (4/5 dvit., 3/8 baud.), sugriebė 7 kamuolius, atliko 1 rezultatyvų perdavimą, perėmė 2 kamuolius, blokavo metimą ir finišavo su 16 naudingumo balų.

Nugalėtojų gretose tiesiog nesustabdomai rungtyniavo Jordanas Mickey, surinkęs galingą dvigubą dublį – 27 taškai, 10 atkovotų kamuolių ir 34 naudingumo balai.

Tiesa, jei priekinėje linijoje „Zenit“ turi daug opcijų, tai įžaidėjo pozicijoje X.Pascualis šiame mače neteko ir antrojo savo aikštės generolo. Prie Shabazzo Napiero traumuotų žaidėjų sąraše prisijungė ir Conneris Frankampas, sužaidęs tik 2 minutes.

„Zenit“ naująjį Eurolygos sezoną atidarys išvykoje, tačiau Rusijos palikti jiems nereikės – sausio 1-ąją ekipos laukia viešnagė Kazanėje, kur jų lauks vietos UNIKS.

Sankt Peterburgo „Zenit“: Jordanas Mickey 27 (10 atk. kam., 34 naud. bal.), Artūras Gudaitis 11 (7 atk. kam., 16 naud. bal.), Andrejus Zubkovas 10, Billy Baronas 8, Mindaugas Kuzminskas 7.

Talino „Kalev“: JeQuanas Lewisas 15 (7 rez. perd.), Kristjanas Kitsingas ir Kamari Murphy po 8.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas